Børnevenlige Mayrhofen Tag på skiferie til Mayrhofen

Sådan er en skiferie til Mayrhofen i Østrig:

  • Klassisk Østrig - både i byen og på bjerget
  • En del af Østrigs største skiområde
  • Børnevenlige områder
  • God til nybegyndere og øvede
  • Bo på tre stjernet gæstefavorit Heart Hotel Nordstern (tidligere Pension Strass)
  • Gode off-piste muligheder

Charmerende perle i Zillartal dalen

Dybt inde i hjertet af Tyrol, finder du Zillartal-dalen og Østrigs bedste skiområde. I Zillertal-dalen ligger Mayrhofen. En usleben diamant, som er et populært sted, men ikke kendt af mange danskere. I Mayrhofen får du skiløb af højkvalitet. Her er noget til alle niveauer, også til park-rotterne. Selve området er stort og kan prale med 535 kilometer piste paradis, der både er børnevenligt og også har Zillertals bedste afterski.

Læs mere om skiløbet i Mayrhofen

Fakta om Mayrhofen

Blå pister

165 km

Røde pister

295 km

Sorte pister

75 km

Samlet pister

535 km

Mayrhofen

Højeste skiløb

3.350 m

Længste nedfart

11 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

180

Liftkapacitet

322.000 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Et stort piste paradis På ski i Mayrhofen

I Mayrhofen har du liftkort til 535 kilometer piste paradis, der bare venter på at blive kørt på. Skidalen er sammensat af 4 byer; Mayrhofen, Zell am Ziller, Stumm og Hintertux, og med skibussen er det nemt for dig at komme rundt. Kort sagt er der noget for en hver smag og til alle niveauer.

Selve skiområdet i Zillertal og Mayrhofen består af en del røde pister. I Mayrhofen finder du dog lidt flere samlede blå pister, som gør selve Mayrhofen en anelse mere børne- og begyndervenligt. Hvis du er til lækker off-piste, gode selvtillidspister eller gerne vil øve din teknik, kan du trygt tage til Mayrhofen.

Skiområdet er ikke sammensat, men skisystemet er effektivt bundet sammen med skibusser, der gør det nemt at komme rundt for alle. Det er ovenikøbet gratis at køre med skibus, hvis du har liftkortet med.

Børnevenlige Mayrhofen

Ahorn bjerget i Mayrhofen er et bjerg specielt godt for begyndere, hvor du finder flere blå bløde pister. Det er et lille område i Mayrhofen, og liften derop ligger for enden af Haupstrasse, som er hovedgaden. Ahorn bjerget, med sine 18 pistekilometer, byder på lettere pister og fantastiske skioplevelser for børn og begyndere. Her er 9 kilometers sammenhængende brede, blå selvtillidspister at boltre sig på. Familien kan vælge at stå sammen på ski, med en afstikker på en rød, eller lade børnene køre selv på de blå pister. Hvis børnene skal udfordres lidt, ligger der også en børne ski-cross-bane på denne bjergside.

En anden god ting der gør området på Ahorn bjerget børne- og begyndervenligt er, at der går en stor stolelift fra bunden af den brede blå piste.

Fra bunden af den brede blå piste, kører en stor stolelift. Det er endnu en af de ting, som gør Ahorn bjerget børne- og begyndervenligt. Stoleliften gør, at børnene ikke behøver at prøve kræfter med de klassiske slæbelifter lige med det samme, selvom du også finder et par af dem rundt i området.

Mayrhofen for den øvede skiløber

Hvis du hører til en af de mere garvede skiløbere, skal du prøve Østrigs stejleste pist Harakiri, som har et fald på 78%. Harakiri kommer af det japanske navn for rituelt selvmord, og som navnet antyder kræver denne pist rigtig gode skiegenskaber. Ofte kan den være meget iset, og et fald vil resultere, i at du nok først stopper nogle hundrede meter senere. Med det sagt, så er Harakiri er en super fed pist at have på sit “CV”, og den skal helt sikkert prøves for den erfarne skiløber.

Insider tips til skiløb i Mayrhofen

Zillertal området er stort, så det kan være lidt svært at finde en favoritpist selv. Derfor giver vi dig nogle af vores egne favoritpiste. Du kan prøve dem af, og se om du er enige med vores favoritliste.

