Legeplads for alle Skiferie til Dachstein West

Sådan en skiferie til Dachstein West i Østrig:

  • Familievenlig
  • Sjov og udfordringer for skiløbere på alle niveauer
  • Indbyggede ski-legepladser på pisterne
  • Kort transfer fra Salzburg lufthavn
  • Masser af gode spisesteder

Børnevenlighed overalt

Dachstein West er en af de mest familievenlige skidestinationer i Østrig, og her er der plads til store og små skistøvler på alle niveauer. De brede og velpræparerede pister lever i den grad op til kælenavnet Autobahns, for her er der god plads til at boltre sig i bløde og brede sving. Området er også berømt for at byde på god østrigsk mad for alle generationer, uanset hvor I kommer.

Læs mere om Dachstein West her.

Fakta om Dachstein West

Blå pister

57 km

Røde pister

95 km

Sorte pister

08 km

Samlet pister

160 km

Dachstein West

Højeste skiløb

1.620 m

Længste nedfart

4 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

54

Liftkapacitet

87.986 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Vores lejligheder og hoteller i Dachstein West

AccommodationTypes

Brede & lækre pister Familievenlige Dachstein West

Her er virkelig noget for ALLE i familien! Dachstein West markedsfører sig målrettet som Østrigs mest familievenlige destination, og der er bestemt noget om snakken.

Den lille perle i Alperne tæt på Salzburg er endnu forholdsvist ukendt blandt skandinaver, men familiegæster fra resten af Europa har længe valfartet hertil for at nyde den østrigske imødekommenhed og det børnevenlige skiløb.  

Personalet ved liftsystemet er meget opmærksomme og imødekommende for at give alle skiløbere en god oplevelse ved liften. Den samme venlighed finder man overalt i skiområdet og i særdeleshed ved de mange børnevenlige områder.

Motorvejsbrede pister 

Autobahn er noget vi alle forbinder med gode velholdte tyske motorveje når vi kører sydpå. De brede pister i Dachstein West lever flot op til den samme betegnelse, for her er god plads til at afprøve carvingskienes fremragende svingegenskaber. De motorvejsbrede pister findes i rigt mål og særligt de blå og røde udgaver af dem. 

Selve skiområdet byder på 160 kilometer pister med 70 lifter Fra de tre byer Annaberg, Gosau og Russbach, som er hvor vores ophold ligger, går 23 lifter op til 51 kilometers sammenhængende pister. Lokalområdet her består af yderst børne- og nybegyndervenlige pister.  

Skulle der være appetit på flere nedadgående udfordringer, er der i liftkortet inkluderet adgang til yderligere 109 pistekilometer i liftnetværket, som er forbundet med et effektivt system af gratis shuttle-busser.  

Snesikkert skiløb

Med en beliggenhed mellem 780 og 1.680 meter over havet er Dachstein West bestemt ikke det højest beliggende skisportssted i Salzburger Land. Men takket være 244 snekanoner kan mere end 90 procent af pisterne dækkes med kunstsne. Så sæsonen varer normalt fra december. 

Dachstein West er nabo til den kendte Dachstein Gletscher, som bevirker at der også kommer sne og på en mærkelig metrologisk måde får Dachstein West en gang imellem en god omgang sne. 

 

Sjov i pisterne 

Som noget ganske særligt er der overalt på pisterne indlagt 16 pister, de kalder “Fun Pistes”. Her vitterligt noget for enhver smag. Her er to funparker, skiercross, pukkelpister, begynderområder, racepister med hastighedsmåling. Der er naturligvis også børneudgaver af det. Blandt andet er der ved GosauÖtscher Kids Cross” og “Ötscher Kidspark”, så her er sjov i sneen for hele familien. 

Desuden tilbyder Dachstein West flere muligheder for at de helt små i trygge rammer kan gøre sig de første erfaringer med at stå på ski. Skiskolen arrangerer masser af lege og sørger generelt for at børn på alle skiniveauer får en givende og positiv oplevelse i Dachstein West – og der er naturligvis Dansk Skiskole.  

Overalt i netværket findes der specielle børneområder, som er designet til formålet. Børnene gennemskuer nemmere konceptet omkring skiløb samtidig med at der er god plads til leg og sjov i “Brumsiland Gosau”, “Bärencamp Russbach” og “Fuxi’s Kinderland”. 

Og så er der “Wilde Hilde”, som er en sort piste i Russbach, der med en hældning på 67% i den grad må siges at gå tilpas nedad til at give de fleste skiløbere sved på panden. 

Lækker mad for alle 

Ganske uberettiget er det østrigske køkken anset for at være noget bastant og “landmandsagtigt”.  I de tre byer i Dachstein West er der i de hyggelige og stemningsfulde gader masser af spisesteder, der byder på alt fra Tafelspitz, der er simretilberedt spidsbryst med kartoffelbåde. Wienerschnitzel behøver ikke nærmere introduktion og noget af det mest østrigske på kortet er æblekagedesserten Apfelstrudel, som enhver med bare en lille sød tand er nødt til at prøve. Også på selve pisterne er der rigelige med muligheder for at alle kan få sig et lækkert måltid mad. 

Dachstein West er helt klart en af de mest familievenlige destinationer i Østrig 

Lyder Dachstein West som noget for jeres familie? Det kan vi sagtens forstå, for de brede pister og mange indbyggede legepladser for store og små er perfekte for hele selskabet af glade skiferiegæster. 

Populære ophold

Få et tilbud på skiferien til Dachstein West

Lad os hjælpe med at finde en skiferie til Dachstein West. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.