Snesikkert og billigt Tag på skiferie til Sölden

Sådan er en skiferie til Sölden i Østrig:

  • Billigere end for eksempel Ischgl og St. Anton
  • Snesikker med gletsjer
  • Fedt skiløb for den let-øvede og øvede skiløber
  • Masser af skiløb og effektive liftsystemer
  • Skiløb på to destinationer med ét liftkort
  • Indbegrebet af vanvittig god afterski

Gæstfrie og snesikre Sölden

Lige meget hvad du kommer efter, tager Sölden imod med åbne arme! Faktisk er Sölden den destination i Østrig, og Alperne, med flest bjerge i over 3.000 meters højde. Af den grund ligger langt det meste af skiområdet over trægrænsen, og er altså meget snesikkert. Det er bare en af grundene til, at vi har sendt skiløbere hertil siden 1991.

Læs mere om Sölden her

Fakta om Sölden

Blå pister

100 km

Røde pister

107 km

Sorte pister

47 km

Samlet pister

254 km

Sölden

Højeste skiløb

3.250 m

Længste nedfart

11 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

35

Liftkapacitet

66.000 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Gaislachkogl

Seekogl

Tiefenbachgletscher

Rettenbachgletscher

Vores lejligheder og hoteller i Sölden

AccommodationTypes

Den bedste tid i Sölden Skiferie i alle sværhedsgrader

Sölden er et perfekt skiområde for det let-øvede og øvede skiløbere. Er du helt ny på ski, anbefaler vi dig ikke at tage til Sölden i Østrig - men hvis du insisterer, finder du et fint lille terræn nede ved byen og et større oppe på Giggijoch-plateauet, men du bør tage kabinen ned.

Er du let-øvet eller øvet på ski, så er Sölden et varieret og fantastisk system med muligheder for lange dagsture. Prøv for eksempel Big3, der giver dig en tur rundt på områdets tre toppe, der alle er over 3.000 meters højde.

Er du en rigtig god skiløber? Så se frem til stejle pister, pukler og off-piste. De tre bjerge rager alle mere end tre kilometer op og frister med lange nedfarter i de smukkest tænkelige omgivelser. Du kommer altså ikke til at kede dig.

Et liftkort, to destinationer

Dit liftkort gælder både til Sölden og Obergurgl-Hochgurgl, og dit liftkort giver dermed adgang til i alt 254 kilometer pister. De to områder er begge blandt Østrigs bedste og mest attraktive ski-destinationer. Obergurgl/Hochgurgl er et højalpint område med 110 kilometers pister. Områderne hænger ikke sammen, men du kan tage en gratis shuttlebus mellem de to destinationer - det tager cirka 20 minutter. Vær opmærksom på, at dit liftkort kun gælder i begge områder, hvis du har et liftkort af mere end to dages varighed.

Slip for liftkø i Sölden

Liftkapaciteten i Sölden er helt i top, så her bruger du tiden på pisten og ikke i liftkøen eller i liften, hvor slæbelifte er en sjældenhed. Giggijoch-kabinen kan dog være et knudepunkt om morgenen, så her er det en fordel at være tidligt ude, men ellers er liftkøer et sjældent syn.

NYT! Hochsölden opgraderer stolelift til gondol

Fra 2019/20-sæsonens start i december kommer en splinterny kabinelift til erstatte den to-personers stolelift, der hedder Rotkogel. Liften går op til Giggijoch-området. Den nye gondollift vil køre med i alt 23 kabiner, der hver kan fragte 10 personer ad gangen. Op mod 1.330 skiløbere i timen kan over en distance på knap 1.200 meter komme 350 meter op i højden, hvor Giggijoch-området venter.

Gondolbanen fra en af verdens absolut bedste producenter, Doppelmayr, henvender sig særligt mod begyndere, familier og børn. Nu kan de lettere boltre sig i Giggijoch-området, som tidligere har været lidt udfordret på kapaciteten og smidigheden i forhold til at fragte folk rundt i skiområdet.

Gør som James Bond i Sölden

Har du set Bondfilmen 'Spectre? Så husker du måske den futuristiske glasbygning, ICE Q, på toppen af Gaislachkogl. I virkeligheden er det en gastronomisk restaurant med nok en af de flotteste udsigter. Selvom der ikke står tre-retters gourmet-menu på jeres ugeprogram, så tag skiene af og gå op på taget af ICE Q. Det er en oplevelse i sig selv.

Enestående afterski

På vej hjem kan alle med lyst til "en lille en" glæde sig til den overrislede stemning ved Söldens mange paraplybarer, eller vælge mere rolige omgivelser som Jacobs Weinfassel eller Grizzly Bar. Afterski i Sölden er en meget livlig forestilling, og det er helt umuligt at komme til at kede sig. Overalt i byen er der musik, sang og dans samt drikkevarer af enhver art. Danskis gæster mødes som oftest på vores lille afterski-sted, Weinfassl, hvor der er utroligt muntert og hyggeligt.

Meget mere end skiløb i Sölden

Har du ikke fået rørt dig nok i dagens løb, kan Söldens sportscenter Freizeit Arena indfri næsten alle ønsker om motion. Du kan blandt andet spille tennis, tage en svømmetur eller gå i fitnesscenteret. Adgang sker mod betaling, men det er helt sikkert besøget værd. Desuden findes der, 10 minutters kørsel fra centrum, et badeland med kæmpe wellnessområde kaldet Aqua Dome. Medbring liftkort og kør gratis med bussen.

Billig indkvartering af høj standard

Danskis hoteller og pensioner har store, pæne værelser med behagelige senge og ofte danske dyner. Alle vores indkvarteringer ligger roligt og fredeligt og samtidig tæt på både lift og bymidte. Sammenlignet med resten af Tyrol i Østrig bor du billigt i Sölden.

Ved leje af ski kan du gratis benytte skidepotet i skiudlejningen ved siden af liften, så du slipper for at transportere ski og støvler frem og tilbage. For gæster der ikke lejer ski, kan skidepot tilkøbes for kr. 75,- pr. del pr. uge. Hvis du både har støvler og ski koster det dermed 150,-.

Guiderne fortæller om fantastiske Sölden

Læs vores guiders fem gode grunde til en skiferie i Sölden her. Guiderne kender Sölden bedre end de fleste, og når du har læst det lille indlæg, får du virkelig lyst til at tage på skiferie hertil.

Populære ophold i Sölden

Få et tilbud på skiferien til Sölden

Lad os hjælpe med at finde en skiferie til Sölden. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.