Slaraffenland for børnefamilier Tag på skiferie til børnevenlige Alpendorf

Når du ankommer til Alpendorf, mærker du med det samme den rolige og charmerende stemning, der er i hele byen. Alpendorf er ikke den største by i Østrig, men her er alt, hvad du har brug for på skiferien - og endnu bedre er, at i Alpendorf er det let at have børnene med på skiferie.

Børnevenligt skiområde

Alpendorf er en hyggelig og charmerende destination i Østrig. Området er meget børnevenligt og helt perfekt til en familieskiferie. Uanset om det er første gang, dine børn skal på ski, eller om de har været afsted før, så er Alpendorf unikt til en skiferie med børn. I Alpendorf er let at få børnene med op på pisterne – enten med gondolen eller stoleliften. Begge ender lige der, hvor børneskiskolen starter.

Skiområdet i Alpendorf, Wagrain

Alpendorf er en del af Salzburger Sportwelt, som består af 350 kilometer piste. Overalt i området er der brede og familievenlige blå og røde pister – kun få sorte pister. Med et utal af små hytter fordelt rundt i området er det nemt at få tanket op i løbet af dagen på ski. Dit liftkort gælder både til Wagrain, Flachau, Kleinarl og Zauchensee.

I dit liftkort er der også adgang til det populære bjerg, Grafenberg, som er et af de mest børnevenlige områder i Alperne. I og med at I kommer fra Wagrain-siden af bjerget, kommer I hurtigere op af bjerget og får adgang til de mange skønne pister.

Dansk skiskole

I Alpendorf kan vi tilbyde dansk skiskole til familiens yngste skiløbere. Her samarbejder vi med Skischule Alpendorf, og du kan trygt sende dine børn på skiskole. Her kan de nemlig forstå, hvad der bliver sagt - og de andre børn vil også være danske, så de vil med garanti få det sjovt sammen og blive bedre skiløbere. Desuden er det let at komme på skiskole, du skal blot tage liften op, og så står du ved skiskolens område.

Mere end skiløb

I Alpendorf finder du primært hoteller, et par barer og restauranter samt et lille supermarked. Bevares, det er ikke meget - men du kan få alt, du skal bruge på skiferien. Det du til gengæld får, som du ikke får andre steder, er et af de mest børnevenlige områder i Østrig.

Hvis I vil på opdagelse, måske ud og shoppe eller have en dag væk fra pisterne, så er der heller ikke langt til en lidt større by. Du kan nemlig tage skibussen til St. Johann, som er en rigtig by, og ikke som en af de mange satellitbyer i Alperne. Det giver byen en charme og varme - og her finder du et hav af butikker, restauranter, caféer og faktisk også en Domkirke, hvis du vil være lidt kulturel på skiferien.

Bo på vores børnevenlige hotel i Alpendorf

I Alpendorf finder du også vores eget Hotel Rothirsch. Her er alt personale dansk, hvilket gør det endnu mere trygt for både små og store skiløbere. Hotel Rothirsch er indbegrebet af en børnevenlig skiferie! Her er der børnevenlige guider, børnemenu - der ikke består af pomfritter hele ugen, legerum, et ugeprogram kun for børn og meget mere. Her er der altså masser af aktiviteter for de mindste, som ikke består af en skærm - og alt imens kan du nyde lidt alenetid med din partner.

Hotellet har også deres helt egen maskot, Pandaen Pingu. Pandaen Pingu elsker at stå på ski, at lege med børn og uddele bløde og varme kram. Han er garant for en fantastisk skiferie for hele familien og spreder varme, glæde og hyggelige stunder på hele hotellet.

Læs mere om vores børnevenlige koncept i Alpendorf her.

Fra top til bund af en blå piste

Når du bor på Hotel Rothirsch, kan du stå på ski hele vejen fra toppen i Alpendorf og til bunden, hvor du finder vores hotel på en blå piste - her kan både nybegyndere og børn altså nyde dagens sidste tur på ski i stedet for i en lift.

Hotellet byder desuden på en sund og nærende morgenmad samt en lækker 3-retters aftenmenu og en børnemenu til de mindste.

Læs mere om Hotel Rothirsch her.

