Skiferie Sölden

Lige meget hvad I kommer efter, tager Sölden imod med åbne arme


Skiferie med gletscherskiløb og pister med alle sværhedsgrader

Her kan alle skiløbere være med. Begyndere har et fint lille terræn nede ved byen og et større oppe på Giggijoch-plateauet, men bør tage kabinen ned. Let øvede og øvede har et varieret og fantastisk system med muligheder for lange dagsture. Prøv f.eks. Big3, der giver jer en tur rundt på områdets tre toppe; alle over 3.000 m. højde. Den erfarne skiløber finder udfordring over alt i terrænet både på stejle pister, pukler og off-piste. Liftkapaciteten i Sölden er helt i top, så her bruger man tiden på pisten og ikke i liftkøen eller i liften, hvor slæbelifte er en sjældenhed. Giggijoch-kabinen kan dog være et knudepunkt om morgenen, så her er det en fordel at være tidligt ude.

 

På vej hjem kan alle med lyst til "en lille én" glæde sig til den "overrislede" stemning ved Söldens mange "paraplybarer" eller vælge mere rolige omgivelser som Jacobs Weinfassel eller Grizzly Bar.

 

Skiområdet i Sölden

De fleste pister ligger over 2.000 m. højde. Skiterrænet er stort og varieret, hvor især let øvede og øvede skiløbere har et overdådigt udbud af pister. Her er brede velpræparerede boulevarder for de let øvede, fine udfordrende udflugtsmål for de mere øvede og for de erfarne skiløbere eller snowboardere er der enkelte stejle pister og gode off-piste nedfarter. Det nedre skiområde er forbundet med Rettenbach og Tiefenbach-gletscherne med gondolen Gletscherexpress, og de to gletschere er forbundet med hinanden via "Den gyldne Port", Europas længste skitunnel. Den østrigske hygge når helt ud i terrænet, hvor folk sidder og nyder solen uden for de mange små hytter med servering. Obergurgl/ Hochgurgl er et højalpint område med 110 km. pister, beliggende 20 min. buskørsel fra Sölden. Det koster 10 € for en dag i dette område inkl. bustarif. Dagskortet skal købes ved liften i Sölden og inden ugeliftkortet tages i brug. Elles koster det 42€.

 

Indkvartering af høj standard

Danski's hoteller og pensioner har store, pæne værelser med behagelige senge og danske dyner. Alle vores indkvarteringer ligger roligt og fredeligt og samtidig tæt på både lift og bymidte.
Ved leje af ski kan I gratis benytte skidepotet i skiudlejningen ved siden af liften, så I slipper for at transportere ski og støvler frem og tilbage. For gæster der ikke lejer ski, kan skidepot tilkøbes for kr. 75,- pr. uge.

 

Bo mange sammen på skiferien i Sölden

Vores 2 store chaleter Ferienhaus Chalet Giggijoch og Ferienhaus Sölden giver mulighed for at op til 18 personer kan bo samlet. Samlingspunktet er chaleternes lækre køkkener/opholdsrum, hvor alle kan sidde samlet. Chaleterne er beliggende lige ved Giggijochliften.

 

Glühwein og jägertee

Vi har vores base på Gasthof Sonnenheim, hvor opholdet er med halvpension. Værten serverer utrolig lækker mad og portionerne er store. Vælger I at spise ude, kan I vælge mellem det traditionelle østrigske køkken eller mere internationale retter. Afterskiing i Sölden er en meget livlig forestilling og det er helt umuligt at komme til at kede sig. Overalt i byen er der musik, sang og dans samt drikkevarer af enhver art. Danskis gæster mødes som oftest på vores lille afterski-sted, Weinfassl, hvor der er utroligt muntert og hyggeligt. I løbet af ugen har vi forskellige arrangementer, f.eks. picnic og en festlig kegleaften.

 

En svømmetur eller et spil tennis

Har I ikke fået rørt jer nok i dagens løb, kan Söldens sportscenter "Freizeit Arena" indfri næsten alle ønsker om motion. I kan blandt mange aktiviteter spille tennis, tage jer en svømmetur eller løfte vægte i fitnesscenteret mm. Adgang mod betaling.

 

Læs mere om Freizeit Arena her.

 

Desuden findes der 10 minutters kørsel fra centrum et badeland med kæmpe wellnessområde kaldet Aqua Dome. Medbring liftkort og kør gratis med bussen frem og tilbage.

Læs mere om Aqua Dome her.

Læs mere

Pisteoversigt

- km Grønne pister
58 km Blå pister
59 km Røde pister
28 km Sorte pister
145 km Km piste i alt

Se webcam her

Se pistekort

Højdeinformation

3340 m.o.h Højeste
1377 m.o.h Byen
1377 m.o.h Laveste

Fakta

33 Antal lifte
70.000 Liftekapacitet (ps./time)
Ja Snekanoner
Ja Gletcherskiløb
Ja Funpark
Nej Lysløjpe(r)

Danski’s vurdering

2,0 Børn
2,0 Begyndere
3,5 Øvede
4,0 Eksperter
4,0 Off-piste
3,1 Samlet

Liftkort i Sölden

Liftkortpriser - Hvor længe og hvornår vil du rejse?

Ingen resultater fundet for den aktuelle ferielængde og afrejsedato.

Skileje i Sölden

Skilejepriser - Hvor længe og hvornår vil du rejse?

Ingen resultater fundet for den aktuelle ferielængde og afrejsedato.

Skiskole i Sölden

Skiskolepriser - Hvor længe og hvornår vil du rejse?

Ingen resultater fundet for den aktuelle ferielængde og afrejsedato.

Samlet gæstevurdering

4,6 Skiløbet
4,3 Charme
4,4 Afterski
3,9 Butikker
4,1 Spisesteder
4,5 Helhedsindtryk
4,3 Samlet

Gæsternes anmeldelser

John M. September 2013

got område, har været der flere gange.

4,0
Per S. September 2013

Jo flere gange i Sølden jo bedre

4,5
Holger K. September 2013

De er alt for længe om at åbne pisterne oppe på mellemstationen om morgenen. Man kan komme op på mellemstationen og så stå og vente. Det er til grin. WIFI på bjerget var meget dårligt.

3,5
Ring til os på tlf. 86 800 600

Man.-tors 09.00-14.00

Fredag 09.00-14.00

Lørdag lukket

Søndag lukket


Bliv ringet op

Udfyld felterne herunder og vi vil ringe dig op hurtigst muligt

Send en mail

Udfyld felterne herunder og vi vil svare dig via mail hurtigst muligt