Italiens bedste Skisportssted Skiferie til solrige Livigno

Livigno er en by med fremragende skiløb og gode indkøbsmuligheder - og det er blot to af grundene til, at din næste skiferie skal gå til Livigno. Faktisk er Livigno også blevet kåret til Europas 3. bedste skisportssted 2018 - og Italiens bedste. Det er ikke uden grund! Faktisk har vi hos Danski været forelsket i Livigno siden 1982 - det år hvor Danski startede. Livigno var nemlig en del af vores program fra start, og vores kærlighed er ikke blevet mindre med årene.

Skiområdet i Livigno

Danski opdagede Livigno for mere end 35 år siden, og vi har været der lige siden - og det er ikke uden grund! Der er rigtig gode begynder- og børneforhold i Livigno, især på pisterne nede ved byen. Samtidigt har let øvede skiløbere et meget fint terræn med brede, velpræparerede pister - dog med lidt svære nedfarter fra mellemstationen på Carosello-siden. Øvede og meget øvede har gode muligheder for teknisk træning. Rigtig stejle pister og pukler findes ikke.

Livigno ligger i 1.816 meters højde, og skisæsonen er lang her - ofte med masser af sne. Byen ligger i bunden af en dal og op ad bjergene til begge sider forgrener pisterne sig til 2.800 meters højde. Herfra kan du vælge mellem mange forskellige nedfarter til byen.

Tag udfordringen op i Livigno

Det kan godt være, at der ikke er mange stejle pister og pukler i Livigno - men der er stadig udfordringer for de erfarne skiløbere. Er du til ekstremskiløb, kan Livigno, som et af de få steder steder i Europa, tilbyde heliskiing. Helikopteren sætter dig af på toppen af bjerget, også er der kun en vej ned! Tør du kaste dig ud i det, er du garanteret en oplevelse for livet!

Freeride og snowpark

Mange tror, at Livigno udelukkende er velpræparerede pister. Men er du til fart og freeride, så er Livigno også noget for dig! Skiområdet er blevet kåret til "Best Freeride Location 2014" ved Freeride Awards 2014. Byen var også vært for European Freeride Festival 2015.

Livigno har også sin egen snowpark med bokse, rails og hop. Livigno kan prale af at have en af de største og mest eftertragtede snowparker i hele Italien. Her kan du øve dig på de svære hop. Er du nybegynder, er der også et hop, hvor der en stor oppustelig pude at lande på hver gang, så ingen kommer til skade.

Velfungerende liftsystem

Et velfungerende liftsystem sørger for, at alle kommer hurtigt rundt i terrænet. Faktisk er liftkøer et sjældent syn i Livigno, blandt andet fordi de hele tiden investerer i deres liftsystem. I 2017/18 opgraderede Livigno blandt andet med en to nye gondoler i forlængelse af hinanden, som går fra dalen til toppen - Carosello 3000.

Skiløb til både børn og off-piste elskere

Der er et væld af dejlige pister til børn, begyndere og let øvede skiløbere. Omkring byen er der store områder, hvor begyndere rigtigt kan slå sig løs.Desuden tilbyder Danski dansk børneskiskole i Livigno.

Off-piste skiløb på egen hånd uden en bjergguide er forbudt, men de mere rutinerede skiløbere har stadig gode muligheder. For eksempel kan du glæde dig til "Carosello"-pisten, der nok skal få pulsen i vejret. 

Pistevisning i Livigno

Vil du gerne prøve nogle nye pister eller lære området godt at kende? Så kan du tage med vores dygtige guider på pistevisning i Livigno. Her vil de vise dig nogle af deres favoritpister, fortælle historier om området - og det bedste er, at alle niveauer kan være med. Apropos guider, så har vores guider i sæsonen 2017/18 skrevet et lille blogindlæg om Livigno. De kender området bedre end deres egen bukselomme, og de giver dig her 5 grunde til, at du skal tage på skiferie til Livigno. Læs med her.

