Noget af verdens bedste Perfekt tilrettelagt skiløb i fantastiske Tignes

Sådan er en skiferie til Tignes i Frankrig:

  • Indbegrebet af fedt, sammenhængende skiløb
  • God til let-øvede og øvede skiløbere
  • Perfekt til en familieskiferie med store børn
  • Billigere end en skiferie til Val d'Isere - men samme skiområde
  • Snesikker med gletscher og skiløb stort set året rundt
  • Bedst på Danski Klubhotel l'Arbina med den bedste beliggenhed

Skisportsby med stort S!

Skiområdet mellem franske Tignes og Val d'Isere betragtes som noget af verdens bedste. Det sammenhængende område Tignes-Val d'Isère Ski Area består af over 300 kilometer perfekt tilrettelagt skiløb, der er forbundet af et af verdens mest moderne liftsystemer.

Læs mere om Tignes her.

Fakta om Tignes

Blå pister

200 km

Røde pister

75 km

Sorte pister

25 km

Samlet pister

300 km

Tignes

Højeste skiløb

3.450 m

Længste nedfart

10 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

96

Liftkapacitet

135.000 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Le Lac

Snowpark

Grande Motte

Val Claret

Toviére

Vores lejligheder og hoteller i Tignes

AccommodationTypes

Den bedste tid En skiferie til Tignes

Her er masser af spændende og varieret skiløb med gode lange blå, røde og sorte pister. Det er et vanvittigt godt sammenhængende skiområde med meget få transportpister - altså effektivt skiløb hele vejen rundt.

Tignes er en del af et område tidligere kendt som Espace Killy, nu omdøbt til Tignes-Val d'Isere Ski Area, for netop at understrege sammenkoblingen med nabobyen, Val d'Isère. Du får i alt 300 kilometer på et og samme liftkort uanset, hvilken af de to byer, du holder skiferie i.

Den smukkeste udsigt fra toppen

Gletscheren La Grand Motte i Tignes og gletscheren Pointe du Montet i Val d’lsere er helt klart et besøg værd, når du er på en skiferie i Tignes! Her har du mulighed for nogle dejlige og snesikre pister. Det er også fra toppen af La Grand Motte, at du finder den skønneste udsigt over de franske Alper - snyd ikke dig selv for dette syn!

Skiløb for let-øvede og øvede

Lad os være ærlige: Tignes er ikke for nybegyndere. Har du til gengæld været på ski et par gange, vil du elske området. Men er du helt ny, vil vi hos Danski ikke anbefale dig at tage hertil. I stedet bør du overveje Alpe d'Huez i Frankrig.

Off-piste-mekka

Det er ikke kun skiløbet på pisterne, der er i verdensklasse! Off-pisten i Tignes er noget for sig. Man siger, at 10 % af skiområdet består af pisterne, resten af off-piste. Og med 300 præparerede pistekilometer, kan du selv regne ud, hvor meget off-piste der er.

Afterski i verdensklasse i Tignes

Byen summer af liv om dagen, og om natten er Tignes kendt for det bedste natteliv i området. Vi kan blandt andet anbefale at tage på Saloon Bar til afterski efter en dag på pisterne. Her er du garanteret en festlig aften, god stemning og lækre drinks eller en kold øl. Du finder naturligvis også det kendte La Folie Douce i Tignes, så mulighederne for afterski er uendelige.

Tignes summer af liv

Hvis du ikke har været i Tignes i Frankrig de seneste år, vil du blive forundret over den forvandling som byen har undergået. Byen starter med bydelen Le Lavachet med alle lejlighedskomplekserne. Centrum af Tignes hedder Le Lac, og her finder du Danskis Klubhotel l'Arbina med en af de bedste placeringer i byen lige for foden af liften. Ovenfor søen ligger bydelen Val Claret, der samtidig markerer afslutningen af dalen, og starten på turen op mod Grande Motte i 3.400 meters højde.

Skiløb til centrum

I centrum er der bygget underjordisk parkeringsanlæg hvor butiksstrøget ligger lige over. Her finder du butikker med ski, modetøj, delikatesseforretninger, caféer med videre. Pisterne ender fra begge bjergsider midt i centrum. Det er også herfra, de to store liftsystemer begynder. Her er masser af muligheder for at nyde solen og en vin chaud i liggestolene eller en frokost på en af de mange restauranter.

Mere end skiløb i Tignes

Med dit liftkort følger gratis adgang til svømmehallen La Lagon, der ligger i Le Lac, samt skøjtebanen på søen inklusiv leje af skøjter. Antallet af dage dit liftkort gælder er antallet af dage, du gratis kan komme i svømmehal og stå på skøjter. Hvis du har et liftkort til seks dage, kan du altså stå på skøjter og komme i svømmehallen seks gange. Så hvis du en dag ikke vil på ski er der rigeligt at tage dig til.

Kør-selv skiferie til Tignes

Da Tignes er en delvist bilfri by, er der placeret flere store parkeringsanlæg rundt omkring i byen. Hvis du skal bo i den bydel der hedder Tignes le Lac, kan du med fordel i højsæsonugerne - særligt uge 7 og 8, men også i påsken - med fordel sikre dig en p-plads, ved at bestille i forvejen.

Populære ophold i Tignes

Få et tilbud på skiferien til Tignes

Lad os hjælpe med at finde en skiferie til Tignes. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.