Pistevisning for alle niveauer

I Alpendorf vil vores dygtige guider gerne vise dig området. Derfor kan du se frem til en pistevisning i løbet af skiferien, hvor guiderne vil vise dig deres yndlings pister, restauranter og skjulte områder i Alpendorf. Tag fat i guiderne og hør mere om pistevisningen - og husk, at alle kan være med, uanset niveau på ski.

Alpendorf for alle

Den længste nedfart i Alpendorf er 10 kilometer, det højeste skiløb er 2.188 meter, og der er 100 lifter i området. Der er mulighed for off-piste og for dem der skal have ekstra spænding er der også en fun-park.

Alpendorf danner helt unikke rammer for din families skiferie, og vi er sikre på, at I får den bedste tid i Alpendorf.

Fakta om Alpendorf, Wagrain

Blå pister

119 km

Røde pister

189 km

Sorte pister

42 km

Samlet pister

350 km

Alpendorf, Wagrain

Højeste skiløb

2.188 m

Længste nedfart

10 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

100

Liftkapacitet

120.000 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Alpendorf

Bergbahn

Gernkogel

Vores indkvarteringer i Alpendorf, Wagrain

AccommodationTypes

Skileje, skiskole og liftkort

Information om skileje

I Alpendorf lejer du ski gennem Intersport Kerschbaumer. I butikken finder du et bredt udvalg og kompetent rådgivning inden for skiløb. Butikken er den mest erfarne sportsbutik i St. Johann im Pongau. I butikken tilbydes et bredt udvalg af ski, snowboards og tilbehør - fra den billige startmodel til premium racerski. Altså alt, du behøver på din skiferie. Selvfølgelig kan du også tage dine egne ski med i butikken og give dem en professionel skiservice. Servicen er i top, udstyret er af høj kvalitet og med det store udvalg er der udstyr til enhver skiløber uanset alder, erfaring & niveau.

Ski – indbefatter ski og skistave.

Ski, komplet – indbefatter ski, skistave og skistøvler. For børn er hjelm også inkluderet (max 12 år).

Snowboard – indbefatter kun selve snowboardet med bindinger.

Snowboard, komplet – indbefatter snowboard med bindinger og støvler. For børn er hjelm også inkluderet (max 12 år).

Bronze – er bløde ski og ski, der er lette at løbe på og anbefales til nybegyndere og let øvede. Ideelle ski at træne dit skiløb på eller til en rolig dag på pisten.

Sølv – er lidt stivere ski som passer godt til dig, der har været på ski et par sæsoner, en uge eller to om året. En førsteklasses ski til dig, der søger en sjov dag på eller udenfor pisten. De fleste ski er allround/all mountain ski, men der er også andre typer til korte og lange sving.

Guld – er de nye topmodeller til den krævende og ambitiøse skiløber. Her er der også mulighed for at vælge forskellige typer ski til korte og lange sving eller fart.

Hvis du føler, at de ski du har lejet, ikke passer til dit niveau, kan du (mod betaling) ændre til en anden kategori.

Skilejen kan bestilles online på Mit Danski.

Inkluderer ski, støvler og stave. Bløde ski og ski der er lette at løbe på og anbefales til nybegyndere der aldrig har været på ski før og dem der kun har været af sted et par gange.

1 dag: DKK 198,-
2 dage: DKK 388,-
3 dage: DKK 565,-
4 dage: DKK 722,-
5 dage: DKK 852,-
6 dage: DKK 947,-
7 dage: DKK 947,-
8 dage: DKK 1.029,-
9 dage: DKK 1.111,-

Inkluderer Ski, støvler og stave i klassen Sølv (Economy) Sølv-klassen er bløde ski og ski der er lette at løbe på og anbefales til nybegyndere der aldrig har været på ski før og dem der kun har været af sted et par gange.

1 dag: DKK 211,-
2 dage: DKK 409,-
3 dage: DKK 593,-
4 dage: DKK 763,-
5 dage: DKK 913,-
6 dage: DKK 1.042,-
7 dage: DKK 1.042,-
8 dage: DKK 1.131,-
9 dage: DKK 1.220,-

Inkluderer ski, støvler og stave. Skiene har den rette blødhed og længde i forhold til børnenes højde, hvilket gør skiene ideelle til en sjov dag på pisten.

