Effektivt skiløb til alle Tag på skiferie Saalbach-Hinterglemm

Sådan er en skiferie til Saalbach-Hinterglemm i Østrig:

  • En del af Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.
  • Fedt skiløb i et virkelig godt sammenhængende område.
  • Dansk børneskiskole
  • God til alle niveauer - lidt sværere end i Wagrain.
  • Meget moderne - i hvert fald når det kommer til liftsystemet.
  • Sammenhængende med Zell am See.

 

Moderne og opdateret liftsystem

Saalbach har været på programmet hos os siden 2010 og er velkendt blandt de fleste danskere - Hinterglemm er ofte lidt overset af selvsamme gæster. Byerne har det samme, både når det kommer til restauranter, caféer og charme - og så deler de skiområde.

Netop skiområdet er helt fantastisk! Det er godt sammehængende på flere bjerge, og så kan du endda stå på ski helt til Zell am See fra Saalbach-Hinterglemm.

Læs mere om Saalbach-Hinterglemm her

Fakta om Saalbach-Hinterglemm

Blå pister

205 km

Røde pister

166 km

Sorte pister

37 km

Samlet pister

408 km

Saalbach-Hinterglemm

Højeste skiløb

2.020 m

Længste nedfart

7 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

121

Liftkapacitet

237.266 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Schattberg Ost

Wildenkarkogel

Zwölferkogel

Lärchfilzkogel

Zell am See - Kitzsteinhorn alpincenter

Stort skiområde På ski i Saalbach-Hinterglemm

Velkommen til en populær skidestination blandt danskere - og det er ikke uden grund!
I Saalbach-Hinterglemm finder du alt fra brede boulevarder og hyggelige nedfarter gennem skoven til udfordrende sorte pister og funparks.

Endnu bedre er, at et topmoderne liftsystem gør opstigningen hurtig og behagelig i al slags vejr - også de dage, hvor det sner og er lidt koldt.

Skiløb i fire byer

Forbundet med tre nærliggende landsbyer i et enormt skiområde, faktisk det næststørste i Østrig, finder vi Saalbach beliggende i Østrigs Salzburgerland-provins. Byerne Saalbach og den nærliggende Hinterglemm ligger omkring 4 kilometer fra hinanden i Glemm-dalen. Saalbach-Hinterglemm har over 408 kilometer pister at udforske sammen med livlig afterski og masser af lille by-charme. 

Skiområdet med det mundrette navn Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn er mere end stort nok til at holde selv den mest ivrige pisteudforsker rigeligt beskæftiget. Det hele holdes i gang af et af de velsmurte liftsystemer i verden med gondoler og højhastigheds-stolelifte i massevis. Pisterne passer bedst til skiløbere på mellemniveau, skønt der er et par fremragende stejle sorte pister og et godt udvalg af lette muligheder for begyndere.

Stå på ski til Zell am See fra Saalbach

Hvis der ikke er skiløb nok i de fire byer, så kan du faktisk stå på ski i til Zell am See. De to områder er forbundet med lifte og skibusser, så du nu får adgang til mere end 408 pistekilometer på ét liftkort. Lifter vil tage dig fra Saalbach til Zell am See. Retur skal du med en skibus noget af vejen - enten hele vejen eller et stykke.

Fra top til bund i Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm er et af de bedst sammenhængende skiområder i Østrig, da der altid er mulighed for en nedfart til bunden af bjerget, da de har mere end 408 effektive snekanoner - så der er stort set altid sne på nedfarterne til byerne.

Off-piste i Fieberbrunn

Der er findes god off-piste, når forholdene tillader det, herunder et meget stejlt område ved Fieberbrunn, hvor en afdeling af ​​Freeride World Tour’s ski- og snowboard-konkurrencer afholdes hvert år.

Funpark på skiferien

Skiområdets største funpark er den enorme Snowpark ved Hinterglemm, der har lette, mellem og pro-baner. Der er desuden mindre funparker i Saalbach, Leogang og Fieberbrunn og spredte fun-områder rundt i hele området.

Læs mere om pisterne og se pistekort for Saalbach-Hinterglemm

Ski og vejr i Saalbach

Hold øje med hvordan det går med snemængderne i løbet af sæsonen i Saalbach-Hinterglemm. På vores vejrside kan du holde dig opdateret med snedybder i byen og på toppen. Du kan se en vejrudsigt og få en prognose om, hvor meget sne, der kan forventes i området her. Se alle Danskis lande og destinationer her på siden med skivejret i Alperne her. 

