Fri og uafhængig skiferie Kør selv til Alperne

Fri og uafhængig skiferie i egen bil til Alperne! Egen bil giver fleksibilitet blandt andet med hensyn til afrejse- og hjemtransport.

Frihed på skiferien - kør selv

På destinationen giver bilen dig en vis frihed, da du blandt andet har mulighed for at tage på dagsture, opleve og udforske andre skiområder. Som kør-selv feriegæst med Danski modtager du naturligvis samme service som vores bus- og flygæster.

Læs mere om en kør selv skiferie her.

Vejskatter og parkering

Mange tror, at det er billigere at tage bilen frem for bussen eller flyet på skiferie - men husk at indregne vejskatter og parkering.

Det er gratis at køre på motorvejene i Tyskland. Vejafgift i Schweiz koster ca. 40 EUR og vignetten kan købes på de fleste tankstationer før grænsen. Vignetter til motorvejsafgiften i Østrig, kan købes på stort set alle tankstationer lige før den østrigske grænse, online hjemmefra eller via Unterwegs-appen. Hvis du bruger appen, undgår du klistermærket. På franske og italienske motorveje betales ligeledes afgift, som afhænger af den kørte strækning. 

På de fleste destinationer er det gratis at parkere udendørs, dog er der efterhånden byer, blandt andet Val Thorens og Tignes, hvor der må påregnes en parkeringsafgift. En plads i en parkeringskælder koster typisk 70-80 € om ugen.

Kørselsvejledning til Alperne

Kørselsvejledning til Østrig

Få din kørselsvejledning til vores destinationer i Østrig.

På alle vores rejsemål, kan du nederst på siden finde et kort fra Google Maps - ligesom du også finder kørselsvejledningerne her. Her viser vi, hvor destinationen er beliggende.


Kørselsvejledning til Bad Gastein
Kørselvejledning til Ischgl
Kørselsvejledning til Mayrhofen
Kørselsvejledning til Obertauern
Kørselsvejledning til St. Anton
Kørselsvejledning til Saalbach-Hinterglemm
Kørselsvejledning til Schladming
Kørselsvejledning til Sölden
Kørselsvejledning til Wagrain 
Kørselsvejledning til Zell am See

 

 

Læs mere om Østrig her

Kørselsvejledning til Frankrig

Få din kørselsvejledning til vores destinationer i Frankrig.

På alle vores rejsemål, kan du nederst på siden finde et kort fra Google Maps - ligesom du også finder kørselsvejledningerne her. Her viser vi, hvor destinationen er beliggende.

 

Kørselsvejledning til Alpe d'Huez
Kørselsvejledning til Les Arcs
Kørselsvejledning til Les Deux Alpes
Kørselsvejledning til Les Menuires
Kørselsvejledning til Tignes
Kørselsvejledning til Val d'Isere
Kørselsvejledning til Val Thorens

Læs mere om Frankrig her

Kørselsvejledning til Italien

Få din kørselsvejledning til vores destinationer i Italien.

På alle vores rejsemål, kan du nederst på siden finde et kort fra Google Maps - ligesom du også finder kørselsvejledningerne her. Her viser vi, hvor destinationen er beliggende.

 

Kørselsvejledning til Canazei
Kørselsvejledning til Cervinia
Kørselsvejledning til Livigno
Kørselsvejledning til Passo Tonale
Kørselsvejledning til Sauze d'Oulx

Læs mere om Italien her

Tilbud på kør selv skiferien til Østrig

Tilbud på kør selv skiferien til Frankrig

Tilbud på kør selv skiferien til Italien

Grænseafstand

Glad familie i sneen under blå himmel på en skidag på skiferien i Passo Tonale

Grænseafstand til Østrig

Cirka-afstand fra den dansk/tyske grænse til

Bad Gastein - 1.165 kilometer
Ischgl - 1.070 kilometer
Obertauern - 1.178 kilometer
St. Anton - 1.060 kilometer
Sölden - 1.100 kilometer
Saalbach-Hinterglemm - 1.140 kilometer
Schladming - 1.170 kilometer
Wagrain - 1.150 kilometer
Zell am See - 1.125 kilometer
Mayrhofen - 1.094 kilometer

