Noget af verdens bedste Perfekt tilrettelagt skiløb i fantastiske Tignes

Sådan er en skiferie til Tignes i Frankrig:

  • Indbegrebet af fedt, sammenhængende skiløb
  • God til let-øvede og øvede skiløbere
  • Perfekt til en familieskiferie med store børn
  • Billigere end en skiferie til Val d'Isere - men samme skiområde
  • Snesikker med gletscher og skiløb stort set året rundt

Skisportsby med stort S!

Skiområdet mellem franske Tignes og Val d'Isere betragtes som noget af verdens bedste. Det sammenhængende område Tignes-Val d'Isère Ski Area består af over 300 kilometer perfekt tilrettelagt skiløb, der er forbundet af et af verdens mest moderne liftsystemer.

Læs mere om Tignes her

Fakta om Tignes

Blå pister

170 km

Røde pister

78 km

Sorte pister

52 km

Samlet pister

300 km

Tignes

Højeste skiløb

3.456 m

Længste nedfart

10 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

90

Liftkapacitet

147.000 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Le Lac

Snowpark

Grande Motte

Val Claret

Toviére

Varieret skiløb På ski i Tignes

Her er masser af spændende og varieret skiløb med gode lange blå, røde og sorte pister. Det er et vanvittigt godt sammenhængende skiområde med meget få transportpister - altså effektivt skiløb hele vejen rundt.

Tignes er en del af et område tidligere kendt som Espace Killy, nu omdøbt til Tignes-Val d'Isere Ski Area, for netop at understrege sammenkoblingen med nabobyen, Val d'Isère. Du får i alt 300 pistekilometer på et og samme liftkort uanset, hvilken af de to byer, du holder skiferie i.

Skiløb for let-øvede og øvede

Lad os være ærlige: Tignes er ikke for nybegyndere. Har du til gengæld været på ski et par gange, vil du elske området. Men er du helt ny, vil vi hos Danski ikke anbefale dig at tage hertil. I stedet bør du overveje Alpe d'Huez i Frankrig.

Off-piste-mekka

Det er ikke kun skiløbet på pisterne, der er i verdensklasse! Off-pisten i Tignes er noget for sig. Man siger, at 10 % af skiområdet består af pisterne, resten af off-piste. Og med 300 præparerede pistekilometer, kan du selv regne ud, hvor meget off-piste der er.

Skiløb til centrum

I centrum er der bygget underjordisk parkeringsanlæg hvor butiksstrøget ligger lige over. Her finder du butikker med ski, modetøj, delikatesseforretninger, caféer med videre. Pisterne ender fra begge bjergsider midt i centrum. Det er også herfra, de to store liftsystemer begynder. Her er masser af muligheder for at nyde solen og en vin chaud i liggestolene eller en frokost på en af de mange restauranter.

Den smukkeste udsigt fra toppen

Gletscheren La Grand Motte i Tignes og gletscheren Pointe du Montet i Val d’lsere er helt klart et besøg værd, når du er på en skiferie i Tignes! Her har du mulighed for nogle dejlige og snesikre pister. Det er også fra toppen af La Grand Motte, at du finder den skønneste udsigt over de franske Alper - snyd ikke dig selv for dette syn!

Læs mere om byen Tignes her

Populære ophold i Tignes

Summer af liv Om byen i Tignes

Tignes summer af liv! Hvis du ikke har været i Tignes i Frankrig de seneste år, vil du blive forundret over den forvandling som byen har undergået

Byen starter med bydelen Le Lavachet med alle lejlighedskomplekserne. Centrum af Tignes hedder Le Lac, og her finder du størstedelen af byens shopping- og restaurationsliv sammen med byens hovedlift. Ovenfor søen ligger bydelen Val Claret, der samtidig markerer afslutningen af dalen, og starten på turen op mod Grande Motte i 3.400 meters højde.

Afterski i verdensklasse i Tignes

Byen summer af liv om dagen, og om natten er Tignes kendt for det bedste natteliv i området. Vi kan blandt andet anbefale at tage på Saloon Bar til afterski efter en dag på pisterne. Her er du garanteret en festlig aften, god stemning og lækre drinks eller en kold øl. Du finder naturligvis også det kendte La Folie Douce i Tignes, så mulighederne for afterski er uendelige.

