Børnevenlig og snesikker Skiferie til Passo Tonale

Sådan er en skiferie til Passo Tonale i Italien:

  • Børneparadis! Området er helt utroligt børnevenligt. 
  • Fabelagtige brede pister, der er som skabt til begynderne. 
  • Overskueligt lift- og pistesystem, som er umuligt at fare vildt i. 
  • Snesikkert og masser af sol - læs mere om det aktuelle vejr i Passo Tonale her
  • Ikke et overrendt område, så alle kan komme hurtigt på ski. 

 

Italienerne elsker børn og ski

Passo Tonale, også kendt som Pontedilegno-Tonale, er indbegrebet af børnevenlighed. Italienerne er verdensberømte for at forgude deres “bambini”, og det mærker man tydeligt her. Skiområdet er ikke et enormt virvar af pister, men en dejlig kompakt perle, det er utroligt nemt at overskue for store og små. Den velfungerende skibørnehave hjælper til med at de små får en sjov og god introduktion til skiløb. 

Læs mere om Passo Tonale her

Fakta om Passo Tonale - Superskirama (Madonna di Campiglio og Pinzolo, Folgarida-Marilleva, Pejo, Andalo-Fai della Paganella, Monte Bondone og Folgaria-Lavarone)

Blå pister

124 km

Røde pister

202 km

Sorte pister

54 km

Samlet pister

380 km

Passo Tonale

Højeste skiløb

3.000 m

Længste nedfart

11 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

150

Liftkapacitet

224.300 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Sne- og solsikker skiferie På ski i Passo Tonale & Pontedilegno-Tonale

Det, der gør Passo Tonale så unikt er, at der er leveringssikkerhed af det, det hele handler om, nemlig sneen.

Selv i perioder, hvor nogle af de andre skidestinationer i regionen melder om underskud af sne, er der rigelige mængder i Passo Tonale.  

Oven i hatten er her meget varieret skiløb, for der er pister til såvel eksperterne og de øvede, men i særdeleshed er området velegnet til skiferiens nybegynderne og børnene. Det er netop derfor, at Passo Tonale er så populært blandt børnefamilier. Alle pister ender i byen, hvilket gør stedet til et helt naturligt og ideelt samlingspunkt for hele familien til frokost eller når dagen på ski er slut.

Børnevenligt skiløb 

Skibørnehaven i Passo Tonale er et paradis for de små. I området ved skiskolen ligger et fint afskærmet område med et rullebånd til de små skiløbere, så de sikkert og nemt kan øve sig i at stå på ski. Skiskolen arrangerer masser af lege og sørger generelt for at børn på alle skiniveauer får en givende og positiv oplevelse i Passo Tonale – og der er naturligvis skiskole. Så, ud over at området er nemt overskueligt og praktisk taget umuligt at fare vild i, er skiglade børn meget velkomne i Passo Tonale. 

Højt skiløb i Passo Tonale

Passo Tonale er et af Italiens højst placerede skiområder i 1.800 meters højde, og der findes skiløb helt op til 3.000 meters højde på Presena Gletscheren. For dem, der tager liften helt op til toppen, er der den smukkeste udsigt som belønning.  Samlet set er der 100 kilometer pister at boltre sig på, der hænger sammen med nabobyen Ponte di Legno (Træbroen), som bestemt er et besøg værd. 

Udvid dit liftkort til 380 kilometer

På liftkortet kan du stå på ski i Passo Tonale og Pontedilegno-Tonale, hvor der er 104 sammenhængende pistekilometer. Det er muligt at opgradere dit liftkort ved at tilvælge ”Combi 1”. Dette liftkort giver mulighed for i løbet af ferien at bruge 1 dag på at besøge et andet område i Superskirama (Madonna di Campiglio og Pinzolo, Folgarida-Marilleva, Pejo, Andalo-Fai della Paganella, Monte Bondone og Folgaria-Lavarone). Herved opnås en dags adgang til hele 380 pistekilometer, blot ved at tage en tur med skibussen. Opgraderingen kan vi naturligvis klare for dig under bookingen.

Off-piste i Pontedilegno-Tonale

Passo Tonale er også ensbetydende med off-piste. Der er nemlig virkelig flotte muligheder for at nyde puddersneen uden for de præparerede pister. Der er i den grad noget for enhver smag i dette skønne, italienske område. 

Læs mere om pisterne og hent pistekort for Passo Tonale

Læs mere om byen Passo Tonale her

Populære ophold i Passo Tonale

Sol- & snesikkert Om byen i Passo Tonale

Hvis restauratøren Tony fra Lady og Vagabonden i Disneys juleshow skulle være en skidestination, ville det så absolut være Passo Tonale! Her er den italienske kærlighed til de kære små altoverskyggende, og det kan mærkes.

Den lille perle er stedet for hele familien, og vi elsker det. Her er snesikkert skiløb for store og små i et område, der er skruet sammen på en måde, så alt er samlet og meget overskueligt for alle. Og så er der altid godt med sne. 

