Skiferie i alle sværhedsgrader Den bedste tid i Sölden

Lige meget hvad du kommer efter, tager Sölden imod med åbne arme! Faktisk er Sölden den destination i Alperne med flest bjerge i over 3.000 meters højde. Af den grund ligger langt det meste af skiområdet over trægrænsen, og er altså meget snesikkert. Det er bare nogen af grundende til, at vi har sendt skiglade løbere til Sölden siden 1991. 

Skiferie i alle sværhedsgrader

I Sölden kan alle skiløbere være med! Begyndere har et fint lille terræn nede ved byen og et større oppe på Giggijoch-plateauet, men bør tage kabinen ned derfra. Let øvede og øvede har et varieret og fantastisk system med muligheder for lange dagsture. Prøv for eksempel Big3, der giver dig en tur rundt på områdets tre toppe - alle over 3.000 meters højde. Den erfarne skiløber finder udfordring over alt i terrænet både på stejle pister, pukler og off-piste. De tre bjerge rager alle mere end tre kilometer op og frister med lange nedfarter i de smukkest tænkelige omgivelser - du kommer altså ikke til at kede dig.

Slip for liftkø i Sölden

Liftkapaciteten i Sölden er helt i top, så her bruger du tiden på pisten og ikke i liftkøen eller i liften, hvor slæbelifte er en sjældenhed. Giggijoch-kabinen kan dog være et knudepunkt om morgenen, så her er det en fordel at være tidligt ude, men ellers er liftkøer et sjældent syn i området.

Skiområdet i Sölden

De fleste pister ligger over 2.000 meters højde. Skiterrænet er stort og varieret, hvor især let øvede og øvede skiløbere har et overdådigt udbud af pister. Her er brede velpræparerede boulevarder for de let øvede, fine udfordrende udflugtsmål for de mere øvede og for de erfarne skiløbere er der enkelte stejle pister og gode off-piste nedfarter.

Det nedre skiområde er forbundet med Rettenbach og Tiefenbach-gletscherne med gondolen Gletscherexpress, og de to gletschere er forbundet med hinanden via "Den gyldne Port" - Europas længste skitunnel. Den østrigske hygge når helt ud i terrænet, hvor folk sidder og nyder solen udenfor de mange små hytter.

Et liftkort, to destinationer

Dit liftkort gælder både til Sölden og Obergurgl-Hochgurgl, og dit liftkort giver altså adgang til i alt 254 kilometer piste. De to områder er begge nogle af Østrigs bedste og mest attraktive ski-destinationer. Obergurgl/Hochgurgl er et højalpint område med 110 kilometers piste. Områderne hænger ikke sammen, men du kan tage en gratis skibus mellem de to destinationer - det tager cirka 20 minutter. Vær opmærksom på, at dit liftkort kun gælder i begge områder, hvis du har et liftkort af mere end 2 dages varighed.

Gør som James Bond i Sölden

Har du set Bondfilmen 'Spectre? Så husker du måske det futuristisk glashus, ICE Q, på toppen af Gaislachkogl. I virkeligheden er det en gastronomisk restaurant med nok en af verdens flotteste udsigter. Selvom der ikke står tre-retters gourmet-menu på jeres ugeprogram, så tag skiene af og gå op på taget af ICE Q. Det er en oplevelse i sig selv.

Indkvartering af høj standard

Danskis hoteller og pensioner har store, pæne værelser med behagelige senge og ofte danske dyner. Alle vores indkvarteringer ligger roligt og fredeligt og samtidig tæt på både lift og bymidte.

Ved leje af ski kan du gratis benytte skidepotet i skiudlejningen ved siden af liften, så du slipper for at transportere ski og støvler frem og tilbage. For gæster der ikke lejer ski, kan skidepot tilkøbes for kr. 75,- pr. del pr. uge. Altså hvis du både har støvler og ski, så koster det 150 kroner.

Bo mange sammen på skiferien i Sölden

Vores to store chaleter Ferienhaus Chalet Giggijoch og Ferienhaus Sölden giver mulighed for at op til 18 personer kan bo samlet. Samlingspunktet er chaleternes lækre køkkener/opholdsrum, hvor alle kan sidde samlet. Chaleterne er beliggende lige ved Giggijoch liften - altså dejligt centralt. Endnu bedre er, at liften blev renoveret i 2016 og er nu en otte personers kabine med rulletrappe derop, så det er næsten slut med lange køer om morgenen.

