Snesikkert og billigt Tag på skiferie til Sölden

Sådan er en skiferie til Sölden i Østrig:

  • Billigere end for eksempel Ischgl og St. Anton
  • Snesikker med gletsjer
  • Fedt skiløb for den let-øvede og øvede skiløber
  • Masser af skiløb og effektive liftsystemer
  • Skiløb på to destinationer med ét liftkort
  • Indbegrebet af vanvittig god afterski

Gæstfrie og snesikre Sölden

Lige meget hvad du kommer efter, tager Sölden imod med åbne arme! Faktisk er Sölden den destination i Østrig, og Alperne, med flest bjerge i over 3.000 meters højde. Af den grund ligger langt det meste af skiområdet over trægrænsen, og er altså meget snesikkert. Det er bare en af grundene til, at vi har sendt skiløbere hertil siden 1991.

Læs mere om Sölden her

Fakta om Sölden

Blå pister

100 km

Røde pister

107 km

Sorte pister

47 km

Samlet pister

254 km

Sölden

Højeste skiløb

3.250 m

Længste nedfart

11 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

35

Liftkapacitet

66.000 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Gaislachkogl

Seekogl

Tiefenbachgletscher

Rettenbachgletscher

Vores lejligheder og hoteller i Sölden

AccommodationTypes

Den bedste tid i Sölden Skiferie i alle sværhedsgrader

Sölden er et perfekt skiområde for det let-øvede og øvede skiløbere. Er du helt ny på ski, anbefaler vi dig ikke at tage til Sölden i Østrig - men hvis du insisterer, finder du et fint lille terræn nede ved byen og et større oppe på Giggijoch-plateauet, men du bør tage kabinen ned.

Er du let-øvet eller øvet på ski, så er Sölden et varieret og fantastisk system med muligheder for lange dagsture. Prøv for eksempel Big3, der giver dig en tur rundt på områdets tre toppe, der alle er over 3.000 meters højde.

Er du en rigtig god skiløber? Så se frem til stejle pister, pukler og off-piste. De tre bjerge rager alle mere end tre kilometer op og frister med lange nedfarter i de smukkest tænkelige omgivelser. Du kommer altså ikke til at kede dig.

På ski i Sölden

Skiområdet i Sölden består af 144 pistekilometer fordelt på blå, røde og sorte pister samt en skirute på to kilometer. Der er to lifter fra Sölden by. Giggijoch fører dig til et område med brede og lidt mindre udfordrende pister - et virkelig dejligt sted at starte ud. Gaislachkogel tager dig til et mere udfordrende område med gode røde og sorte pister.

Sölden er det eneste område i Østrig, hvor det er muligt at nå tre bjergtinder på mere end 3.000 højdemeter. Alle toppene er så absolut et besøg værd hvis man er glad for en flot udsigt, og hvem er ikke det? Du kan tage op til Gaislachkogl på 3.058 højdemeter, Tiefenbachkogl med 3.250 højdemeter og den højeste er Schwarze Schneide med 3.340 højdemeter. De to længste nedfarter i Sölden er Schwarze Schneide til Gaislachkogl base på 15 kilometer og Gaislachkogl til Gaislachkogl base på 10 kilometer.

Et liftkort, to destinationer

Dit liftkort gælder både til Sölden og Obergurgl-Hochgurgl, og dit liftkort giver dermed adgang til i alt 254 kilometer pister. De to områder er begge blandt Østrigs bedste og mest attraktive ski-destinationer.

Obergurgl/Hochgurgl er et højalpint område med 110 kilometers pister. Områderne hænger ikke sammen, men du kan tage en gratis shuttlebus mellem de to destinationer - det tager cirka 20 minutter. Vær opmærksom på, at dit liftkort kun gælder i begge områder, hvis du har et liftkort af mere end to dages varighed.

Slip for liftkø i Sölden

Liftkapaciteten i Sölden er helt i top, så her bruger du tiden på pisten og ikke i liftkøen eller i liften, hvor slæbelifte er en sjældenhed. Giggijoch-kabinen kan dog være lidt af et trafikknudepunkt om morgenen, så her er det en fordel at være tidligt ude, men ellers er liftkøer et sjældent syn.

