Effektivt skiløb til alle Tag på skiferie Saalbach-Hinterglemm

Sådan er en skiferie til Saalbach-Hinterglemm i Østrig:

  • En del af Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
  • Afterski i verdensklasse! Den du kender, forventer og gerne vil have
  • Fedt skiløb i et virkelig godt sammenhængende område
  • God til alle niveauer - lidt sværere end i Wagrain
  • Meget moderne - i hvert fald når det kommer til liftsystemet.
  • Bedst hvis du bor på Hotel Pinzgauerhof - lige ved liften og en af de fedeste afterski steder i området.

Moderne og opdateret liftsystem

Saalbach kender de fleste danskere - Hinterglemm er ofte lidt overset af selvsamme danskere. Byerne har det samme, både når det kommer til restauranter, caféer, afterski og charme - og så deler de skiområde. Og netop i skiområdet kan du glæde dig til den kommende sæson! December 2019 åbner der nemlig en ny, moderne 10 personers gondol som erstatter den gamle Zwölferkogelbahn i Hinterglemm. Den nye gondol kan transportere mere end 3500 personer i timen.

Læs mere om Saalbach-Hinterglemm her.

Fakta om Saalbach-Hinterglemm

Blå pister

199 km

Røde pister

173 km

Sorte pister

36 km

Samlet pister

408 km

Saalbach-Hinterglemm

Højeste skiløb

2.096 m

Længste nedfart

7 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

121

Liftkapacitet

89.000 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Schattberg Ost

Wildenkarkogel

Zwölferkogel

Lärchfilzkogel

Vores lejligheder og hoteller i Saalbach-Hinterglemm

AccommodationTypes

Saalbach-Hinterglemm Et stort sammenhængende skiområde

En populær skidestination blandt danskere - og det er ikke uden grund. I Saalbach-Hinterglemm finder du alt fra brede boulevarder og hyggelige nedfarter gennem skoven til udfordrende sorte pister og funparks. Et topmoderne liftsystem gør opstigningen hurtig og behagelig i al slags vejr - også de dage, hvor det sner og er lidt koldt.

Forbundet med tre nærliggende landsbyer i et enormt skiområde, faktisk det næststørste i Østrig, finder vi Saalbach beliggende i Østrigs Salzburgerland-provins. Byerne Saalbach og den nærliggende Hinterglemm ligger omkring 4 kilometer fra hinanden i Glemm-dalen. Saalbach-Hinterglemm har over 400 kilometer pister at udforske sammen med livlig afterski og masser af lille by-charme. 

Saalbach er en hyggelig alpelandsby med traditionelle bygninger, en løg-kuppelkirke og en flod der løber gennem den. Begge byers hovedgader er bilfrie og meget hyggelige at tage gåtur på.

Skiområdet med det mundrette navn Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn er mere end stort nok til at holde selv den mest ivrige pisteudforsker rigeligt beskæftiget. Det hele holdes i gang af et af de velsmurte liftsystemer i verden med gondoler og højhastigheds-stolelifte i massevis. Pisterne passer bedst til skiløbere på mellemniveau, skønt der er et par fremragende stejle sorte pister og et godt udvalg af lette muligheder for begyndere.

Kæmpestort skiområde

Fra sæsonen 2019/2020 kan du på en skiferie til Saalbach-Hinterglemm også stå på ski i Zell am See. De to områder er nemlig blevet forbundet, så du nu får adgang til mere end 400 pistekilometer på ét liftkort. Lifter vil tage dig fra Saalbach til Zell am See - og når du skal retur, skal du lige i en bus i fem minutter - men det går nok også, når det nu er muligt at stå i et så stort område.

Fra top til bund i Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm er et af de bedst sammenhængende skiområder i Østrig, da der altid er mulighed for en nedfart til bunden af bjerget, da de har mere end 400 effektive snekanoner - så der er stort set altid sne på nedfarterne til byerne.

På ski rundt i Saalbach-Hinterglemm

Med over 400 pisterkilometer er Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn og Zell am See blandt de største skiområder i Europa. Hinterglemm er i den samme dal som Saalbach, mens Leogang og Fieberbrunn ligger i den nærliggende dal. Hele området er et sandt skiparadis for let øvede skiløbere med røde og blå nedfarter fra de fleste lifte. Der er også gode begynderområder i både Saalbach og Hinterglemm.