Afterski i Sölden

På vej hjem kan alle med lyst til "en lille én" glæde sig til den overrislede stemning ved Söldens mange paraplybarer, eller vælge mere rolige omgivelser som Jacobs Weinfassel eller Grizzly Bar. Afterski i Sölden er en meget livlig forestilling, og det er helt umuligt at komme til at kede sig. Overalt i byen er der musik, sang og dans samt drikkevarer af enhver art. Danskis gæster mødes som oftest på vores lille afterski-sted, Weinfassl, hvor der er utroligt muntert og hyggeligt.

En svømmetur eller et spil tennis

Har du ikke fået rørt dig nok i dagens løb, kan Söldens sportscenter Freizeit Arena indfri næsten alle ønsker om motion. Du kan blandt spille tennis, tage en svømmetur eller gå i fitnesscenteret. Adgang mod betaling - men helt sikkert et besøg værd.

Desuden findes der 10 minutters kørsel fra centrum et badeland med kæmpe wellnessområde kaldet Aqua Dome. Medbring liftkort og kør gratis med bussen frem og tilbage.

Guiderne fortæller om fantastiske Sölden

Ikke helt overbevist? Så læs vores guides fem gode grunde til, at du skal tage på skiferie til Sölden. Guiderne kender Sölden bedre end de fleste, og når du har læst det lille indlæg, så får du virkelig lyst til at tage på skiferie hertil. Læs med her.

Se vores mest populære ophold i Sölden herunder og ring 86 800 600, hvis vi skal hjælpe med at booke skiferien.

Fakta om Sölden

Blå pister

100 km

Røde pister

107 km

Sorte pister

47 km

Samlet pister

254 km

Sölden

Højeste skiløb

3.250 m

Længste nedfart

11 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

35

Liftkapacitet

66.000 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Sölden

Gaislachkogl

Seekogl

Längenfeld

Vores indkvarteringer i Sölden

AccommodationTypes

Skileje, skiskole og liftkort

Information om skileje

I Sölden samarbejder vi med Intersport. Medarbejderne i Intersport Sölden tager det som en selvfølge, at du får den bedste service, når du skal leje og vælge ski. De er skisport-entusiaster med stort S, og går op i sit fag med stolthed. Derfor gør de også en dyd ud af at udbyde udstyr af høj kvalitet. Servicen er i top, udstyret er af høj kvalitet og med det store udvalg, er der udstyr til enhver skiløber, uanset alder, erfaring og niveau.

Ski – indbefatter ski og skistave.

Ski, komplet – indbefatter ski, skistave og skistøvler. For børn er hjelm også inkluderet (max 12 år).

Snowboard – indbefatter kun selve snowboardet med bindinger.

Snowboard, komplet – indbefatter snowboard med bindinger og støvler. For børn er hjelm også inkluderet (max 12 år).

Bronze – er de blødeste ski og ski, der er lettest at løbe på. De anbefales til nybegyndere, der aldrig har været på ski før. Skiene kan være modeller fra sidste sæson.

Sølv – er en ski til begyndere, der har været på ski et par gange. Skiene er lidt stivere end TOP skiene. De fleste ski er allround / all mountain ski, men der er også andre typer til korte og lange sving. Skiene kan være modeller fra sidste sæson.

Guld – er lidt stivere ski som passer godt til dig, der har været på ski flere gange en uge eller to om året. De fleste ski er allround / all mountain ski, men der er også andre typer til korte og lange sving.

Platin – er de nye topmodeller til den krævende og erfarne skiløber. Skiene er stive og mindre eftergivende. Her er der også mulighed for at vælge forskellige typer til korte og lange sving, all mountain eller fart.

Hvis du føler, at de ski du har lejet ikke passer til ens niveau, kan du (mod betaling) ændre til en anden kategori.

Skilejen kan bestilles online på Mit Danski.

Hjelm til voksne

1 dag: DKK 55,-
2 dage: DKK 109,-
3 dage: DKK 150,-
4 dage: DKK 191,-
5 dage: DKK 218,-
6 dage: DKK 245,-
7 dage: DKK 245,-
8 dage: DKK 273,-

Indbefatter både ski, stave og støvler.

1 dag: DKK 327,-
2 dage: DKK 647,-
3 dage: DKK 947,-
4 dage: DKK 1.192,-
5 dage: DKK 1.424,-
6 dage: DKK 1.601,-
7 dage: DKK 1.601,-
8 dage: DKK 1.810,-

Inkluderer Ski, støvler og stave i klassen Bronze (TOP). Bronze -klassen er de blødeste ski og ski der er lettest at løbe på og anbefales til nybegyndere der aldrig har været på ski før. Skiene kan være modeller fra sidste sæson.

