Pasregler: information om pas på skiferie

Pas med til udlandet

Når du rejser ud af Danmark, skal du i følge pasregler altid have dit pas med dig, medmindre du rejser i Norden.

Da de nordiske lande har en fælles pasunion, skal du som dansk statsborger ikke medbringe pas for at komme ind i andre nordiske lande (Norge, Sverige, Finland og Island). Du skal dog stadig kunne identificere dig, når du opholder dig i udlandet, så medbring alligevel en form for legitimation.

Danmark er sammen med en række andre lande med i Schengen-samarbejdet. Dette betyder, at når du rejser til Belgien, Frankrig, Grækenland, Italien, Luxembourg, Holland, Portugal, Tyskland, Spanien, Schweiz eller Østrig, skal du ikke vise pas.

Men da du skal kunne bevise dit statsborgerskab, skal du alligevel medbringe dit pas, når du opholder dig i et Schengen-land (gælder ikke de nordiske lande). Pr. 21. december 2007 er Estland, Ungarn, Letland, Litauen, Malta, Polen, Slovenien, Slovakiet samt Tjekkiet trådt ind i samarbejdet. For lufttrafikken blev grænsekontrollen ophævet den 30. marts 2008.

Rejser du uden for Norden og Schengen-området, skal du derfor altid medbringe dit pas ellers risikerer du i følge pasreglerne at blive afvist ved grænsen. Når du vender tilbage til Danmark, risikerer du desuden at få en bøde.

Pastvang samt ud- og indrejse

Danske statsborgere kan rejse til og fra Finland, Island, Norge, og Sverige uden at være i besiddelse af pas (fælles pasunion) eller anden rejselegitimation; men du skal dog stadig kunne vise legitimation. Børn, der er optaget i forældrenes pas udstedt før 1. oktober 2004, kan stadig rejse sammen med passets ejer, men kun til de lande, der accepterer udrejse af børn uden eget pas.

Det er op til dig selv at undersøge, hvilke lande der accepterer dette. Børn under 15 år kan dog rejse ud og ind af Danmark uden at være i besiddelse af eget pas, såfremt de rejser sammen med deres forældre, plejeforældre eller andre af dem nærtstående personer.

Endvidere kan Rigspolitichefen i særlige tilfælde tillade ud- og indrejse for danske statsborgere.

Ind- og udrejse over grænsen til et land, der ikke er tilsluttet Schengenkonventionen, må - medmindre andet er fastsat - alene finde sted ved de grænseovergangssteder (havne og lufthavne), der er godkendt af ministeren for flygtninge, indvandrere og integration.

Politiet kan i helt særlige tilfælde efter Rigspolitichefens nærmere bestemmelse tillade indrejse og udrejse uden for de nævnte grænseovergangssteder.

Ring til os på tlf. 86 800 600


Åbningstider hos Danski

Mandag: 09.00 - 17.00
Tirsdag: 09.00 - 17.00
Onsdag: 10.00 - 17.00
Torsdag: 09.00 - 17.00
Fredag: 09.00 - 16.00
Lørdag: 10.00 - 13.00
Søndag: 10.00 - 13.00

Ellers skal I være velkommen til at sende os en e-mail på mail@danski.dk, så vender vi tilbage så hurtigt som muligt.


Bliv ringet op

Udfyld felterne herunder og vi vil ringe dig op hurtigst muligt

Send en mail

Udfyld felterne herunder og vi vil svare dig via mail hurtigst muligt