Lækker mad og toldfri shopping

Livignos "længste piste" er i øvrigt hovedgaden, og her kan du efter en god skidag vælge mellem et utal af lækre restauranter og hyggelige barer. Til dig der vil mere end det, kan Livigno mønstre et par gode diskoteker og barer med gang i den. Livigno er toldfrit område, og der er rig mulighed for at handle enhver form for elektronik, skisportsudstyr med mere til attraktive priser.

Danski anbefaler: Hotel San Rocco

I Livigno bor Danskis gæster ofte samlet i den hyggelige San Rocco-bydel. Hovedparten af vores hoteller og lejligheder ligger i den rolige ende af byen lige ud til lifte og pister. Mange af vores gæster kommer igen år efter år for at bo på Hotel San Rocco. Hotellet  har været vores populære samlingssted i alle de år, vi har arrangeret skirejser til Livigno. Hotellet har gennemgået mange forandringer igennem disse 35 år, men har stadig italiensk charme. På Hotel San Rocco tager du bare børnene med, de er mere end velkomne.

Kører du selv til Livigno?

For at komme ind i Livigno skal alle igennem en tunnel. Tidspunkterne for hvornår gæster må køre ind og ud af Livigno igennem tunellen bliver styret med hård hånd hver lørdag i hele skisæsonen. I nedenstående har vi beskrevet åbningstiderne:

TUNNEL åbningstider når du skal IND i Livigno:

Tunnellen er LUKKET lørdage i hele skisæsonen fra klokken 05:00 - 10:00, når du skal ind i Livigno. Her er så til gengæld åbent for gæster der skal hjem, som de vil have ud af byen først! Det betyder, at du skal sørge for at ankomme enten meget tidligt eller efter klokken 11:00.

TUNNEL åbningstider når du skal HJEM fra Livigno:

Tunnellen er ÅBEN lørdage i hele skisæsonen fra kl. 05:00 - 10:00 og igen efter kl. 18:00 for gæster der skal hjem fra Livigno. De har en buffer på en time fra 10:00 - 11:00 hvor de skifter retning. Vær opmærksom på at de lukker tunnellen efter klokken 11:00 og indtil klokken 17:00. 

Husk selv at tjekke tunnellens åbningstider, vi tager forbehold for fejl og ændringer efter vind og vejr i ovenstående.

Se vores mest populære ophold i Livigno herunder og ring 86 800 600, hvis vi skal hjælpe med at booke skiferien.

Fakta om Livigno

Blå pister

40 km

Røde pister

55 km

Sorte pister

20 km

Samlet pister

115 km

Livigno

Højeste skiløb

2.796 m

Længste nedfart

5 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

33

Liftkapacitet

46.000 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Livigno

Mottolino

Vores indkvarteringer i Livigno

AccommodationTypes

Skileje, skiskole og liftkort

Information om skileje

I Livigno arbejder vi sammen med forskellige skiudlejninger, da byen er lang og stor, således at der altid vel være skiudlejning tæt på dit hotel eller lejlighed. Personalet i de forskellige butikker, er alle venlige og serviceminded og butikkerne råder en lang række forskellige modeller, så du kan få den ski, der passer lige til dig. Hvis nu du synes, at skiene ikke glider eller skærer helt som du håbet på, kan du blot gå ned og indlevere dem i butikken, hvor de er udlejet. Så vil butikken ordne det uden beregning.

Ski- indbefatter ski og skistave.

Ski, komplet - indbefatter ski, skistave og skistøvler og for børn også hjelm.

Snowboard - indbefatter kun selve snowboardet med bindinger.

Snowboard, komplet - indbefatter snowboard med bindinger og støvler og for børn også hjelm.

Bronze (standard) - er bløde ski, og ski der er lette at løbe på. De anbefales til nybegyndere, der aldrig har været på ski før og dem der kun har været af sted et par gange.

Sølv (superior) - er lidt stivere ski som passer godt til dem der har været på ski et par sæsoner en uge eller to om året. De fleste ski er allround/all mountain ski men der er også andre typer til korte og lange sving.

Guld (top) - er de nye topmodeller til den krævende og erfarne skiløber. Skiene er stive og mindre eftergivende. Her er der også mulighed for at vælge forskellige typer til korte eller lange sving, all mountain eller fart.