1 dag: DKK 225,-
2 dage: DKK 443,-
3 dage: DKK 647,-
4 dage: DKK 824,-
5 dage: DKK 995,-
6 dage: DKK 1.124,-
7 dage: DKK 1.124,-
8 dage: DKK 1.226,-

Inkluderer Ski, støvler og stave i klassen Guld (Exclusive). Guld -klassen er lidt stivere ski som passer godt til dem der har været på ski flere gange en uge eller to om året. De fleste ski er allround/all mountain ski men der er også andre typer til korte og lange sving.

1 dag: DKK 327,-
2 dage: DKK 647,-
3 dage: DKK 947,-
4 dage: DKK 1.192,-
5 dage: DKK 1.424,-
6 dage: DKK 1.601,-
7 dage: DKK 1.601,-
8 dage: DKK 1.758,-

Inkluderer Ski, støvler og stave i klassen Sølv (VIP). Sølv -klassen er en ski til begyndere der har været på ski et par gange. Skiene er lidt stivere end TOP skiene. De fleste ski er allround/all mountain ski men der er også andre typer til korte og lange sving. Skiene kan være modeller fra sidste sæson.

1 dag: DKK 279,-
2 dage: DKK 552,-
3 dage: DKK 811,-
4 dage: DKK 1.015,-
5 dage: DKK 1.220,-
6 dage: DKK 1.397,-
7 dage: DKK 1.397,-
8 dage: DKK 1.519,-

Inkluderer ski, støvler og stave. Skiene har den rette blødhed og længde i forhold til børnenes højde, hvilket gør skiene ideelle til en sjov dag på pisten.

1 dag: DKK 140,-
2 dage: DKK 276,-
3 dage: DKK 405,-
4 dage: DKK 508,-
5 dage: DKK 610,-
6 dage: DKK 698,-
7 dage: DKK 698,-
8 dage: DKK 760,-

Inkluderer ski, støvler, hjelm og stave. Skiene har den rette blødhed og længde i forhold til børnenes højde, hvilket gør skiene ideelle til en sjov dag på pisten.

1 dag: DKK 70,-
2 dage: DKK 138,-
3 dage: DKK 203,-
4 dage: DKK 254,-
5 dage: DKK 305,-
6 dage: DKK 349,-
7 dage: DKK 349,-
8 dage: DKK 380,-

Indbefatter ski, skistave og skistøvler. Superior til avancerede skiløbere, der har god erfaring og kontrol med skiløbet. Hurtige, stabile og få vibrationer i skiene, med komfort i højsædet. I denne kategori fås alle de store kendte mærker, og avancerede skiløbere der vil have en topklasse ski, med eksklusivitet vil ikke blive skuffede ved at vælge denne model!

1 dag: DKK 388,-
2 dage: DKK 756,-
3 dage: DKK 1.111,-
4 dage: DKK 1.424,-
5 dage: DKK 1.731,-
6 dage: DKK 2.010,-
7 dage: DKK 2.010,-
8 dage: DKK 2.255,-

Inkluderer snowboard og støvler i klassen Sølv (VIP).

1 dag: DKK 279,-
2 dage: DKK 552,-
3 dage: DKK 811,-
4 dage: DKK 1.015,-
5 dage: DKK 1.220,-
6 dage: DKK 1.397,-
7 dage: DKK 1.397,-
8 dage: DKK 1.519,-

Inkluderer snowboard og støvler i klassen Bronze (TOP).

1 dag: DKK 225,-
2 dage: DKK 443,-
3 dage: DKK 647,-
4 dage: DKK 824,-
5 dage: DKK 995,-
6 dage: DKK 1.124,-
7 dage: DKK 1.124,-
8 dage: DKK 1.226,-
17 dage: DKK 545,-

Inkluderer snowboard og støvler.

1 dag: DKK 140,-
2 dage: DKK 276,-
3 dage: DKK 405,-
4 dage: DKK 508,-
5 dage: DKK 610,-
6 dage: DKK 698,-
7 dage: DKK 698,-
8 dage: DKK 760,-

Inkluderer snowboard, hjelm og støvler.