Læs mere om Østrig her
Højt humør på hvid pist under blå himmel i Canazei på skiferie med Danski

Grænseafstand til Frankrig

Cirka-afstand fra den dansk/tyske grænse til

Alpe d'Huez - 1.450 kilometer
Les Arcs - 1.673 kilometer
Les Deux Alpes - 1.429 kilometer
Les Menuires - 1.407 kilometer
Tignes - 1.450 kilometer
Val d'Isere - 1.445 kilometer
Val Thorens - 1.385 kilometer

Skiferie til Frankrig
Glade børn på ski med snedækkede bjerge i baggrunden på familievenlig skiferie i Livigno med Danski

Grænseafstand til Italien

Cirka-afstand fra den dansk/tyske grænse til

Canazei - 1.240 kilometer
Cervinia - 1.320 kilometer
Livigno - 1.130 kilometer
Passo Tonale - 1.300 kilometer
Sauze d'Oulx - 1.437 kilometer

Læs mere om Italien her

Har du booket en kør-selv skiferie? Gode råd til din kør-selv skiferie med Danski

Efter bestilling af din kør selv skiferie hos Danski, får du tilsendt en kørselsvejledning og en række nyttige informationer. Husk at medbringe dit reservations- og rejsebevis på ferien, da det også fungerer som voucher ved udlevering af nøgle til ferieboligen samt liftkort. Cirka en uge før afrejse modtager du de sidste oplysninger om kør selv skiferien.

Ankomst og afrejse

Det kan være svært på forhånd at forudsige ankomsttidspunktet til destinationen, derfor kan du ved hjælp af det udleverede guidetelefonnummer ringe, når du nærmer dig destinationen.

Ved ankomsten modtager du et velkomstbrev fra guiderne med liftkort og nyttige tips til ugen samt oplysninger om, hvor og hvornår du kan træffe guiderne. Du kan naturligvis altid komme i kontakt med guiderne, hvis det skulle blive nødvendigt.

Lejligheden eller værelset er normalt disponibelt fra klokken 17.00 på ankomstdagen og skal forlades klokken 10.00 på afrejsedagen. Bagagen opbevares i bilen, når lejligheden ikke er disponibel, men som regel er der på hjemrejsedagen mulighed for at bade efter endt skiløb - eventuelt mod betaling.

Få ekstra dage på ski

Kør-selv pakkeprisen inkluderer et 6-dages liftkort, der gælder som udgangspunkt fra søndag til fredag - men der er mulighed for at ændre starttidspunktet for liftkortet. Der er desuden mulighed for at stå på ski både på ankomstdagen og på afrejsedagen ved tilkøb af den 7. og 8. dag. Husk at gøre opmærksom på hvilken dag liftkortet skal starte ved bestilling af din rejse.

Kørselsvejledning til Alperne

Vejarbejde, trafik, vejret og andre omstændigheder gør, at vej-forholdene kan være anderledes end på kortresultaterne på kørselsvejledningen, og du bør planlægge din rute i forhold til dette. Der tages forbehold for fejl i rutevejledningerne. Danski kan ikke holdes ansvarlig for forkerte anvisninger.

Kør selv til Livigno i Italien

Når du kører på skiferie til Livigno, så skal du igennem en tunnel. Her er der åbningstider - og det er ret træls at holde og vente, hvis den er lukket. Du kan læse mere om tunnellen her.

Åbningstider til Livigno Tunnellen lørdag er som følger:
05:00-10:00  Kun åben for kørsel ud af Livigno
10:00-11:00  Reserveret time til ændring af retning
11:00-18:00  Kun åben for kørsel ind til Livigno
Indtil 05:00 og efter 18:00 reguleres trafikken med lyssignal 

GPS i Schweiz

Ifølge Schweizisk lovgivning er det ulovligt at have en GPS i bilen, såfremt den har indbygget mulighed for at advare mod hastighedskontrol, hvilket langt størstedelen af alle navigationsanlæg har. Hermed giver Danski denne information videre, så du har mulighed for at forberede dig bedst muligt til turen.