I Mayrhofen ligger den blå piste nummer 67/63, som er en dejlig bred boulevard, med helt perfekt sneforhold. Pisten bliver meget sjældent opkørt, fordi den næsten altid er tom for mennesker. Her kan du rigtig træne dine sving, og få lidt ekstra til selvtilliden.

Pist nummer 13, som også ligger i Mayerhofen, er den næste på vores liste. For at finde pist nummer 13, skal du ud på eventyr. Når du kommer til pisten, skal du først igennem en smal sti med træer. Herefter kommer der et bredt stykke, som bliver pænt friseret ligesom alle andre pister. Hvis vi snakker sneforhold, hældning og antal mennesker på pisten, er den helt perfekt, da den er lidt svær at finde. Det eneste minus er, at pisten er en anelse kort. Men så har man jo en undskyldning for lige at tage en tur mere – win win!

En tredje favorit der står på vores liste, er den røde piste nummer 18 – Sportsabfart, som ligger i Zell am Ziller. Pisten ligger for sig selv, og så har den bare lidt af alt. Stejl, bred, smal og sving. Alt det sjove. Skiforholdene er normalt virkelig gode, hvilket er endnu en god grund til at aflægge et besøg.

Gletscher skiløb

Med et liftkort til Mayrhofen får du adgang til hele Zillertal området, som også giver mulighed for skiløb på gletscher. Der ligger nemlig en gletscher i Hintertux, hvor du får skiområdets højeste skiløb på 3250 højdemeter. Hintertux er absolut et besøg værd, både for den gode sne, men lige så meget også for de fantastiske omgivelser. Du må ikke snyde dig selv for et besøg på Hintertux gletscheren.

Derudover kan den erfarne skiløber også prøve kræfter med den lange nedkørsel fra ”Gefrorenen Wand” til Hintertux by. Turen er på 12 pistekilometer, og du overvinder en højdeforskel på 1.750 meter. På dage med lang sigtbarhed får du en helt enestående udsigt på turen.

Til snowboardere og park elskende typer

I Mayrhofen finder du et bredt udvalg af funparks, hvor du kan prøve kræfter med dit freestyle. Skiområdet er særdeles velegnet til snowboardere og “park-rotter”, med Europas mest krævende funpark, Vans Penken Park. Det er den helt store legeplads for både freestyle skier og snowboardere. Med sine 6 forskellige områder, er der også noget til børn- og parkbegyndere.

Hvis du ikke selv er den store “park-rotte”, er det bestemt også værd at slå et smut forbi som tilskuer, for at se nogle af verdens bedste freestylere slå sig løs i parken.

Langrend i Mayrhofen

I Mayrhofen har du også mulighed for at prøve kræfter med langrend. Der findes 33 km velpræparerede langrendsspor i området. Det længste spor er 10 kilometer og går fra Mayrhofen til Hollenzen. Der findes også et 25 kilometer langt regionalspor, som går fra Zell am Ziller til Mayrhofen.

I Mayerhofen og Zillertal området, finder du alt i alt et stort og bredt udvalg af pister i forskellige sværhedsgrader.

Læs mere om pisterne i Mayrhofen

Læs mere om vejret i Mayrhofen

Populære ophold i Mayrhofen

535 pistekilometer Om byen Mayrhofen

Mayrhofen by er en hyggelig alpeby, der oser af rigtig tyrolsk stemning. Mayrhofen er meget mere end fantastisk skiløb, da du også finder en by, der byder på aktiviteter uden for pisten, afterski og en hyggelig stemning. Perfekt til en familieferie i Alperne.

I Mayrhofen bliver du mødt af østrigsk charme, der slår benene væk under dig med de hyggelige gader. Hovedgaden i Mayrhofen, Haupstrasse, er en smal og hyggelig gade, hvor alt liv i byen befinder sig. Der er noget for alle generationer i Mayrhofen - både på pisten og i byen.

Naturskønne omgivelser

Mayrhofen er ikke et kendt skisportsområde blandt de fleste danskere. Det, du dog bør lægge mærke til ved byen er, at det ikke kun er et piste paradis. Mayrhofen har nemlig meget mere at byde på, end brede nedfarter, udfordrende parker og stejle pister.

