Tag toget på skiferie

Skiferie med tog Hurtigt i Alperne

Drømmer du om et grønnere alternativ til transporten til Alperne og op til 8 dage på ski? Så er tog-rejsen til Alperne den perfekte mulighed.

Med en togrejse ned gennem Tyskland ankommer du frisk og veludhvilet - klar til at indtage pisterne! 

Start skiferien om fredagen

Fredag eftermiddag stiger du på Snälltåget på et af de fire stoppesteder toget har i Danmark, læner dig tilbage og så venter mellem 12,5 og 20 timers togrejse foran dig. 

Natten igennem kører toget gennem Tyskland, hvor du vågner lørdag frisk og veludhvilet i Østrig tæt på din destination.

I Danmark kan du stige på toget følgende steder:

  • Høje Taastrup
  • Odense
  • Kolding
  • Padborg

Ankomst til Østrig om lørdagen

Lørdag morgen er det første stop i Wörgl Hbf i Østrig lige syd for München. Siden følger en række stoppesteder, så du kommer så tæt på din destination, som muligt. Fra hvert stoppested kører der naturligvis en transferbus, så du kommer helt frem til din destination og kan starte skiferien, med mindre du selv fravælger transferbussen.

Du kan tage toget til følgende destinationer i Østrig:

Vær opmærksom på, at der ikke altid vil være en guide med på transferbussen - men de vil stå klar på destinationen, når bussen ankommer der.

Hjemrejse fra Østrig til Danmark

Skiferien får desværre en ende. Øv! Toget afgår lørdag aften fra den første banegård, Bischofshofen, og du vil være retur i Høje Taastrup, som sidste stop i Danmark, omkring middagstid søndag.

8 dage på ski

Toget ankommer lørdag formiddag til din destination, og afgør lørdag aften ugen efter - så du kan få op til 8 dage på ski. I din rejse indgår der kun et 6-dages liftkort, så hvis du vil have de 8 dage, skal du opgradere dit liftkort. Ring på 86 800 600, hvis vi skal hjælpe.

Om Snälltåget

Snälltåget består af vogne med ti kupéer i hver. Hver kupé har plads til seks personer. Sengene er 180 cm. lange og 60 cm. brede med undtagelse af den nederste seng, der er 67 cm. bred. Inkluderet i togrejsen er pude, dynetæppe og sengelinned. I hvert vognsæt er der to toiletter og to rum til at vaske sig. Vær opmærksom på, at du ikke kan tage et bad.

Der er ingen decideret regel om tidspunkt for nattero, men der er en generel praksis om, at der klokken 22:00 gerne skal være ro til, at man kan sove. Der er WiFi i toget, men forvent, at det er af ustabil kvalitet. Hvis du eller ungerne vil se en film på turen, er det ikke muligt at streame, så derfor er det bedst, at downloade den hjemmefra. Der vil være USB-stik i kupéen, men ikke en almindelig stikkontakt.

Sammen eller hver for sig i toget?

Vi gør vores bedste for, at I som booker sammen, også sidder i samme kupé - men vi kan desværre ikke garantere det. Det er meget sjældent, at vi er nødt til at dele jer op - men det kan ske.

Hvis I rejser seks personer sammen, er I dog sikre på, at få én kupé sammen. Er I færre, men vil være helt sikker på at rejse i samme kupé, kan I tilkøbe de resterende tomme sæder, og dermed få en hel kupé.

Mad og drikke på toget

Det er tilladt at medbringe egen mad og drikke på togrejsen - dette skal dog nydes i kupéen.

I toget finder du også en restaurantvogn midt i togsættet, hvor du kan booke bord til aftensmad. der er plads til 40 spisende gæster i restauranten, hvor der kan vælges mellem 5-6 retter fra menukortet. Der er desuden et udvalg af kioskvarer, snacks og sandwich, som du kan købe og nyde i kupéen.

Denne vogn bliver omdannet til bar klokken 21:00. Det er også muligt at tilkøbe morgenmad, som vil blive serveret i din kupé lørdag morgen. Morgenmaden består af kaffe, te eller varm chokolade, en sandwich med ost, en kanelbolle, en juice og lidt frugt. Generelt er det en god idé at medbringe Euro i kontanter til betaling under turen.

Røgfrit, svensk tog til Østrig

Toget er røgfrit under hele rejsen, men i Padborg om aftenen og Wörgl næste morgen er der et stop på cirka 20 minutter. Her kan man nå en hurtig rygepause.

Vores samarbejdspartner, Snälltåget, er en svensk virksomhed, og derfor er servicepersonalet under hele rejsen svensktalende.

Bagage og skitransport

Din egen bagage skal du have med i kupéen under rejsen. bagage skal opbevares under nederste seng (frihøjde på ca. 40 cm. og længde på ca. 165 cm.) eller på den lille hattehylde. Du må medbringe 1 kuffert, 1 støvletaske og 1 håndbagage i kupéen. Bemærk, at kupéen ikke kan låses.

Hvis du skal have ski med, skal du tilkøbe en skitransport. I skitransporten kan du medbringe et par ski og stave i en pose og et par støvler i en støvlepose. Dine ski vil blive opbevaret i en skærskilt kupé kun til ski. Denne skitransport skal bookes hjemmefra - ring på 86 800 600. Der er et begrænset antal, så det er en god idé at booke i god tid. 

Fartplan og transfertider

Fra Danmark til Østrig

Fredagens afgangstidspunkter for de danske stoppesteder.

Høje Taastrup - 15:36
Odense - 17:01
Kolding - 17:45

I uge 9 er tiderne lidt anderledes - hvis du skal rejse i uge 9, så tjek tiderne på dit rejsebevis.

Fra banegården til destination

Herunder kan du se hvilken station, du skal stå af på, for at komme til din destination, og hvor lang tid, transferen er.

Wörgl Hbf - Ankomst 08:25
Ischgl, St. Anton og Sölden (cirka 2 timers transfer)

 

St. Johann in Tirol - Ankomst 09:25
Lofer (cirka 30 minutters transfer)

 

Zell am See - Ankomst 10:00
Zell am See (Ingen transfer)
Saalbach Hinterglemm (cirka 30 minutters transfer)

 

Schwarzach/St. Veit Bahnhof - Ankomst 10:40
Wagrain og Alpendorf (cirka 30 minutters transfer)
Obertauern (cirka 60 minutters transfer)
Bad Gastein (cirka 35 minutters transfer)

I uge 9 er tiderne lidt anderledes - hvis du skal rejse i uge 9, så tjek tiderne på dit rejsebevis.

Fra Østrig til Danmark

Når skiferien er forbi, er det tid til at vende hjem mod Danmark.

Her er tidspunkterne for lørdagens afgang på de østrigske stoppesteder.

Schwarzach-St. Veit -  18:00
Zell am See - 18:40
St. Johann in Tirol - 19:20
Wörgl Hbf - 20:20

Der er forventet ankomst ved den danske grænse søndag morgen. 

Kolding - 11:13
Odense - 12:29
Høje Taastrup - 14:49

I uge 9 er tiderne lidt anderledes - hvis du skal rejse i uge 9, så tjek tiderne på dit rejsebevis.

Tilbud på skiferien med tog til Østrig