Dansk børneskiskole - NYHED

Vi kan som noget nyt nu tilbyde dansk skiskole for børn i Saalbach-Hinterglemm. Skiskolen ligger i Hinterglemm og ikke i Saalbach by. Se priser og læs mere om dansk børneskiskole her

På ski rundt i Saalbach-Hinterglemm

Med over 408 pisterkilometer er Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn og Zell am See blandt de største skiområder i Europa. Hinterglemm er i den samme dal som Saalbach, mens Leogang og Fieberbrunn ligger i den nærliggende dal. Hele området er et sandt skiparadis for let øvede skiløbere med røde og blå nedfarter fra de fleste lifte. Der er også gode begynderområder i både Saalbach og Hinterglemm.

Eksperterne vil kun finde nogle få virkelig udfordrende pister, men der er dog et par gode, lange, stejle sorte nedfarter på den nordvendte side under Zwölferkogel- og Schattberg-gondolerne, som begge findes i Hinterglemm-området. Der er også en kortere sort piste ved Zwölferkogelbahn, som op til sæsonen 2019/20 er blevet opgraderet fra en ældre otte-personers til en hurtig 10-personers gondol.

Hele Skicircus-liftsystemet er supereffektivt, hvor næsten alle lifter er moderne gondoler eller højhastigheds-stolelifte. Hvad angår pisterne, er Saalbachs lokalområde en historie med to sider. Selve Saalbach Hinterglemm-dalen går fra øst til vest, hvor den ene side hovedsageligt har sydvendte skråninger, hvilket er fantastisk i koldt vejr og til soldyrkerne. Sneen kan dog nogle gange blive lidt tung, hvis det har været varmt i en længere periode. Den køligere anden side har hovedsageligt nordvendte nedfarter, og der er sneen hele tiden i god stand.

Med eller mod uret rundt i området

De to sider af dalen er forbundet via en rundtur af pister, der kan køres enten med eller mod uret. Turen, der går mod uret er længere, fordi en lang blå piste i den ene ende af den nordvendte side fører ned til Vorderglemm, hvorfra du kommer videre med en gondol op ad den sydvendte side. Der er ingen tilsvarende lift op ad den nordvendte side, så denne del går du glip af, hvis du tager turen med uret rundt.

Smutter du over til Reiterkogel på ​​den sydvendte side, kommer du til de mere udfordrende mellemniveau-pister ved Fieberbrunn. Øverst på den sydvendte side ved Wildenkarkogel-enden af området møder du nogle dejlige cruiser-pister ned til Leogang. Begge områder har masser af nordvendte skråninger, hvor sneen ofte er rigelig og pulveragtig.

Pistevisning på skiferien

Området er stort, så hvorfor ikke tage med vores danske guider på pistevisning rundt i området? De vil vise dig nogle af de bedste pister, restauranter og fortælle gode historier fra området. Alle niveauer kan være med. Du kan også læse guidernes guide til Saalbach-Hinterglemm her.

Læs mere om byen Saalbach-Hinterglemm her

Populære ophold i Saalbach-Hinterglemm

Hygge og stemning i særklasse Om byen Saalbach-Hinterglemm

Saalbach er en hyggelig alpelandsby med traditionelle bygninger, en løg-kuppelkirke og en flod der løber gennem den!

Udover hygge og sjove aktiviteter indbyder områdets utallige barer til festlig stemning. Bylivet er legendarisk i Saalbach-Hinterglemm, og byen indeholder mange barer og diskoteker - blandt andet Hinterhag, hvor dans på borde og stole ikke er et sjældent syn.

I Saalbach og Hinterglemm er der fest fra over middag og hele natten lang, det er blot et spørgsmål om, hvor længe du kan holde.

En skiferie til Saalbach-Hinterglemm

De fleste danskere kender til Saalbach, men få kender til Hinterglemm. Hinterglemm ligger fem minutters kørsel fra Saalbach. Engang var Hinterglemm ikke en rigtig by, men blot et par hoteller - sådan er det ikke længere! Byen er næsten lige så stor som Saalbach, og her bor du altid centralt. Hinterglemm har et hav af lækre restauranter og caféer, og ikke mindst det verdenskendte afterskisted Goaßstall. Her er du sikret afterski, præcis som du forbinder det med Østrig.

Saalbach og Hinterglemm er altså to byer der minder meget om hinanden, deler skiområde og samme passion for at levere noget af det bedste afterski du finder.

Her kan du lade din elbil

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation ved siden af Bernkogelbahn, men der er er flere i byen. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

Restauranter og spisesteder i Saaalbach-Hinterglemm

Både gourmeter og festaber finder nemt noget godt at spise i Saalbach og Hinterglemm. I alt er der omkring 70 restauranter, heriblandt et godt udvalg af spisesteder i terrænet. Mange af stederne har dobbeltfunktion, hvor de efter frokostserveringen skifter til at blive afterski-barer med klassisk østrigsk gang i den.

