Børnevenlige Alpendorf Skal du på familie-skiferie?

Sådan er en skiferie til Alpendorf i Østrig:

 • Børnevenlig! Et rent slaraffenland for børnefamilier
 • Billigere end i Wagrain - men samme skiområde
 • Snesikker - og skulle sneen mangle, er de verdensmestre i at producere kunstsne. Så på ski, det kommer du!
 • Skiløb i et stort, sammenhængende område
 • Tryg! Dine børn kan blandt andet komme i dansk skiskole
 • Bedst, hvis du bor på Danski Klubhotel Rothirsch - her er alt, du og din familie har brug for - blandt andet SnowyClub.

Alpendorf er tryghed og høj kvalitet på pisten

Lad os være ærlige - Alpendorf er ikke den største by i Østrig. Men her er alt, du har brug for på skiferien, og det bedste er, at det er let at have dine børn med på skiferie hertil. Alpendorf er også god til at investere i vedligehold og opgraderinger af skiområdet. Der er altid fokus på komfort, sikkerhed og øget kapacitet til stor glæde for alle skigæster.

Læs mere om Alpendorf her

Blå pister

275 km

Røde pister

390 km

Sorte pister

95 km

Samlet pister

760 km

Alpendorf, Wagrain

Højeste skiløb

2.700 m

Længste nedfart

10 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

271

Liftkapacitet

370.000 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Alpendorf

Gernkogel

Wagrain

Børnevenligt skiområde På ski i Alpendorf

Alpendorf er et charmerende skiområde i Østrig. Området er meget børnevenligt og helt perfekt til en familie-skiferie. Uanset om det er første gang, dine børn skal på ski, eller om de har været afsted før, så er Alpendorf perfekt til en skiferie med poderne.

Alpendorf er en del af Salzburger Sportwelt, som består af 210 sammenhængene pistekilometer, men dit liftkort dækker over intet mindre end 760 pistekilometer - du skal bare tage en skibus for til andre nærliggende områder. Overalt i området er der brede og familievenlige blå og røde pister – kun få sorte pister. Med et utal af små hytter fordelt rundt i området er det nemt at få tanket op i løbet af dagen på ski. Dit liftkort gælder både til Wagrain, Flachau, Kleinarl og Zauchensee - altså masser af områder at boltre dig på!

Kom nemt på ski hver dag

I Alpendorf er let at få børnene med op på pisterne. Enten med gondolen, som ender lige der hvor den danske børneskiskole starter, eller med stoleliften lige bag Danski Klubhotel Rothirsch.

Fra Alpendorf til Wagrain

Alpendorf deler skiområde med det populære Wagrain - Alpendorf er bare noget billigere, men giver adgang til det samme skiområde. I Alpendorf er der ofte færre mennesker på pisten og ved liften, simpelthen fordi der bor færre mennesker i byen. Men på mellem 15-25 minutter, alt efter skiniveau, kan du stå ved G-Link i Wagrain.

Genial udvidelse og sammenkædning

Det er nu muligt at stå på ski fra Alpendorf til Zauchensee og Kleinarl/Flachauwinkl! Som noget helt nyt for sæsonen 2020/21 kommer en oprustning af netværket, som i den grad binder hele området omkring Wagrain meget bedre sammen.

 

Panorama-Link hedder den nye 10-personers gondollift, der forbinder Wagrain med de skønne områder Zauchensee og Kleinarl/Flachauwinkl. Panorama-Link følger samme princip som den smarte G-Link ved, at den fragter skiløbere på tværs af området, og ikke fra et sted dalen og op i terrænet, som de fleste andre lifte gør det. 

Flere og bedre sammenhængende pistekilometer

Områderne har hidtil været forbundne via en bus, der kørte i rutefart. Den bustur slipper du nu for, og der er dermed skabt et meget større sammenhængende skiområde.

Med Panorama-Link er Wagrain nu det 6. skiområde i Østrig med 210 sammenhængende pistekilometer.