Eksperterne vil kun finde nogle få virkelig udfordrende pister, men der er dog et par gode, lange, stejle sorte nedfarter på den nordvendte side under Zwölferkogel- og Schattberg-gondolerne, som begge findes i Hinterglemm-området. Der er også en kortere sort piste ved Zwölferkogelbahn, som op til sæsonen 2019/20 er blevet opgraderet fra en ældre otte-personers til en hurtig 10-personers gondol.

Hele Skicircus-liftsystemet er supereffektivt, hvor næsten alle lifter er moderne gondoler eller højhastigheds-stolelifte. Hvad angår pisterne, er Saalbachs lokalområde en historie med to sider. Selve Saalbach Hinterglemm-dalen går fra øst til vest, hvor den ene side hovedsageligt har sydvendte skråninger, hvilket er fantastisk i koldt vejr og til soldyrkerne. Sneen kan dog nogle gange blive lidt tung, hvis det har været varmt i en længere periode. Den køligere anden side har hovedsageligt nordvendte nedfarter, og der er sneen hele tiden i god stand.

Med eller mod uret rundt i området

De to sider af dalen er forbundet via en rundtur af pister, der kan køres enten med eller mod uret. Turen, der går mod uret er længere, fordi en lang blå piste i den ene ende af den nordvendte side fører ned til Vorderglemm, hvorfra du kommer videre med en gondol op ad den sydvendte side. Der er ingen tilsvarende lift op ad den nordvendte side, så denne del går du glip af, hvis du tager turen med uret rundt.

Smutter du over til Reiterkogel på ​​den sydvendte side, kommer du til de mere udfordrende mellemniveau-pister ved Fieberbrunn. Øverst på den sydvendte side ved Wildenkarkogel-enden af området møder du nogle dejlige cruiser-pister ned til Leogang. Begge områder har masser af nordvendte skråninger, hvor sneen ofte er rigelig og pulveragtig.

Offpiste i Fieberbrunn

Der er findes god offpiste, når forholdene tillader det, herunder et meget stejlt område ved Fieberbrunn, hvor en afdeling af ​​Freeride World Tour’s ski- og snowboard-konkurrencer afholdes hvert år.

Skiområdets største funpark er den enorme Snowpark ved Hinterglemm, der har lette, mellem og pro-baner. Der er desuden mindre funparker i Saalbach, Leogang og Fieberbrunn og spredte fun-områder rundt i hele området.

Pistevisning på skiferien

Området er stort, så hvorfor ikke tage med vores danske guider på pistevisning rundt i området? De vil vise dig nogle af de bedste pister, restauranter og fortælle gode historier fra området. Alle niveauer kan være med. Du kan også læse guidernes guide til Saalbach-Hinterglemm her.

Belyste pister og kælkebaner

Udover fantastisk skiløb byder Saalbach-Hinterglemm også på andre sjove aktiviteter for både store og små skiløbere. Er der mere energi tilbage i benene, kan skidagen for eksempel fortsætte i funparken på den belyste piste i Hinterglemm, eller på pisten ved Schanteilift i Leogang. Hvis du hellere vil kælke ned ad bjerget, kan du vælge mellem fem belyste kælkebaner, og hvem elsker ikke en kælketur?

Ski og vejr i Saalbach

Hold øje med hvordan det går med snemængderne i løbet af sæsonen i Saalbach-Hinterglemm. På vores vejrside kan du holde dig opdateret med snedybder i byen og på toppen. Du kan se en vejrudsigt og få en prognose om, hvor meget sne, der kan forventes i området. Se alle Danskis lande og destinationer her på siden med skivejret i Alperne her.

Restauranter og spisesteder i Saaalbach-Hinterglemm

Både gourmeter og festaber finder nemt noget godt at spise i Saalbach og Hinterglemm. I alt er der omkring 70 restauranter, heriblandt et godt udvalg af spisesteder i terrænet. Mange af stederne har dobbeltfunktion, hvor de efter frokostserveringen skifter til at blive afterski-barer med klassisk østrigsk gang i den.

Her har vi samlet seks forslag til spisesteder i tre prislejer. Tre i byen og tre i terrænet.