1 dag: DKK 70,-
2 dage: DKK 138,-
3 dage: DKK 203,-
4 dage: DKK 254,-
5 dage: DKK 305,-
6 dage: DKK 349,-
7 dage: DKK 349,-
8 dage: DKK 380,-
17 dage: DKK 136,-

Inkluderer Ski og stave i klassen Sølv (VIP). Sølv -klassen er en ski til begyndere der har været på ski et par gange. Skiene er lidt stivere end Bronze skiene. De fleste ski er allround/all mountain ski men der er også andre typer til korte og lange sving. Skiene kan være modeller fra sidste sæson.

1 dag: DKK 184,-
2 dage: DKK 368,-
3 dage: DKK 538,-
4 dage: DKK 674,-
5 dage: DKK 811,-
6 dage: DKK 947,-
7 dage: DKK 947,-
8 dage: DKK 1.029,-

Inkluderer Ski og stave i klassen Bronze (TOP). Bronze -klassen er de blødeste ski og ski der er lettest at løbe på og anbefales til nybegyndere der aldrig har været på ski før. Skiene kan være modeller fra sidste sæson.

1 dag: DKK 129,-
2 dage: DKK 259,-
3 dage: DKK 375,-
4 dage: DKK 484,-
5 dage: DKK 586,-
6 dage: DKK 674,-
7 dage: DKK 674,-
8 dage: DKK 736,-

Inkluderer Ski og stave i klassen Guld (Exclusive). Guld -klassen er lidt stivere ski som passer godt til dem der har været på ski flere gange en uge eller to om året. De fleste ski er allround/all mountain ski men der er også andre typer til korte og lange sving.

1 dag: DKK 232,-
2 dage: DKK 463,-
3 dage: DKK 674,-
4 dage: DKK 852,-
5 dage: DKK 1.015,-
6 dage: DKK 1.151,-
7 dage: DKK 1.151,-
8 dage: DKK 1.267,-

Inkluderer ski og stave Skiene har den rette blødhed og længde i forhold til børnenes højde, hvilket gør skiene ideelle til en sjov dag på pisten.

1 dag: DKK 92,-
2 dage: DKK 184,-
3 dage: DKK 269,-
4 dage: DKK 337,-
5 dage: DKK 405,-
6 dage: DKK 474,-
7 dage: DKK 474,-
8 dage: DKK 514,-

Inkluderer ski og stave Skiene har den rette blødhed og længde i forhold til børnenes højde, hvilket gør skiene ideelle til en sjov dag på pisten.

1 dag: DKK 46,-
2 dage: DKK 92,-
3 dage: DKK 135,-
4 dage: DKK 169,-
5 dage: DKK 203,-
6 dage: DKK 237,-
7 dage: DKK 237,-
8 dage: DKK 257,-

Indbefatter ski og skistave. Superior er til avancerede skiløbere, der har god erfaring og kontrol med skiløbet. Hurtige, stabile og få vibrationer i skiene, med komfort i højsædet. I denne kategori fås alle de store kendte mærker, og avancerede skiløbere der vil have en topklasse ski, med eksklusivitet vil ikke blive skuffede ved at vælge denne model!

1 dag: DKK 293,-
2 dage: DKK 572,-
3 dage: DKK 838,-
4 dage: DKK 1.083,-
5 dage: DKK 1.322,-
6 dage: DKK 1.560,-
7 dage: DKK 1.560,-
8 dage: DKK 1.765,-

Inkluderer snowboard i klassen Bronze (TOP).

1 dag: DKK 129,-
2 dage: DKK 259,-
3 dage: DKK 375,-
4 dage: DKK 484,-
5 dage: DKK 586,-
6 dage: DKK 674,-
7 dage: DKK 674,-
8 dage: DKK 736,-

Inkluderer snowboard i klassen Sølv (VIP).

1 dag: DKK 184,-
2 dage: DKK 368,-
3 dage: DKK 538,-
4 dage: DKK 674,-
5 dage: DKK 811,-
6 dage: DKK 947,-
7 dage: DKK 947,-
8 dage: DKK 1.029,-

Inkluderer snowboard.

1 dag: DKK 92,-
2 dage: DKK 184,-
3 dage: DKK 269,-
4 dage: DKK 337,-
5 dage: DKK 405,-
6 dage: DKK 474,-
7 dage: DKK 474,-
8 dage: DKK 514,-

Inkluderer snowboard.

1 dag: DKK 46,-
2 dage: DKK 92,-
3 dage: DKK 135,-
4 dage: DKK 169,-
5 dage: DKK 203,-
6 dage: DKK 237,-
7 dage: DKK 237,-
8 dage: DKK 257,-

Støvler til voksne.