Historie tilbage fra 1. verdenskrig

Under 1. verdenskrig spillede Passo Tonale en vigtig rolle. Oppe på Presena gletscheren, hvor vi nu kan stå på ski, kæmpede Østrig-Ungarn og Italien om at få kontrollen over bjergene.

Passo Tonale i dag

I dag kan vi stadigvæk se spor fra krigen i området. Blandt andet findes der flere monumenter. Et af dem ligger tæt på byen lige ved siden af Vittoria-liften, nummer 20 på pistekortet. Monumentet blev indviet i 1922 og er blevet udvidet i 1933 og ligger præcist der, hvor grænsen mellem Italien og Østrig-Ungarn var.

Ved toppen af Paradiso-kabinen, nummer 27 på pistekortet, ligger der et galleri som under krigen blev anvendt som beskyttelse for sårede soldater. Nu er der en udstilling med levn fra krigen samt information om mændene ved frontlinjen.

Her kan du lade din elbil

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation ved siden af Sport Hotel Vittoria. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

Læs mere om aktiviteterne i Passo Tonale her

Vores lejligheder og hoteller i Passo Tonale

AccommodationTypes

Mere end skiløb Aktiviteter i Passo Tonale

I Passo Tonale er der så meget at lave ud over skiløb - herunder kan du læse om lidt af alt det, du kan glæde dig til.

Fatbikes i Passo Tonale

Forestil dig at cykle i Alperne bland massevis af sne. Forestil dig så, at du kan gøre det i fantastiske Passo Tonale hos de italienske brødre, Marco og Luca. Cyklerne, som du cykler på, er ikke almindelige cykler, de kaldes for Fatbikes og er fremstillet specifikt til at cykle på sne eller sand. Derudover er det elcykler, hvilket gør det muligt at cykle opad det sneklædte bjerg. Enten kan du leje cyklerne selv og cykle rundt på egen hånd, eller du kan cykle sammen med en rutineret guide i form af Marco eller Luca.

Snowkite

Hvis du kan lide ski eller snowboard, så vil du elske snowkite! Det eneste der kræves er, at du kan stå på ski eller snowboard.

Snescooter i Passo Tonale

I Passo Tonales storslåede natur har du også mulighed for at køre på snescooter. For at køre snescooter, skal du være over 18 år gammel og have kørekort. For at køre med, skal man være mindst 3 år gammel. På hver snescooter, kan være to voksne og et barn.

Besøg skøjtebanen

Ved siden af Hotel Savoia er der en skøjtebane, hvor du kan leje skøjter og slå dig løs på skøjtebanen som den is-prinsesse, du er.

Spa og wellness i Passo Tonale

Hotel Dahu og på Hotel La Toretta er der mulighed for at komme ind i deres spa imod betaling, også selvom man ikke er gæst på hotellet. Det er den ultimative afslapning efter en lang dag på ski! Hvis du er ude efter en mere eksklusiv spa oplevelse, så kan vi anbefale at tage Paradiso- og Presena liften op mod gletscheren og besøge Rifugio Capanna Presena. Det er en unik spaoplevelse i 2.750 meters højde med en fantastisk udsigt udover bjergene.

Gå på museum

For de museumsinteresserede, så har Passo Tonale en spændende historisk baggrund. Området udgjorde under 1. Verdenskrig grænsen mellem Italien og Østrig-Ungarn, og i det barske klima blev der udkæmpet mange blodige kampe. Rundt om i Passo Tonale findes der spor fra krigen, og ved toppen af Paradiso-liften er der en tunnel i bjerget, som blev brugt af soldaterne under krigen, og som i dag er lavet om til et lille museum med gratis entré, hvor du kan få mere information om 1. Verdenskrig.

Ta' børnene med på legeplads

I Passo Tonale er der flere legepladser - blandt andet ved siden af Presanella-liften. Her finder du Fantaski området. Ved toppen af Valbiolo liften ligger også en legeplads.

Flere aktiviteter

I Passo Tonale kan du også komme med på en helikoptertur med fantastisk udsigt, gå på vandretur med snesko, få en lektion i at køre med hundeslæde eller måske køre off-piste med en professionel bjergguide.

Arrangementer med guiderne

Vores guider i Passo Tonale har også hver sæson en masse spændende arrangementer på ugeprogrammet. Det varierer lidt fra sæson til sæson og nogle er mod ekstra betaling. Herunder er et udkast til, hvad der kunne være på et ugeprogram med guiderne.

  • Picnic i sneen
  • Pistevisning
  • Vinsmagning
  • Børneaktiviteter

 

Få et tilbud på skiferien til Passo Tonale

Lad os hjælpe med at finde en skiferie til Passo Tonale. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

RISIKOFRI AFBESTILLING INDTIL 1. SEP. 2024

Danski har risikofri afbestilling på skisæsonen 24/25 indtil d. 1/9 2024 på alle skirejser. Ombestemmer du dig, får du dine penge tilbage – uden problemer.

I Passo Tonale samarbejder vi med skiudlejningen Noleggio by Maestri.

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindre øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Mit Danski eller ring til os på 86 800 600, hvis du har spørgsmål. 

Book skileje her

Vild med Passo Tonale? Så kan du også lide ..