Kør-selv skiferie til Tignes

Da Tignes er en delvist bilfri by, er der placeret flere store parkeringsanlæg rundt omkring i byen. Hvis du skal bo i den bydel der hedder Tignes le Lac, kan du med fordel i højsæsonugerne - særligt uge 7 og 8, men også i påsken - med fordel sikre dig en p-plads, ved at bestille i forvejen.

Læs mere om aktiviteter i Tignes her

Vores lejligheder og hoteller i Tignes

AccommodationTypes

Mere end skiløb Aktiviteter i Tignes

I Tignes er der masser at give sig til ud over fedt skiløb!

Sportskompleks i Tignes

I Tignes finder du et kæmpe indendørs sportskompleks med sportshal, hvor du kan holde formen ved lige med tennis, klatrevæg, squash eller lignende aktiviteter.

Toboggan (kælketur)

Toboggan, som de så fint kalder det på fransk det, er det som vi vil kalde en plastik-bobslæde i klassisk dansk forstand og ikke den olympiske højhastighedsvariant. Du kan prøve (arm)kræfter med en bobslædetur ned ad en 3 kilometer lang specialdesignet rute i Tignes.

Svømmehal og skøjtebane

Med dit liftkort følger gratis adgang til svømmehallen La Lagon, der ligger i Le Lac, samt skøjtebanen på søen inklusiv leje af skøjter. Antallet af dage dit liftkort gælder er antallet af dage, du gratis kan komme i svømmehal og stå på skøjter. Hvis du har et liftkort til seks dage, kan du altså stå på skøjter og komme i svømmehallen seks gange. Så hvis du en dag ikke vil på ski er der rigeligt at tage dig til.

Paragliding i Tignes

Er du til en adrenalin oplevelse udover det sædvanlige, med en kanon udsigt over hele området set fra oven? Så skal du prøve paragliding! Tandem paragliding fra 600 meters højde – take off fra toppen af Solaise bjerget. Det er en fantastisk adrenalin rusende oplevelse, med en eventyrlig udsigt for alle aldre. 

Speed riding

Hvad for noget, tænker du måske. Men er du frisk på flyvende skiløb ned af pisterne, skal du prøve Speed riding. Denne oplevelse er super sjov og giver adrenalin-kick til enhver skiløber. Speed riding er skiløb med kite, hvilket betyder skiløb hvor du noget af tiden flyver og derved kan lave små hop. 

Ice climbing

Få dig en oplevelse for livet, og mærk suset i maven, når du klatre op ad et naturligt frosset vandfald i smukke omgivelser i La Daille. Ice climbing er for dig som gerne vil have dit livs adrenalin kick, alt imens du får en naturoplevelse af en anden dimension. Når du klatrer på de smukke vægge, er der ikke blot mulighed for at få en kanon udsigt, men en sand sanse oplevelse i et af Frankrigs smukkeste områder.

Hundeslæde i Tignes

Er du til stille og rolig afslapning med vennerne, familien eller din partner – kan en tur med hundeslæde i Tignes varmt anbefales. Du kommer helt tæt på hundene, hvis fornemmeste opgave er at vise dig den smukke natur på en meget idyllisk hundeslædetur. 

Arrangementer med guiderne

Foruden alt det, du kan opleve på egen hånd i Tignes, så har vores guider også hver sæson en masse spændende arrangementer på ugeprogrammet. Det varierer lidt fra sæson til sæson og nogle er mod ekstra betaling. Herunder er et udkast til, hvad der kunne være på et ugeprogram med guiderne.

  • Picnic i sneen
  • Skibriefing
  • Kælk
  • Vinsmagning

I Frankrig må vi desværre ikke køre pistevisning grundet fransk lovgivning. I stedet for kører vi i starten af din skiferie en skibriefing, hvor vi fortæller om de bedste nedfarter og lifte i området, generel information og hvad der er godt at vide.

Vi gør opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have restriktioner eller være lukkede på grund af COVID-19.

Få et tilbud på skiferien til Tignes

Lad os hjælpe med at finde en skiferie til Tignes. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Vild med Tignes? Så kan du også lide ..