Spisesteder i byen

Skal du ud at spise? Så vil vi anbefale dig at spise her i byen.

Bobby's Pub: I nærheden af ​​Schattberg-gondolen i Saalbach tiltrækker Bobby's Pub især de unge med bowlingbaner, poolbord, dart, bordfodbold og computerspil. Priserne er rimelige, og ud over en god dagens ret og byder de på pizza, kebab og burger.

Hotel Peter: På Saalbachs hovedgade byder Hotel Peters restaurant i mellemprislejet på en autentisk atmosfære og mad, der hører sig til. Specialiteten er en Felsensteak lavet af lokalt oksekød med urter og brandysauce, der oftest præsenteres normalt af den lederhosenklædte Peter selv.

Arte Vinum: Arte Vinum, som er et stilfuldt gourmetsted på Hotel Alpine Palace i Hinterglemm, byder indenfor til stole i læder, levende lys på bordet og østrigske og internationale vine i topkvalitet. Her kan du forvente en lækker oplevelse på tallerkenen. Højdepunkterne inkluderer oksecarpaccio, vildtskinke eller sandart med kål og rødbeder.

Læs mere om aktiviteter i Saalbach-Hinterglemm her

Vores lejligheder og hoteller i Saalbach-Hinterglemm

AccommodationTypes

Sjov for alle aldre Aktiviteter i Saalbach-Hinterglemm

Udover fantastisk skiløb byder Saalbach-Hinterglemm også på andre sjove aktiviteter for både store og små skiløbere.

Er der mere energi tilbage i benene, kan skidagen for eksempel fortsætte i funparken på den belyste piste i Hinterglemm, eller på pisten ved Schanteilift i Leogang. Hvis du hellere vil kælke ned ad bjerget, kan du vælge mellem fem belyste kælkebaner, og hvem elsker ikke en kælketur?

Besøg snapse-bryggeri

I Hinterglemm finder du et snapsebryggeri i bunden af Reiterkogelbahn. Der er åbent hver dag til klokken 18:00 foruden søndag – så bare hop ind og prøv en af de gode snapse!

Arrangementer med guiderne

Foruden alt det, du kan opleve på egen hånd i Saalbach-Hinterglemm, så har vores guider også hver sæson en masse spændende arrangementer på ugeprogrammet. Det varierer lidt fra sæson til sæson og nogle er mod ekstra betaling. Herunder er et udkast til, hvad der kunne være på et ugeprogram med guiderne.

  • Pistevisning
  • Kælk
  • Picnic
  • Afterski

Få et tilbud på skiferien til Saalbach-Hinterglemm

Lad os hjælpe med at finde en skiferie til Saalbach-Hinterglemm. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

RISIKOFRI AFBESTILLING INDTIL 1. SEP. 2024

Danski har risikofri afbestilling på skisæsonen 24/25 indtil d. 1/9 2024 på alle skirejser. Ombestemmer du dig, får du dine penge tilbage – uden problemer.

Skileje i Saalbach-Hinterglemm

Herunder kan du få et overblik over mulighederne og priser for skileje i Saalbach. Alle priser er i DKK.

Antal dage 3 4 5 6 7 8
Ski bronze u. 15 609 609 649
Ski bronze u. 18 929 929 999
Ski bronze 1139 1139 1229
Ski sølv 1459 1459 1599
Ski guld 1789 1789 1949
Ski og støvler bronze u. 15 819 819 889
Ski og støvler bronze u. 18 1269 1269 1369
Ski og støvler bronze 1569 1569 1689
Ski og støvler sølv 1889 1889 2059
Ski og støvler guld 2219 2219 2409
Snowboard u. 15 699 699 759
Snowboard u. 18 1119 1119 1219
Snowboard 1399 1399 1519
Snowboard og støvler u. 15 919 919 999
Snowboard og støvler u. 18 1459 1459 1589
Snowboard og støvler 1829 1829 1989
Hjelm 279 279 299

I Saalbach samarbejder vi med Brundl. I Hinterglemm samarbejder vi med Helis ski. Så er du sikker på altid at have en skiudlejning tæt på dig.

BRONZE:
Til nybegynderen eller den mindre øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Mit Danski eller ring til os på 86 800 600, hvis du har spørgsmål. 

Book skileje her

Vild med Saalbach-Hinterglemm? Så kan du også lide ..