Hvis du føler, at de ski du har lejet, ikke passer til dit niveau, så kan du (mod betaling) ændre til en anden kategori.

Indbefatter ski, skistave og skistøvler (Bronze/standard). Bronze er bløde ski og ski der er lette at løbe på og anbefales til nybegyndere der aldrig har været på ski før og dem der kun har været af sted et par gange.

1 dag: DKK 133,-
2 dage: DKK 246,-
3 dage: DKK 330,-
4 dage: DKK 428,-
5 dage: DKK 498,-
6 dage: DKK 582,-
7 dage: DKK 632,-
8 dage: DKK 681,-

Indbefatter ski, skistave og skistøvler (Sølv/superior). Sølv er lidt stivere ski som passer godt til dem der har været på ski et par sæsoner en uge eller to om året. De fleste ski er allround/all mountain ski men der er også andre typer til korte og lange sving.

1 dag: DKK 161,-
2 dage: DKK 302,-
3 dage: DKK 414,-
4 dage: DKK 547,-
5 dage: DKK 632,-
6 dage: DKK 723,-
7 dage: DKK 786,-
8 dage: DKK 849,-

Indbefatter ski, skistave og skistøvler (Guld/TOP). Guld er de nye topmodeller til den krævende skiløber. Skiene er stive og mindre eftergivende. Her er der også mulighed for at vælge forskellige typer til korte eller lange sving, all mountain eller fart.

1 dag: DKK 196,-
2 dage: DKK 344,-
3 dage: DKK 463,-
4 dage: DKK 582,-
5 dage: DKK 688,-
6 dage: DKK 821,-
7 dage: DKK 898,-
8 dage: DKK 975,-

Indbefatter snowboard med bindinger og støvler (Bronze/standard).

1 dag: DKK 154,-
2 dage: DKK 274,-
3 dage: DKK 372,-
4 dage: DKK 484,-
5 dage: DKK 547,-
6 dage: DKK 709,-
7 dage: DKK 758,-
8 dage: DKK 807,-

Indbefatter snowboard med bindinger, støvler og hjelm for børn under 13 år.

1 dag: DKK 154,-
2 dage: DKK 274,-
3 dage: DKK 372,-
4 dage: DKK 484,-
5 dage: DKK 547,-
6 dage: DKK 709,-
7 dage: DKK 758,-
8 dage: DKK 807,-

Indbefatter snowboard med bindinger og støvler (Guld/TOP).

1 dag: DKK 196,-
2 dage: DKK 344,-
3 dage: DKK 463,-
4 dage: DKK 582,-
5 dage: DKK 688,-
6 dage: DKK 821,-
7 dage: DKK 912,-
8 dage: DKK 1.003,-

Indbefatter ski og skistave (Bronze/standard). Bronze er bløde ski og ski, der er lette at løbe på og anbefales til nybegyndere der aldrig har været på ski før og dem der kun har været af sted et par gange.

1 dag: DKK 91,-
2 dage: DKK 168,-
3 dage: DKK 232,-
4 dage: DKK 295,-
5 dage: DKK 344,-
6 dage: DKK 386,-
7 dage: DKK 414,-
8 dage: DKK 442,-

Indbefatter ski og skistave for børn under 13 år. Junior er skiene til børnene, som skal lære at stå på ski eller har prøvet at stå lidt på ski før. Skiene er bløde og nemme at dreje, så børnene hurtigt får fornemmelse for skiløbet.

1 dag: DKK 56,-
2 dage: DKK 98,-
3 dage: DKK 140,-
4 dage: DKK 175,-
5 dage: DKK 203,-
6 dage: DKK 246,-
7 dage: DKK 274,-
8 dage: DKK 302,-

Indbefatter ski og skistave (Sølv/superior). Sølv er lidt stivere ski som passer godt til dem der har været på ski et par sæsoner en uge eller to om året. De fleste ski er allround/all mountain ski men der er også andre typer til korte og lange sving.