Blandet andet ligger byen i naturskønne omgivelser omringet af sneklædte bjerge, og med Ziller floden der snor sig langs byen. Det er et skiområde, der tiltrækker mange skiglade gæster år efter år. Derudover er der et hav af aktiviteter i byen, du kan give dig til, hvis energien på pisterne er sluppet op eller på en snevejrsdag.

Spisesteder i Mayrhofen

Der er fuld af liv og hyggelig stemning i Mayrhofen, hvor du finder er et stort og lækkert udbud af restauranter, barer og afterski. Når du kommer sulten ned fra pisten efter en lang dag, vil vi anbefale dig at besøge slagteren, der ligge over for indgangen til Penkelbahn. Der servere de gerne en Semmel med to store frikadeller, en schnitzel, eller et friskskåret stykke hamburgerryg.

Alt hvad du har brug for af restauranter, finder du på hovedgaden. Så det er bare med at gå på opdagelse blandt de mange lækre steder. Du finder et bredt udvalg af cafeer og restauranter, hvor der er mulighed for at spise lokale tyrolske retter, men også lækre internationale retter. Så skulle vejret være dårligt, eller kræfterne slippe op, kan eftermiddagen sagtens bruges på at nyde byens mange restauranter, cafeer, barer og butikker.

Bylivet i Mayrhofen

Både på bjerget og i byen er der mulighed for en omgang rigtig god afterski. Til alle festaberne, der kan fortsætte natten lang, er der masser af barer og diskoteker, der fortsætter til den lyse morgen. Hvis altså du har mere energi at brænde af.

Hvis du gerne vil slutte skidagen af med et godt glas vin, findes der også nogle lækre vinbarer, til det lidt mere rolige afterski.

Er du derimod typen, der er til øl, flying hirsch og cocktails i lange baner, har du rig mulighed for at få rystet skistølver og skiben. På Brück ´n´Stadl. Et sted med rigtig klassisk afterski hvor du kan være sikker på, at DJ´en nok skal sætte gang i en fest. Et af de helt populærere afterski-steder i Mayrhofen er Yeti bar. Derudover finder du også Ice-bar, der ligger for enden af hovedliften Penkenbahn. Her er der altid garanti for en fest, og for de danseglade har de et dansepodie.

Vil du gerne have en helt speciel afterski oplevelser, vil vi anbefale dig at lægge vejen forbi den kendte “White Lounge Igloo bar”. Her serverer de lækre cocktails i 2.000 meters højde på bjerget og som navnet antyder, ligger baren i en Iglo. Skal du lige have dagens sidste solstråler med, har de også en stor solterrasse hvor du kan sidde og nyde din cocktail til den fantastiske solnedgang.

Der er garanti for en god østrigsk fest i Mayrhofen, og hvis du vil danse natten lang, er det ikke et dårligt sted for dig!

Her kan du lade din elbil

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger blandt andet en ladestation ved siden af Parkplatz Europahaus, men der er flere i byen. Spørg guiderne for mere information, når de ringer ugen før afrejse.

Den bedste tid på din skiferie

Med en skiferie til Mayrhofen får du et liftkort til hele Zillartal dalens skiområde. Du kommer med garanti ikke til at kede dig med de uendelig mange pistekilometer. Heller ikke hvis du nøjes med de lidt over 500 velfriserede og fantastiske kilometer.

Infrastrukturen i Zillartal dalen er generelt rigtig god. Så uanset hvor du bor, eller hvad din dag skal byde på af skiløb, er det nemt at komme rundt via det effektive og gratis bussystem, hvis du har dit liftkort med dig.

Læs mere om aktiviteter i Mayrhofen her

Vores lejligheder og hoteller i Mayrhofen

AccommodationTypes

Sport, vandhunde og fart Aktiviteter i Mayrhofen

Det er kun fantasien, der sætter grænser i Mayrhofen. Der er noget for alle aldre og noget for enhver smag. Du kan både gå i biografen, svømme, nyde en tur i wellness, bowle, kælke, shoppe, spille tennis, dyrke fitness, spille squash og stå på skøjter. Her kan du se nogle af de muligheder, der er i byen:

Rutsjebaner, rosin fingre og afslapning

Erlebnisbad Mayrhofen er et sted, der både kan give sus i maven, rosin fingre og lade dine batterier op. Den 300 m2 store pool er et sikkert hit for vandhunde i alle aldre, og med to store vandrutchebaner er der garanti for et sus i maven. Den vilde “Crazy River”- rutsjebane, hvor du sidder i en oppustelig badering ned af 65 meter, skal nok få dit hjerte til at banke lidt hurtigere. Du finder også en 101 meter lang rutsjebane, der plejer at give et hvin eller to.

