Fri og uafhængig skiferie Kør selv til Alperne

Fri og uafhængig skiferie i egen bil til Alperne. Egen bil giver fleksibilitet blandt andet med hensyn til afrejse- og hjemtransport.

Frihed på skiferien

På destinationen giver bilen jer en vis frihed, da I blandt andet har mulighed for at tage på dagsture, opleve og udforske andre skiområder. Som kør-selv ferie-gæst med Danski, modtager I naturligvis samme service som vores bus- og flygæster. I kan deltage i alle ugens aktiviteter, som arrangeres af vores guider på destinationen.

Let og ligetil

Efter bestilling af jeres kør selv skiferie hos Danski, får I tilsendt en kørselsvejledning og en række nyttige informationer. Husk at medbringe jeres reservations- og rejsebevis på ferien da det også fungerer som voucher ved udlevering af nøgle til ferieboligen samt liftkort. Cirka en uge før afrejse modtager I de sidste oplysninger om rejsen.

Ankomst og afrejse

Det kan være svært på forhånd at forudsige ankomsttidspunktet til destinationen, derfor kan I ved hjælp af det udleverede guidetelefonnummer ringe, når I nærmer jer destinationen.

Ved ankomsten modtager I et velkomstbrev fra guiderne med liftkort og nyttige tips til ugen samt oplysninger om, hvor og hvornår I kan træffe guiderne - hvis I har brug for dem, så ringer I bare.

Lejligheden eller værelset er normalt disponibelt fra klokken 17.00 på ankomstdagen og skal forlades klokken 09.00 på afrejsedagen. Bagagen opbevares i bilen, når lejligheden ikke er disponibel, men som regel er der på hjemrejsedagen mulighed for at bade efter endt skiløb - eventuelt mod betaling.

Kør-selv pakkeprisen inkluderer et 6 dages liftkort, der gælder som udgangspunkt fra søndag til fredag - men der er mulighed for at ændre starttidspunktet for liftkortet. Der er desuden mulighed for at stå på ski både på ankomstdagen og på afrejsedagen ved tilkøb af den 7. og 8. dag. Husk at gøre opmærksom på hvilken dag liftkortet skal starte ved bestilling af jeres rejse.

Kør sikkert på skiferie

Sørg for at bilen er i korrekt stand og egnet til vinterkørsel. Bemærk det ikke er tilladt at køre med pigdæk i Tyskland. I Italien, Østrig og Frankrig er det desuden et lovkrav at medbringe enten gul eller orange trafikvest i bilen til alle passagerer. Registreringsattest og international forsikringspolice til bilen skal også altid medbringes.

Vejskatter

Det er gratis at køre på motorvejene i Tyskland. Til Schweiz og Østrig skal der købes mærkater ved grænsen. I Frankrig og Italien skal man også betale for at benytte motorvejene. Betaling foretages ved bomanlæg på motorvejene.

Alkometertest i Frankrig

I Frankrig er det lovkrav at kunne fremvise én alkometer i ubrugt stand i bilen. Denne regel gælder uanset om man kører i egen eller i lejet bil. Det franske politi kan forlange at se alkotesteren, dog gives der foreløbig ikke bøder til udenlandske bilister. Alkotesteren kan købes på de fleste franske tankstationer for et par euro stykket.

Parkering på skiferien

På de fleste destinationer er det gratis at parkere udendørs, dog er der efterhånden byer, blandt andet Val Thorens og Tignes, hvor der må påregnes en parkeringsafgift. En plads i en parkeringskælder koster typisk 70-80 € om ugen.

Kør selv til Livigno

Når du kører på skiferie til Livigno, så skal du igennem en tunnel. Her er der åbningstider - og det er ret træls at holde og vente, hvis den er lukket. Du kan læse mere om tunnellen her.

Åbningstider til Livigno Tunnellen lørdag er som følger:
05:00-10:00  Kun åben for kørsel ud af Livigno
10:00-11:00  Reserveret time til ændring af retning
11:00-18:00  Kun åben for kørsel ind til Livigno
Indtil 05:00 og efter 18:00 reguleres trafikken med lyssignal 

GPS i Schweiz

Ifølge schweizisk lovgivning er det ulovligt at have en GPS i bilen, såfremt den har indbygget mulighed for at advare mod hastighedskontrol, hvilket langt størstedelen af alle navigationsanlæg har. Hermed giver Danski denne information videre, så I har mulighed for at forberede jer bedst muligt til turen.