1 dag: DKK 119,-
2 dage: DKK 225,-
3 dage: DKK 316,-
4 dage: DKK 414,-
5 dage: DKK 477,-
6 dage: DKK 526,-
7 dage: DKK 568,-
8 dage: DKK 610,-

Indbefatter ski og skistave(Guld/TOP). Guld er de nye topmodeller til den krævende skiløber. Skiene er stive og mindre eftergivende. Her er der også mulighed for at vælge forskellige typer til korte eller lange sving, all mountain eller fart.

1 dag: DKK 154,-
2 dage: DKK 267,-
3 dage: DKK 365,-
4 dage: DKK 449,-
5 dage: DKK 533,-
6 dage: DKK 625,-
7 dage: DKK 681,-
8 dage: DKK 737,-

Indbefatter kun selve snowboardet med bindinger (Bronze/standard).

1 dag: DKK 112,-
2 dage: DKK 196,-
3 dage: DKK 274,-
4 dage: DKK 351,-
5 dage: DKK 393,-
6 dage: DKK 512,-
7 dage: DKK 540,-
8 dage: DKK 568,-

Indbefatter kun selve snowboardet med bindinger

1 dag: DKK 112,-
2 dage: DKK 196,-
3 dage: DKK 274,-
4 dage: DKK 351,-
5 dage: DKK 393,-
6 dage: DKK 512,-
7 dage: DKK 540,-
8 dage: DKK 568,-

Indbefatter kun selve snowboardet med bindinger (Guld/TOP).

1 dag: DKK 154,-
2 dage: DKK 267,-
3 dage: DKK 365,-
4 dage: DKK 449,-
5 dage: DKK 533,-
6 dage: DKK 625,-
7 dage: DKK 695,-
8 dage: DKK 765,-

Skistøvler for voksne

1 dag: DKK 42,-
2 dage: DKK 77,-
3 dage: DKK 98,-
4 dage: DKK 133,-
5 dage: DKK 154,-
6 dage: DKK 196,-
7 dage: DKK 217,-
8 dage: DKK 239,-

Skistøvler for børn under 13 år

1 dag: DKK 35,-
2 dage: DKK 56,-
3 dage: DKK 70,-
4 dage: DKK 91,-
5 dage: DKK 105,-
6 dage: DKK 119,-
7 dage: DKK 133,-
8 dage: DKK 147,-

Hjelm for voksne

1 dag: DKK 28,-
2 dage: DKK 42,-
3 dage: DKK 56,-
4 dage: DKK 70,-
5 dage: DKK 84,-
6 dage: DKK 98,-
7 dage: DKK 112,-
8 dage: DKK 126,-

Hjelm for børn

1 dag: DKK 28,-
2 dage: DKK 42,-
3 dage: DKK 56,-
4 dage: DKK 70,-
5 dage: DKK 84,-
6 dage: DKK 98,-
7 dage: DKK 112,-
8 dage: DKK 126,-

Indbefatter ski, skistave, skistøvler og hjelm til børn under 13 år. Er skiene til børnene, som skal lære at stå på ski eller har prøvet at stå lidt på ski før. Skiene er bløde og nemme at dreje, så børnene hurtigt får fornemmelse for skiløbet.

1 dag: DKK 119,-
2 dage: DKK 196,-
3 dage: DKK 267,-
4 dage: DKK 337,-
5 dage: DKK 393,-
6 dage: DKK 463,-
7 dage: DKK 519,-
8 dage: DKK 575,-

Du kan bestille skileje, når du har bestilt din rejse.

Information om skiskole

Vi samarbejder i Livigno med Scuola Sci Livigno, som efter alle kunstens regler er passioneret til skiløbet og udviser stor glæde ved at lære fra sig og undervise nybegynder såvel som øvede. Skiskolen har eksisteret siden 1978 og har derfor mange års erfaring.

I Livigno kan du få dansk undervisning for de mindste børn. Sørg dog for at booke hjemmefra. 

Skiskolen kan bestilles online på Mit Danski eller ved at ringe til os på 86 800 600.

6 dage: Inkluderet i prisen
7 dage: Tillægspris: DKK 100,-
8 dage: Tillægspris: DKK 200,-