Er du mere til at få rosinfingre på den lidt mere afslappet måde, finder du også en spa- og wellnessafdeling. Skal energien, kroppen og benene lades op til endnu en skidag, er det absolut det helt rigtige sted at gøre det. I wellnessafdelingen finder du alt hvad hjertet begærer af Finsk sauna, dampbad, sauna, infrarøde kabiner, massagebade, boblebad og vandfald. Et lille nice-to-know tip er, at det i Østrig ikke er tilladt med badetøj i deres saunaer.

Kælkebane

Hvem elsker ikke at suse ned af en kælkebakke med vind i håret og storebror lige i hælene? Til forskel fra de korte, jordede bakker i Danmark, finder du her næste niveau af kælkebaner. Og her er det god underholdning for hele familien. Du kan følge kælkebakken ned igennem det snedækkede land. Og hvis der er brug for et kakaostop på vejen, kan du gøre et lille stop på ved Rastkogel hytten. Du kan også tage turen til Zell am Ziller, hvor du finder en kælkebane på intet mindre end 7 kilometer.

Skøjtebane

Hvis der er en lille skøjteprinsesse eller skøjteprins i familien, kan du invitere hele familien med på skøjtebanen i Mayrhofen. Lige meget vejret er det altid hyggeligt at lave en lille pirouette eller ræse om kap på skøjtebanen. En aktivitet der ikke har en aldersgrænse, og som er det perfekte alternativ til skiløbet, hvis vejret skulle være dårligt.

Arrangement med guiderne

Foruden alt det du kan opleve på egen hånd i Mayrhofen, så har vores guider også hver sæson en masse spændende arrangementer på ugeprogrammet. Arrangementerne varierer lidt fra sæson til sæson, og nogle kan være mod ekstra betaling. Herunder er et udkast til, hvad der for eksempel kunne være på ugeprogrammet med guiderne:

  • Pistevisning
  • Kælk
  • Picnic i sneen

Udover de nævnte aktiviteter, findes der mange flere muligheder, det er kun fantasien der sætter grænser. For mere information, kan I spørge guiderne, når de ringer ugen før afrejse.

Få et tilbud på skiferien til Mayrhofen

Lad os hjælpe med at finde en skiferie til Mayrhofen. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

RISIKOFRI AFBESTILLING INDTIL 1. SEP. 2024

Danski har risikofri afbestilling på skisæsonen 24/25 indtil d. 1/9 2024 på alle skirejser. Ombestemmer du dig, får du dine penge tilbage – uden problemer.

Skileje i Mayrhofen

Herunder kan du få et overblik over mulighederne og priser for skileje i Mayrhofen. Alle priser er i DKK.

Antal dage 3 4 5 6 7 8
Ski bronze u. 15 299 369 429 479 479 529
Ski bronze u. 18 459 559 649 729 729 799
Ski bronze 569 689 799 889 889 979
Ski sølv 719 909 1039 1139 1139 1249
Ski guld 879 1089 1259 1389 1389 1519
Snowboard u. 15 349 429 499 539 539 589
Snowboard u. 18 549 689 789 859 859 939
Snowboard 689 859 989 1079 1079 1169
Ski og støvler bronze u. 15 399 479 549 609 609 669
Ski og støvler bronze u. 18 619 749 849 929 929 1019
Ski og støvler bronze 919 1049 1149 1149 1249
Ski og støvler sølv 919 1139 1279 1399 1399 1519
Ski og støvler guld 1069 1319 1499 1649 1649 1789
Snowboard og støvler u. 15 449 549 619 669 669 59
Snowboard og støvler u. 18 709 879 979 1069 1069 89
Snowboard og støvler 889 1089 1229 1339 1339 109
Hjelm 159 199 219 229 229 249

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindre øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring.
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Mit Danski eller ring til os på 86 800 600, hvis du har spørgsmål.

 

Book skileje her

Vild med Mayrhofen? Så kan du også lide ..