Alkometertest i Frankrig

Frankrig er det lovkrav at kunne fremvise et alkometer i ubrugt stand i bilen. Denne regel gælder uanset om du kører i egen eller i lejet bil. Det franske politi kan forlange at se alkotesteren, dog gives der foreløbig ikke bøder til udenlandske bilister. Alkotesteren kan købes på de fleste franske tankstationer for et par euro stykket.

Kør sikkert på skiferie

Sørg for at bilen er i korrekt stand og egnet til vinterkørsel. Bemærk det ikke er tilladt at køre med pigdæk i Tyskland. I Italien, Østrig og Frankrig er det desuden et lovkrav at medbringe enten gul eller orange trafikvest i bilen til alle passagerer. Registreringsattest og international forsikringspolice til bilen skal også altid medbringes.

Spørgsmål? Ring til Danski: +45 86 800 600

Turen til din skiferie kan være lang Underholdende lege til kør-selv skiferien

Lege er ikke kun for børn - tværtimod. Vi lover, at disse lege er sjove for børn og voksne

Navnelege

Går ud på, at én skal sige et navn på en kendt eller kongelig, for eksempel Peter Plys. Herefter skal den næste sige et navn som starter med det samme bogstav som efternavnet – altså skal det næste navn starte med P, for eksempel Per Vers også videre. En sjov leg for både børn og voksne.

20 spørgsmål til professoren

Gælder om at tænke på et dyr eller en person. På skift skal de andre i bilen stille spørgsmål om den eller det, du tænker på. Men husk på, at du kun må svare ja eller nej til deres spørgsmål.

Spot bilen

Går ud på, at alle i bilen eller bussen skal vælge en farve og tælle hvor mange biler, I kan se i den pågældende farve over en strækning. Legen har utallige variationer, for eksempel kan I også tælle campingvogne, hestetrailere og motorcykler. Hvis I synes det, er for let, så prøv at tælle biler med udenlandske landekoder.

Ord tagfat

Går i alt sin enkelthed ud på, at du siger et ord, for eksempel computer. Den næste skal finde på et ord, der passer til ”computer” – for eksempel ”taske” (computertaske). Det tredje ord skal passe til ”taske” også videre. Det gælder om at lave en lang ordkæde, og I kan jo skrive ned, hvor lang den bliver hver gang.

Nyn en sang

Gælder om at du skal nynne en sang, og så skal de andre i bilen gætte, hvad det er for en sang, du nynner. Den der først gætter sangen, skal nynne næste gang. Altså vi siger ikke, at det ikke kan lade sig gøre at lege denne leg i et fly eller en bus – men husk på ikke at være til gene for andre.

Gode råd til køreturen

Det er sjovt at lege – men skal vi være helt ærlige, så kan hverken voksne eller børn holde til at lege i alle de timer, som det tager at komme frem til skidestinationen. Men det betyder ikke, at turen skal blive træls og føles lang af den årsag. Her får du nogle gode råd, som er uundværlige til turen:

Hold aktive pauser

hvor både du og børnene kan brænde noget krudt af og få rørt kroppen. I kan eventuelt medbringe en bold eller sjippetov hjemmefra, som I kan bruge. På de fleste rastepladser er der legepladser, hvor børnene kan lege, mens I spiser frokosten stående eller gående.

Elektronisk underholdning

Det moderne elektronik virker måske overflødigt, når I er kommet frem til skidestinationen, men på turen derned kan det være en god idé med en computer, tablet eller lignende som børnene kan underholdes på – eventuelt med en film, som hele bagsædet kan hygge sig omkring.

Gå aldrig ned på snacks

Et af de vigtigste råd! Mandler, rosiner, snoller, juice, små sandwich eller rugbrødsmadder – alle jeres favoritter! Rigeligt med proviant kan altid redde en presset stemning i bilen, men det er en god idé at have de fleste snacks med hjemmefra, hvis du skal køre selv eller med bus, da mad på tankstationer kan være dyre. Brug eventuelt en lørdag inden skiferien på at bage pølsehorn og pizzasnegle.

Skab hygge

Med hygge føles det turen lidt bedre. Selvom taskerne er pakket til bristepunktet og der ikke kan klemmes mere ind, så er det en god idé med en lille pude eller tæppe til at skabe hygge i bilen, på bussædet eller i flyet.