Rejseforsikring på skiferien

Hvis uheldet skulle være ude Rejseforsikring

Rejseforsikring med Danski

Kan du huske dengang det gule sygesikringskort dækkede overalt? Den 1. august 2014 blev det gule sygesikringskort erstattet af det blå EU-kort, og det har haft betydning for, hvordan du er dækket på skiferien.

Det blå sygesikringskort sidestiller dig med de borgere i det land, du befinder dig i, og det kan derfor blive dyrt ikke at have den rigtige forsikring, hvis uheldet er ude på skirejsen.

Danski anbefaler derfor at tegne en rejseforsikring, eftersom det blå kort ikke dækker:

 • Hjemtransport ved uheld, sygeledsagelse, tilkaldelse af pårørende og dækning af deres ophold ved indlæggelse.
 • Behandling på privathospitaler og klinikker. De offentlige hospitaler og klinikker på ski-destinationerne i Alperne ligger ofte langt væk og kan være af lavere standard, hvorfor du kan være nødsaget til at benytte de private.
 • Erstatning for ødelagte feriedage.
 • Bagageforsinkelser.

Hvis uheldet er ude, er det rart at være forsikret ordentligt. Sammen med Europæiske tilbyder vi hos Danski derfor rejseforsikringer, som skal være med til at gøre din skiferie til en den bedste tid, og give dig 100 % tryghed på skiferien. 

Har du brug for en rejseforsikring?

En rejseforsikring kan tegnes op til syv dage før afrejse og tegnes som årsforsikring igennem Europæiske Rejseforsikring. Vi udbyder to rejseforsikringer (BASIS og PLUS), der begge er inklusiv skitillæg. Dette kræves, når der sker skader på pisten. Begge forsikringer er uden selvrisiko, som du normalt skal betale ekstra for.

Du kan få det fulde overblik over alle forsikringer her.

Årsrejseforsikring BASIS 

Årsrejseforsikring BASIS er inklusiv skitillæg og uden selvrisiko. Den er til dig, som rejser i Europa mere end én gang om året. Den dækker et helt år på alle ferier op til en måneds varighed. BASIS rejseforsikring koster:

 • 375 kr. for individuel (max 60 år)
 • 915 kr. for en familie (ældste person max 60 år)

Se produktinformation her.
Se betingelserne her.

Årsrejseforsikring PLUS

Årsrejseforsikring PLUS er inklusiv skitillæg og uden selvrisiko. Denne rejseforsikring er til dig, der ønsker ekstra sikkerhed på og efter skiferien. Du er også dækket i forhold til erstatningsrejse ved ødelagt ferie privatansvar, sygdom, tilskadekomst eller i værste tilfælde hjemtransport, fysioterapi og kiropraktik samt behandling af mindre tandskader. Den dækker desuden dig, som rejser inden for Europas grænser op til et år på alle rejser, der varer op til en måned. PLUS rejseforsikring koster:

 • 427 kr. for individuel (max 60 år)
 • 1.038 kr. for en familie (ældste person max 60 år)

Se produktinformation her.
Se betingelserne her.

Anmeld skade

Hvis du bestiller en rejseforsikring gennem Danski og Europæiske, så er du altså 100% sikker, hvis uheldet skulle være ude. Hvis du får brug for forsirkingen - det håber vi nu ikke - så skal du anmelde din skade på Europæiskes hjemmeside. Husk desuden at gemme alle dine kvitteringer for udlæg og send dem til Europæriske, når du kommer hjem. 

Hvis du bliver forhindret i at rejse Afbestillingsforsikring

Selv en velplanlagt skiferie kan tage en uventet eller uheldig drejning. Derfor er det uhyre vigtigt at være rigtigt forsikret.

Afbestillingsforsikring - udviddet dækning

Afbestillingsforsikringen dækker blandt andet i følgende tilfælde (uddrag af forsikringsbetingelser): Forsikringen dækker, når forsikrede ikke kan påbegynde den planlagte rejse på grund af død eller alvorlig akut opstået sygdom / tilskadekomst (opstået efter forsikringens tegning), som kræver hospitalsindlæggelse, lægeordineret sengeleje eller det, der kan sidestilles hermed hos forsikrede eller dennes:

a) Ægtefælle eller samlever(ske)
b) Forældre eller svigerforældre
c) Børn eller børnebørn
d) Søskende
e) Bedsteforældre (hvis disse ikke er fyldt 75 år)
f) Svigerinde eller svoger
g) Rejseledsager

Maksimum tre forsikringstagere kan afbestille med henvisning til pkt. g) Rejseledsager.

Tabt ferieformål

Den udvidede dækning dækker også tabt ferieformål. Det vil sige, at denne forsikring træder i kraft såfremt en akut opstået skade forhindrer den forsikrede i at udøve den planlagte ferieaktivitet, i dette tilfælde skiløb. De samlede forsikringsbetingelser udleveres på forlangende og sendes desuden ud sammen med rejsebekræftelsen.

Hvis du skal afbestille årets skiferie med Danski

Så skal du kontate Danski, da afbestillingen foregår direkte til Danski i skadestilfælde.

Danski skal informeres senest en arbejdsdag efter det opståede, men dog inden rejsens påbegyndelse (rejsens påbegyndelse er det øjeblik man forlader hjemmet for at tage på den planlagte rejse). Afbestilling foretages skriftligt med lægelig eller anden dokumentation.

Følgende afbestillingsregler er gældende:

Du kan frit afbestille, og få depositium tilbage, hvis det blot er inden den 1. september 2018. Ved skirejser med afrejse liggende udenfor denne periode gælder nedenstående afbestillingsregler.

Hvis det bliver nødvendigt at aflyse rejsen skal Danski kontaktes pr. telefon. Herefter skal vi have et skriftligt afbud eller afbud på mail til mail@danski.dk senest 48 timer efter dit telefoniske afbud - dog altid inden rejsens påbegyndelse.

Ved afbestilling af rejsen gælder følgende regler og frister:

 • Afbestilles rejsen mere end 42 dage før afrejse, mistes depositum.
 • Afbestilles rejsen mellem 14 og 41 dage før afrejse, mistes depositum + 50% af rejsens totale pris.
 • Afbestilles rejsen mindre end 14 dage før afrejse mistes hele prisen
 • Ved afbestilling af en pakkerejse indeholdende liftkort, skileje og skiskole indgår værdien af liftkortet, skileje og skiskolen i pakkerejsen, og kan ikke refunderes separat.