Pistevisning for alle niveauer

I Alpendorf vil vores dygtige guider gerne vise dig området. Derfor kan du i løbet af skiferien se frem til pistevisning, hvor guiderne vil vise dig deres yndlingspister, restauranter og skjulte områder i Alpendorf. Tag fat i guiderne og hør mere om pistevisningen - og husk, at alle kan være med, uanset niveau på ski.

Apropos guider, så har vores guider lavet et lille indlæg med deres gode råd til en skiferie i Alpendorf. Her kan du læse om deres yndlingspister, restauranter, afterski-steder og meget mere. Læs deres guide til Alpendorf her.

Alpendorf i Østrig er for alle

Med en funpark, off-piste, korte liftkøer og perfekte pister danner Alpendorf unikke rammer for din families skiferie, og vi er sikre på, at du får den bedste tid i Alpendorf.

Læs mere om byen Alpendorf her

Populære ophold i Alpendorf

Charmerende & tryg Om byen i Alpendorf

I Alpendorf finder du primært hoteller, et par barer og restauranter samt et lille supermarked. Bevares, det er ikke meget - men du kan få alt, du skal bruge på skiferien.

Det du til gengæld får, som du ikke får andre steder, er et af de mest børnevenlige og trygge skiområder i Alperne.

Tag på opdagelse i St. Johann

Hvis du vil på opdagelse, måske ud og shoppe eller have en dag væk fra pisterne, så er der heller ikke langt til en lidt større by. Du kan nemlig tage skibussen til St. Johann, som er en decideret by, og ikke som en af de mange satellitbyer i Alperne.

Det pulserende liv giver byen en charme og varme, og her finder du et hav af butikker, restauranter, caféer og faktisk også en domkirke, hvis du vil være lidt kulturel.

Børnevenligt hotel i Alpendorf

I Alpendorf finder du også vores eget Danski Klubhotel Rothirsch. Her er alt personale dansk, hvilket gør det endnu mere trygt for både små og store skiløbere. Hotel Rothirsch er indbegrebet af en børnevenlig skiferie! Her er der børnevenlige guider, børnemenu, legerum, ugeprogram kun for børn og meget mere. For de mindste er her altså masser af aktiviteter, som ikke består af en skærm - og i mellemtiden kan du nyde lidt alenetid med din partner.

På hotellet finder du vores børnevenlige koncept SnowyClub og Pandaen Pingu. Pingu elsker at stå på ski, at lege med børn og uddele bløde, varme kram. Han er garant for en fantastisk skiferie for hele familien og spreder varme, glæde og hyggelige stunder på hele hotellet.

Læs mere om aktiviteter i Alpendorf her

Vores lejligheder og hoteller i Alpendorf

AccommodationTypes

Kælk og legeplads Aktiviteter i Alpendorf

Lad os være ærlige - Alpendorf er ikke den største by i Alperne! Men den er tryg og god til alle børn.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan lave andet end at stå på ski her. I Alpendorf finder du blandt andet en kælkebane samt en lille legeplads ved siden af gondolliften Gondolbahn-Alpendorf.

Men vil du i svømmehal, ud og shoppe eller prøve andet på skiferien, så skal du et smut til St. Johann eller Wagrain

Vi gør opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have restriktioner eller være lukkede på grund af COVID-19.

Arrangementer med guiderne

Vores guider i Alpendorf har også hver sæson en masse spændende arrangementer på ugeprogrammet. Det varierer lidt fra sæson til sæson og nogle er mod ekstra betaling. Herunder er et udkast til, hvad der kunne være på et ugeprogram med guiderne.

 • Picnic på pisten
 • Pistevisning
 • Pistevisning kun for børn
 • Masser af børnearrangementer
 • Musikquiz

Få et tilbud på skiferien til Alpendorf

Lad os hjælpe med at finde en skiferie til Alpendorf. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Vild med Alpendorf? Så kan du også lide ..