Østrigs største sammenhængende skiområde Verdensklasse St. Anton

En skiferie til St. Anton i Østrig er ...

  • Lig med verdensklasse afterski
  • Et off-piste mekka til den øvede skiløbere
  • Generelt et godt område til den erfarne skiløber
  • Snesikker og et stort sammenhængende skiområde
  • God mad på pisten - hvorfor ikke forkæle smagsløgene med en omgang gourmet på pisten til frokost?
  • En dyr skiferie - men Danski har heldigvis billige alternativer på for eksempel Chalethaus Elfie eller Pension Talhof Nigg

St. Anton er en del af Ski Arlberg, som er det største, sammehængende skiområde i Østrig. Flexenbahn liften forbinder de to områder, Zürs og Struben, der giver dig mulighed for at løbe på ski mellem St. Anton, St. Christoph, Stuben, Zürs, Lech, Oberlich og Schröcken - i alt 347 kilometers piste og mindst lige så meget off-piste.

Læs mere om en skiferie til St. Anton her

 

Fakta om St. Anton

Blå pister

144 km

Røde pister

147 km

Sorte pister

56 km

Samlet pister

347 km

St. Anton

Højeste skiløb

2.811 m

Længste nedfart

14 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

97

Liftkapacitet

120.000 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Skicenter

Galzig Bergstation

Gampen

Rendl

Vores lejligheder & hoteller i St. Anton

AccommodationTypes

Verdenklasse Skiløb og afterski

St. Anton am Arlberg er et af de bedste skiområder i Østrig. Med masser af stejle bjergsider og enorme mængder sne skabes der hver vinter et sneparadis, der får de allerbedste skiløbere til at valfarte hertil fra hele verden. Det er et must-try skiområde for enhver skientusiast.

Et paradis for den erfarne skiløber

St. Anton er et paradis for dygtige skiløbere, og det er derfor et af Østrigs mest eftertragtede skisportssteder. Du kan under en skiferie i St. Anton folde dig ud på de 347 kilometers piste, som dækker blå, røde og sorte pister der udfordrer selv den mest kræsne skiløber. Du får mest ud af St. Anton, hvis du har et par års skierfaring. Området udvikler, på grund af de lidt stejlere og lidt smalle røde og sorte pister, nemlig en del pukler i løbet af dagen. Der er få begyndervenlige blå pister og grønne transportpister som gør, at du godt kan være begynder i St. Anton, men det er ikke noget vi anbefaler. 

Det vildeste off-piste i St. Anton

Er du mere til skiløb uden for pisten, er der i St. Anton mere end 200 kilometers markerede off-piste ruter, som ikke er præparerede eller patruljerede. Hinterrendl, Valuga, Schöngraben, Langen, Mattun er blot nogle af off-piste ruterne. Et sandt mekka for enhver pudderhund!

Tag på pistevisning med guiderne

Med 347 pistekilometer er det svært at nå det hele, men vores guider vil hele sæsonen gerne vise dig, hvor de foretrækker at prøve, de skjulte pister og meget mere. Så hvorfor ikke tage med?

Og netop vores guider kender St. Anton bedre end de fleste. Derfor har de lavet en guide til St. Anton du kan læse her.

Bliv mæt og glad på pisten

I skiområdet i St. Anton er der et væld af gode typisk østrigske restauranter som er værd at prøve til frokost. Kør af en god blå piste ned til St. Christoph og prøv Hospiz-Alm som med deres gode menukort, perfekt beliggende solterasse og gode stemning bestemt er et besøg værd. Husk også at prøve rutchebanen i skistøvler ned til toiletterne i kælderen - den er ikke kun til børn. Vi tager den altid!

Verdensklasse afterski

Det sjoveste og bedste ved afterski i St. Anton er, at en del af de rigtige afterski steder ligger på vej ned af bjerget. Ved 15-16 tiden køres skodderne ned på Mooserwirt, bordene fra frokosten foldes til ståborde og pulsen begynder at pumpe på afterski-barerne for foden af St. Antons bjerge. På Mooserwirt går østrigske mænd i lederhosen med store bakker fadøl, flügl og flying hirsh rundt imellem mængder af glade og hoppende skientusiaster der efter en lang dag på pisten er klar til fest, DJ Ötzi og Anton aus Tirol. Her er der skistøvledans på borde og bænke, og feststemning du kun kan blive glad af. Musikken og festen er både udenfor i den runde bar, og indenfor når det bliver koldt. Lignende feststemning kan opleves på Krazy Kangaroo Bar, som ikke spiller helt så mange østrigske Schlagere, men mere moderne musik. 

Den mere rolige afterski

Er du til lidt mere dæmpet værtshusstemning, kan du prøve Griabli, som ligger lige overfor Moozerwirt. Her spiller de god levende musik, og der er østrigsk humor og hygge. Prøv også det mere intime Underground - en engelsk bar med en god guitarist der spiller alle de gode pop og rock klassikere.

Når de forskellige afterski steder lukker ned klokken 20.00, skal en meget stor mænge skigæster ned af det sidste stykke piste til byen - eller på en lang skråfart over til Nasserein. I byen er der naturligvis også rig mulighed for både at fortsætte afterskien eller gå på natklub.

Mere end skiløb i St. Anton

Selvom det kan være svært at løsrive sig fra skiløbet - og afterskien - under en skiferie i St. Anton byder den gamle og hyggelige ski-by på meget mere. Du kan både forsøge dig med curling, skøjteløb, squash, tennis, keglebane, kanetur, paragliding og meget andet.

St. Anton am Arlberg er et skiområde, du bare må besøge mindst én gang i livet - og har du først været i St. Anton, så kommer du altså igen.