NYT! Hochsölden opgraderer stolelift til gondol

Fra 2019/20-sæsonens start i december kommer en splinterny kabinelift til erstatte den to-personers stolelift, der hedder Rotkogel. Liften går op til Giggijoch-området. Den nye gondollift vil køre med i alt 23 kabiner, der hver kan fragte 10 personer ad gangen. Op mod 1.330 skiløbere i timen kan over en distance på knap 1.200 meter komme 350 meter op i højden, hvor Giggijoch-området venter.

Gondolbanen fra en af verdens absolut bedste producenter, Doppelmayr, henvender sig særligt mod begyndere, familier og børn. Nu kan de lettere boltre sig i Giggijoch-området, som tidligere har været lidt udfordret på kapaciteten og smidigheden i forhold til at fragte folk rundt i skiområdet.

Gør som James Bond i Sölden

Har du set Bondfilmen Spectre? Så husker du måske den futuristiske glasbygning, ICE Q, på toppen af Gaislachkogl. I virkeligheden er det en gastronomisk restaurant med nok en af de flotteste udsigter. Selvom der ikke står tre-retters gourmet-menu på jeres ugeprogram, så tag skiene af og gå op på taget af ICE Q. Det er en oplevelse i sig selv.

Der er også mulighed for at gå på Bond-museum på toppen af Gaislachkogl. Museet giver et enestående indblik i hvordan filmen er blevet til. Her ser du en masse filmiske værktøjer og kommer bag om filmen på en meget speciel måde.

Sölden har enestående afterski

På vej hjem kan alle med lyst til "en lille en" glæde sig til den overrislede stemning ved Söldens mange paraplybarer, eller vælge mere rolige omgivelser som Jacobs Weinfassel eller Grizzly Bar. 

Afterski i Sölden er en meget livlig forestilling, og det er helt umuligt at komme til at kede sig. Overalt i byen er der musik, sang og dans samt drikkevarer af enhver art. Danskis gæster mødes som oftest på vores lille afterski-sted, Weinfassl, hvor der er utroligt muntert og hyggeligt.

Meget mere end skiløb i Sölden

I Sölden findes der en masse andre muligheder ud over skiløb! Ved Freizeit Arena findes der mulighed for en tur i svømmehal, fitness, bowling og tennis. I Sölden er det også muligt at stå på skøjter på en udendørs skøjtebane der ligger ved Gaislachkogl. Adgang sker mod betaling, men det er helt sikkert besøget værd.

I Längenfeld, cirka 15 kilometer uden for Sölden, findes Aqua Dome, som er et kæmpestort spa- og badeanlæg, og det er kendt i hele Østrig for at være helt unikt. Medbring liftkort og kør gratis med bussen.

Der findes også gode muligheder for at få sus i maven på en kælketur. Om dagen kan du tage en tur på en bakke, der er en kilometer lang, og om aftenen kan du kælke på en oplyst fem kilometer lang bakke.

Byen tilbyder også et kæmpe udvalg af forskellige butikker. Så vil du ud at shoppe, så gå en tur op ad Söldens hovedgade, du kommer næppe tomhændet hjem.

Billig indkvartering af høj standard

Danskis hoteller og pensioner har store, pæne værelser med behagelige senge og ofte danske dyner. Alle vores indkvarteringer ligger roligt og fredeligt og samtidig tæt på både lift og bymidte. Sammenlignet med resten af Tyrol i Østrig bor du billigt i Sölden.

Ved leje af ski kan du gratis benytte skidepotet i skiudlejningen ved siden af liften, så du slipper for at transportere ski og støvler frem og tilbage. For gæster der ikke lejer ski, kan skidepot tilkøbes for kr. 75,- pr. del pr. uge. Hvis du både har støvler og ski koster det dermed 150,-.

Guiderne fortæller om skiferie i Solden

Læs vores guiders fem gode grunde til en skiferie i Sölden her. Guiderne kender Sölden bedre end de fleste, og når du har læst det lille indlæg, får du virkelig lyst til at tage på skiferie hertil.

Her kan du se alle vores hoteller og lejligheder i Sölden.

Populære ophold i Sölden

Få et tilbud på skiferien til Sölden

Lad os hjælpe med at finde en skiferie til Sölden. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.