1 dag: DKK 95,-
2 dage: DKK 184,-
3 dage: DKK 273,-
4 dage: DKK 341,-
5 dage: DKK 409,-
6 dage: DKK 450,-
7 dage: DKK 450,-
8 dage: DKK 491,-

1 dag: DKK 279,-
2 dage: DKK 552,-
3 dage: DKK 811,-
4 dage: DKK 1.015,-
5 dage: DKK 1.220,-
6 dage: DKK 1.397,-
7 dage: DKK 1.397,-
8 dage: DKK 1.519,-

Inkludere ski med NTN binding og skistave. Telemarkski skal bookes senest 2 uger før afrejse, men vi anbefaler at booke dette ved bestilling af rejsen da der kun findes et begrænset antal.

1 dag: DKK 184,-
2 dage: DKK 368,-
3 dage: DKK 538,-
4 dage: DKK 674,-
5 dage: DKK 811,-
6 dage: DKK 947,-
7 dage: DKK 947,-
8 dage: DKK 1.029,-

Indbefatter kun ski og stave.

1 dag: DKK 232,-
2 dage: DKK 463,-
3 dage: DKK 674,-
4 dage: DKK 852,-
5 dage: DKK 1.015,-
6 dage: DKK 1.151,-
7 dage: DKK 1.151,-
8 dage: DKK 1.267,-

Du kan bestille skileje, når du har bestilt din rejse.

Information om skiskole

I Sölden samarbejder vi med Skischule Ötztal - der har hovedkontor midt i centrum tæt ved Shuttleliften. Desuden ligger der et kontor tæt ved Giggijochliften. Det er altså perfekt i forhold til begynderområdet og alle, der skal på skiskole. Skal du ikke på skiskole, men blot aflevere dine børn der, så er det også let at komme videre rundt i området herfra.

I skiskolen tilbyder de børnegruppeundervisning fra søndag til torsdag, og voksengruppeundervisning også fra søndag til torsdag. Privatundervisning kan lade sig gøre alle ugens dage. Ved gruppeundervisning taler underviseren altid som minimum tysk og engelsk. På skiskolen er de meget servicemindede, og det er vigtigt for dem, at eleverne får en god oplevelse.

Skolen er en af Söldens største skiskoler, og dermed er der god mulighed for at finde den gruppeundervisning, som passer til elevernes niveau, og I kan sagtens flytte fra et hold til et andet hold, hvis der er behov for dette.

Børn kan deltage i undervisningen fra det fyldte 4. år. Skiskolen tilbyder også børnepasning halv-dags eller hele dagen inklusiv frokost fra barnet er fyldt 2 år.

Skiskolen kan bestilles online på "Min skirejse". 
Pris: DKK 1.440,-
Pris: DKK 2.050,-
Pris: DKK 1.590,-
Pris: DKK 2.195,-
1 person: 665,-
2 personer: 370,-
3 personer: 275,-
4 personer: 225,-
1 person: 665,-
2 personer: 370,-
3 personer: 275,-
4 personer: 225,-
1 person: 665,-
2 personer: 370,-
3 personer: 275,-
4 personer: 225,-
1 person: 1.135,-
2 personer: 645,-
3 personer: 485,-
4 personer: 400,-
1 person: 1.135,-
2 personer: 645,-
3 personer: 485,-
4 personer: 400,-
1 person: 1.135,-
2 personer: 645,-
3 personer: 485,-
4 personer: 400,-
1 person: 1.210,-
2 personer: 680,-
3 personer: 505,-
4 personer: 415,-
1 person: 1.210,-
2 personer: 680,-
3 personer: 505,-
4 personer: 415,-
1 person: 1.210,-
2 personer: 680,-
3 personer: 505,-
4 personer: 415,-
1 person: 1.780,-
2 personer: 1.005,-
3 personer: 750,-
4 personer: 620,-
1 person: 1.780,-
2 personer: 1.005,-
3 personer: 750,-
4 personer: 620,-
1 person: 1.780,-
2 personer: 1.005,-
3 personer: 750,-
4 personer: 620,-
1 person: 2.575,-
2 personer: 1.475,-
3 personer: 1.115,-
4 personer: 930,-
1 person: 2.575,-
2 personer: 1.475,-
3 personer: 1.115,-
4 personer: 930,-
1 person: 2.575,-
2 personer: 1.475,-
3 personer: 1.115,-
4 personer: 930,-
6 dage: Inkluderet i prisen
7 dage: Tillægspris: DKK 250,-
8 dage: Tillægspris: DKK 450,-