Spisesteder i byen

Bobby's Pub. I nærheden af ​​Schattberg-gondolen i Saalbach tiltrækker Bobby's Pub især de unge med bowlingbaner, poolbord, dart, bordfodbold og computerspil. Priserne er rimelige, og ud over en god dagens ret og byder de på pizza, kebab og burger.

Hotel Peter. På Saalbachs hovedgade byder Hotel Peters restaurant i mellemprislejet på en autentisk atmosfære og mad, der hører sig til. Specialiteten er en Felsensteak lavet af lokalt oksekød med urter og brandysauce, der oftest præsenteres normalt af den lederhosenklædte Peter selv.

Arte Vinum. Arte Vinum, som er et stilfuldt gourmetsted på Hotel Alpine Palace i Hinterglemm, byder indenfor til stole i læder, levende lys på bordet og østrigske og internationale vine i topkvalitet. Her kan du forvente en lækker oplevelse på tallerkenen. Højdepunkterne inkluderer oksecarpaccio, vildtskinke eller sandart med kål og rødbeder.

Spisesteder på bjerget

Thurneralm. Fra toppen af ​​Magic-stolen højt over Saalbach finder du Thurneralm, som er et stort og prisvenligt sted, der er specialiseret i solide retter med stor kærlighed til ost. De laver også gode pastaretter og Tiroler gröstl. Den traditionelle Kaiserschmarrn-pandekage med blommesauce er stor nok til to.

Asitz Bräu. I mellemlaget er der Asitz Bräu, oppe over Leogang, med masser af atmosfære. Som en måske lidt usædvanlig detalje for en restaurantanbefaling, kan nævnes at urinalerne er indbygget ved gulv til loft-vinduer med fantastisk udsigt over skråningerne. Maden skiller sig også ud med fremragende peberbøf og helstegt ørred samt de sikre hits som spareribs og Tiroler-gröstl.

Wieseralm. På toppen af Reiterkogel-gondolen over Hinterglemm ligger Wieseralm i en dejlig træhytte og her er enestående hyggeligt på en snedækket dag. Det ejes af det trendy Design Hotel Wiesergut i Hinterglemm, og har en stor sydvendt terrasse med panoramaudsigt, der er ideel til en lang frokost i solskinsvejr. Ud over traditionel østrigsk mad som wienerschnitzel og gulasch-suppe serverer de mere avancerede retter såsom friske østers og bisonbøf.

Ægte østrigsk afterski

Udover hygge og sjove aktiviteter indbyder områdets utallige barer til festlig afterski. Afterskien er legendarisk i Saalbach-Hinterglemm, og byen indeholder mange barer og diskoteker - blandt andet afterski-stedet Hinterhag, hvor dans på borde og stole ikke er et sjældent syn.

I Saalbach og Hinterglemm er der fest fra over middag og hele natten lang, det er blot et spørgsmål om, hvor længe du kan holde.

En skiferie til Saalbach-Hinterglemm

De fleste danskere kender til Saalbach, men få kender til Hinterglemm. Hinterglemm ligger fem minutters kørsel fra Saalbach. Engang var Hinterglemm ikke en rigtig by, men blot et par hoteller - sådan er det ikke længere! Byen er næsten lige så stor som Saalbach, og her bor du altid centralt. Hinterglemm har et hav af lækre restauranter og caféer, og ikke mindst det verdenskendte afterskisted Goaßstall. Her er du sikret afterski, præcis som du forbinder det med Østrig.

Saalbach og Hinterglemm er altså to byer der minder meget om hinanden, deler skiområde og samme passion for at levere noget af det bedste afterski du finder.

Danski anbefaler

Danski tilbyder central indkvartering i både Saalbach og Hinterglemm. Lad os især anbefale Hotel Pinzgauerhof i Hinterglemm. 25 meter fra pisten og liften i centrum finder du hotellet - meget bedre beliggenhed findes næsten ikke.

Saalbach-Hinterglemm for alle

Saalbach-Hinterglemm er et skønt skiområde med mange dejlige pister for både børn, nybegyndere og øvede på ski, og så er det bare et af de bedste områder til alle der vægter afterski og skiløb lige højt.

Tag på skiferie til Saalbach-Hinterglemm - dét fortryder du ikke!

Populære ophold i Saalbach-Hinterglemm

Få et tilbud på skiferien til Saalbach-Hinterglemm

Lad os hjælpe med at finde en skiferie til Saalbach-Hinterglemm. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.