1 dag: DKK 106,-
2 dage: DKK 204,-
3 dage: DKK 296,-
4 dage: DKK 382,-
5 dage: DKK 456,-
6 dage: DKK 521,-
7 dage: DKK 521,-
8 dage: DKK 565,-
9 dage: DKK 610,-

Inkluderer Ski, støvler og stave i klassen Guld (Premium). Guld -klassen er lidt stivere ski som passer godt til dem der har været på ski et par sæsoner en uge eller to om året. De fleste ski er allround/all mountain ski men der er også andre typer til korte og lange sving.

1 dag: DKK 225,-
2 dage: DKK 443,-
3 dage: DKK 654,-
4 dage: DKK 852,-
5 dage: DKK 1.029,-
6 dage: DKK 1.158,-
7 dage: DKK 1.158,-
8 dage: DKK 1.260,-
9 dage: DKK 1.363,-

Inkluderer ski, støvler og stave i klassen Platin (Superior). Platin -klassen er de nye topmodeller til den krævende skiløber. Skiene er stive og mindre eftergivende. Her er der også mulighed for at vælge forskellige typer til korte eller lange sving, all mountain eller fart.

1 dag: DKK 333,-
2 dage: DKK 636,-
3 dage: DKK 831,-
4 dage: DKK 1.070,-
5 dage: DKK 1.274,-
6 dage: DKK 1.438,-
7 dage: DKK 1.438,-
8 dage: DKK 1.574,-
9 dage: DKK 1.900,-

Inkluderer snowboard og støvler.

1 dag: DKK 204,-
2 dage: DKK 402,-
3 dage: DKK 586,-
4 dage: DKK 749,-
5 dage: DKK 886,-
6 dage: DKK 988,-
7 dage: DKK 988,-
8 dage: DKK 1.076,-
9 dage: DKK 1.165,-

Inkluderer snowboard og støvler.

1 dag: DKK 102,-
2 dage: DKK 201,-
3 dage: DKK 293,-
4 dage: DKK 375,-
5 dage: DKK 443,-
6 dage: DKK 494,-
7 dage: DKK 494,-
8 dage: DKK 538,-
9 dage: DKK 583,-

Basic er bløde ski og ski der er lette at løbe på og anbefales til nybegyndere der aldrig har været på ski før og dem der kun har været af sted et par gange.

1 dag: DKK 150,-
2 dage: DKK 293,-
3 dage: DKK 429,-
4 dage: DKK 552,-
5 dage: DKK 647,-
6 dage: DKK 715,-
7 dage: DKK 715,-
8 dage: DKK 784,-
9 dage: DKK 852,-

Inkluderer ski og stave i klassen Sølv (Economy). Sølv-klassen er bløde ski og ski der er lette at løbe på og anbefales til nybegyndere der aldrig har været på ski før og dem der kun har været af sted et par gange.

1 dag: DKK 170,-
2 dage: DKK 334,-
3 dage: DKK 491,-
4 dage: DKK 634,-
5 dage: DKK 749,-
6 dage: DKK 838,-
7 dage: DKK 838,-
8 dage: DKK 913,-
9 dage: DKK 988,-

Inkluderer ski og stave i klassen Sølv (Economy). Skiene har den rette blødhed og længde i forhold til børnenes højde, hvilket gør skiene ideelle til en sjov dag på pisten.

1 dag: DKK 85,-
2 dage: DKK 167,-
3 dage: DKK 245,-
4 dage: DKK 317,-
5 dage: DKK 375,-
6 dage: DKK 419,-
7 dage: DKK 419,-
8 dage: DKK 456,-
9 dage: DKK 494,-

Inkluderer ski og stave i klassen Guld (Premium). Guld -klassen er lidt stivere ski som passer godt til dem der har været på ski et par sæsoner en uge eller to om året. De fleste ski er allround/all mountain ski men der er også andre typer til korte og lange sving.

1 dag: DKK 204,-
2 dage: DKK 402,-
3 dage: DKK 586,-
4 dage: DKK 749,-
5 dage: DKK 886,-
6 dage: DKK 988,-
7 dage: DKK 988,-
8 dage: DKK 1.076,-
9 dage: DKK 1.165,-

Inkluderer ski og stave i klassen Platin (Superior). Platin -klassen er de nye topmodeller til den krævende skiløber. Skiene er stive og mindre eftergivende. Her er der også mulighed for at vælge forskellige typer til korte eller lange sving, all mountain eller fart.