Kørselsvejledning til Alperne

På alle vores rejsemål, kan du nederst på siden finde et kort fra Google Maps - ligesom du også finder kørselsvejledningerne her på siden. Her viser vi, hvor destinationen er beliggende.

Der er mange spændende muligheder med et system, der altid er opdateret! Blandt andet kan du vælge, om du vil se kortet som satellitfoto, terrænkort med højdekurver eller som kort, som vi har valgt som standard. Det er muligt at navigere rundt, tjekke hvilke byer der ligger i nærheden, zoome ind og ud og meget andet.

Det er naturligvis også muligt at finde koordinaterne, som du kan lægge ind i din gps forud for turen.

Vejarbejde, trafik, vejret og andre omstændigheder gør, at vejforholdene kan være anderledes end på kortresultaterne, og du bør planlægge din rute i forhold til dette. Der tages forbehold for fejl i rutevejledningerne. DANSKI kan ikke holdes ansvarlig for forkerte anvisninger.

Grænseafstand

Skiferie i Schladming med Danski - den bedste tid

Østrig

Læs mere om Østrig her

Cirka afstand fra den dansk/tyske grænse til ...

Ischgl 1.070 km
Sölden 1.100 km
Wagrain 1.150 km
Saalbach-Hinterglemm 1.140 km
St. Anton 1.060 km
Zell am See 1.125 km
Schladming 1.170 km
Alpendorf 1.130 km
Bad Gastein 1.165 km

Har du spørgsmål til

Østrig?

Niels Holst

Tlf. +45 86 800 600 eller nhp@danski.dk

Der er gode offpiste muligheder i Tignes, på skiferien med Danski

Frankrig

Læs mere om Italien her

Cirka afstand fra den dansk/tyske grænse til ...

Courchevel 1.400 km
Alpe d'Huez 1.450 km
Val Thorens 1.385 km
Valloire 1.400 km
La Rosiere 1.000 km
Montgenèvre 1.455 km
Tignes 1.450 km
Val d'Isere 1.445 km

Har du spørgsmål til

Frankrig?

Niels Holst

Tlf. +45 86 800 600 eller nhp@danski.dk

Tag med Danski til Sestriere og nyd den bedste tid

Italien

Læs mere om Italien her

Cirka afstand fra den dansk/tyske grænse til ...

Canazei 1.240 km
Livigno 1.130 km
Sauze d'Oulx            1.445 km
Sestriere 1.450 km
Cervinia 1.360 km

Har du spørgsmål til

Italien?

Niels Holst

Tlf. +45 86 800 600 eller nhp@danski.dk

Kørselsvejledning

Tag med Danski til Schladming på skiferie

Østrig

Læs mere om Østrig her

Få din kørselsvejledning til vores destinationer i Østrig.

Har du spørgsmål til

Østrig?

Niels Holst

Tlf. +45 86 800 600 eller nhp@danski.dk

Tag med Danski til Val Thorens og udforsk det store skiområde

Frankrig

Læs mere om Frankrig her

Få din kørselsvejledning til vores destinationer i Frankrig.

På alle vores rejsemål, kan du nederst på siden finde et kort fra Google Maps - ligesom du også finder kørselsvejledningerne her. Her viser vi, hvor destinationen er beliggende.

 

Kørselsvejledning til Alpe d'Huez

Kørselsvejledning til Val Thorens

Kørselsvejledning til Valloire

Kørselsvejledning til Tignes

Kørselsvejledning til La Rosiere

Kørselsvejledning til Montgenèvre

Kørselsvejledning til Val d'Isere

Kørselsvejledning til Courchevel

Har du spørgsmål til

Frankrig?

Niels Holst

Tlf. +45 86 800 600 eller nhp@danski.dk

Tag med Danski til Sestriere og få en fantastisk skiferie

Italien

Læs mere om Italien her

Få din kørselsvejledning til vores destinationer i Italien.

På alle vores rejsemål, kan du nederst på siden finde et kort fra Google Maps - ligesom du også finder kørselsvejledningerne her. Her viser vi, hvor destinationen er beliggende.

 

Kørselsvejledning til Canazei

Kørselsvejledning til Livigno

Kørselsvejledning til Sauze d'Oulx

Kørselsvejledning til Sestriere

Kørselsvejledning til Cervinia

Har du spørgsmål til

Italien?

Niels Holst

Tlf. +45 86 800 600 eller nhp@danski.dk