1 dag: DKK 238,-
2 dage: DKK 463,-
3 dage: DKK 674,-
4 dage: DKK 865,-
5 dage: DKK 1.029,-
6 dage: DKK 1.158,-
7 dage: DKK 1.158,-
8 dage: DKK 1.260,-
9 dage: DKK 1.363,-

Inkluderer snowboard.

1 dag: DKK 164,-
2 dage: DKK 320,-
3 dage: DKK 463,-
4 dage: DKK 586,-
5 dage: DKK 681,-
6 dage: DKK 749,-
7 dage: DKK 749,-
8 dage: DKK 818,-
9 dage: DKK 886,-

Hjelm til voksne

1 dag: DKK 55,-
2 dage: DKK 82,-
3 dage: DKK 109,-
4 dage: DKK 129,-
5 dage: DKK 150,-
6 dage: DKK 170,-
7 dage: DKK 170,-
8 dage: DKK 191,-

Du kan bestille skileje, når du har bestilt din rejse.

Information om skiskole

I Alpendorf samarbejder vi med Skischule Alpendorf. Vi tilbyder dansk undervisning, men anbefaler at du booker hjemmefra, hvis du ønsker dette. Vi sørger for dedikerede børnehold til de mindste, så de både føler sig trygge, forstår instruktøren og kan have det sjovt med andre børn. Så er det sjovere og nemmere for de mindste at lære at stå på ski. Undervisningen er fra klokken 10:00 til 15:00 med en times frokost pause mellem klokken 12:00 - 13:00. Der er også mulighed for undervisning til voksne, både privat og i grupper.

Ring 86 800 600 som udgangspunkt, hvis du ønsker at bestille.

1 person: 545,-
2 personer: 350,-
3 personer: 290,-
4 personer: 250,-
5 personer: 235,-
1 person: 545,-
2 personer: 350,-
3 personer: 290,-
4 personer: 250,-
5 personer: 235,-
1 person: 545,-
2 personer: 350,-
3 personer: 290,-
4 personer: 250,-
5 personer: 235,-
1 person: 1.090,-
2 personer: 620,-
3 personer: 470,-
4 personer: 385,-
5 personer: 340,-
1 person: 1.090,-
2 personer: 620,-
3 personer: 470,-
4 personer: 385,-
5 personer: 340,-
1 person: 1.090,-
2 personer: 620,-
3 personer: 470,-
4 personer: 385,-
5 personer: 340,-
1 person: 2.045,-
2 personer: 1.130,-
3 personer: 820,-
4 personer: 665,-
5 personer: 575,-
1 person: 2.045,-
2 personer: 1.130,-
3 personer: 820,-
4 personer: 665,-
5 personer: 575,-
1 person: 2.045,-
2 personer: 1.130,-
3 personer: 820,-
4 personer: 665,-
5 personer: 575,-
1 person: 2.235,-
2 personer: 1.220,-
3 personer: 885,-
4 personer: 710,-
5 personer: 615,-
1 person: 2.235,-
2 personer: 1.220,-
3 personer: 885,-
4 personer: 710,-
5 personer: 615,-
1 person: 2.235,-
2 personer: 1.220,-
3 personer: 885,-
4 personer: 710,-
5 personer: 615,-
Pris: DKK 492,-
Pris: DKK 2.955,-
Pris: DKK 1.440,-
Pris: DKK 1.325,-
Pris: DKK 1.590,-
Pris: DKK 1.705,-
Pris: DKK 1.810,-
Pris: DKK 570,-
Pris: DKK 1.135,-
Pris: DKK 1.440,-
Pris: DKK 1.325,-
Pris: DKK 1.400,-
Pris: DKK 1.505,-
Pris: DKK 1.135,-
Pris: DKK 1.440,-
Pris: DKK 1.590,-
Pris: DKK 1.705,-
Pris: DKK 1.810,-
6 dage: Inkluderet i prisen
7 dage: Tillægspris: DKK 200,-
8 dage: Tillægspris: DKK 400,-