Tag toget på skiferie

Skiferie med tog Hurtigt i Alperne

Drømmer du om et grønnere alternativ til transporten til Alperne og minimum 7 dage på ski? Så er tog-rejsen til Alperne den perfekte mulighed.

Med en togrejse ned gennem Tyskland ankommer du frisk og veludhvilet - klar til at indtage pisterne! 

Start skiferien om fredagen

Fredag eftermiddag stiger du på Snälltåget på et af de tre stoppesteder toget har i Danmark, læner dig tilbage og så venter mellem 12,5 og 20 timers togrejse foran dig. 

Natten igennem kører toget gennem Tyskland, hvor du vågner lørdag frisk og veludhvilet i Østrig tæt på din destination.

I Danmark kan du stige på toget følgende steder:

  • Høje Taastrup
  • Odense
  • Kolding

Ankomst til Østrig om lørdagen

Lørdag morgen er det første stop i St Johann im Pongau Banhof i Østrig lige syd for München. Siden følger en række stoppesteder, så du kommer så tæt på din destination, som muligt. Fra hvert stoppested kører der naturligvis en transferbus, så du kommer helt frem til din destination og kan starte skiferien, med mindre du selv fravælger transferbussen.

Du kan tage toget til følgende destinationer i Østrig:

Se rejseplan og transfertider her.

Vær opmærksom på, at der ikke altid vil være en guide med på transferbussen - men de vil stå klar på destinationen, når bussen ankommer der.

OBS: Vær opmærksom på at transferbusserne stopper på specifikke holdepladser forskellige steder i byen og der derfor kan være lidt gang til din indkvartering.

Hjemrejse fra Østrig til Danmark

Skiferien får desværre en ende. Øv! Toget afgår lørdag aften fra den første banegård, Innsbruck Hbf, og du vil være retur i Høje Taastrup, som sidste stop i Danmark, omkring middagstid søndag.

OBS: Vær opmærksom på at transferbusserne stopper på specifikke holdepladser forskellige steder i byen og der derfor kan være lidt gang til din indkvartering.

Minimum 7 dage på ski

Toget ankommer lørdag formiddag til din destination, hvis du skal til Saalbach, og afgør lørdag eftermiddag ugen efter - så du kan få op til 8 dage på ski. Vær dog opmærksom på, at hvis du skal til Tyrol (Sölden, Ischgl og St. Anton) er toget først fremme lørdag eftermiddag. I din rejse indgår der kun et 6-dages liftkort, så hvis du vil have de 7 eller 8 dage, skal du opgradere dit liftkort. Ring på 86 800 600, hvis vi skal hjælpe eller udvid liftkortet selv på Mit Danski.

Om Snälltåget

Snälltåget består af vogne med ti kupéer i hver. Hver kupé har plads til seks personer. Sengene er 180 cm. lange og 60 cm. brede med undtagelse af den nederste seng, der er 67 cm. bred. Inkluderet i togrejsen er pude, dynetæppe og sengelinned. I hvert vognsæt er der to toiletter og to rum til at vaske sig. Vær opmærksom på, at du ikke kan tage et bad.

Ro og nattero

Der er ingen decideret regel om tidspunkt for nattero, men der er en generel praksis om, at der klokken 22:00 gerne skal være ro til, at man kan sove. Der er WiFi i toget, men forvent, at det er af ustabil kvalitet. Hvis du eller ungerne vil se en film på turen, er det ikke muligt at streame, så derfor er det bedst, at downloade den hjemmefra. Der vil være USB-stik i kupéen, men ikke en almindelig stikkontakt.

Sammen eller hver for sig i toget?

Vi gør vores bedste for, at I som booker sammen, også sidder i samme kupé - men vi kan desværre ikke garantere det. Det er meget sjældent, at vi er nødt til at dele jer op - men det kan ske. Så: Jo før I booker, jo større er chancen for I sidder sammen. 

Er I færre end seks personer, og vil I være helt sikker på at sidde i samme kupé, kan I tilkøbe de resterende tomme sæder, og dermed få en hel kupé. Kontakt os for at høre mere.

Mad og drikke på toget

Det er tilladt at medbringe egen mad og drikke på togrejsen - dette skal dog nydes i kupéen.

I toget finder du også en restaurantvogn midt i togsættet, hvor du kan booke bord til aftensmad her - det anbefaler vi, du gør. da der kun er plads til 40 spisende gæster i restauranten, hvor der kan vælges mellem 5-6 retter fra menukortet. Der er desuden et udvalg af kioskvarer, snacks og sandwich, som du kan købe og nyde i kupéen.

Denne vogn bliver omdannet til bar klokken 22:00. Det er også muligt at tilkøbe morgenmad, som vil blive serveret i din kupé lørdag morgen. Morgenmaden består af kaffe, te eller varm chokolade, en sandwich med ost, en kanelbolle, en juice og lidt frugt. Tilkøb morgenmad på Mit Danski.

Generelt er det en god idé at medbringe Euro i kontanter til betaling under turen.

Røgfrit, svensk tog til Østrig

Toget er røgfrit under hele rejsen, men i Padborg om aftenen og Wörgl næste morgen er der et stop på cirka 20 minutter. Her kan man nå en hurtig rygepause.

Vores samarbejdspartner, Snälltåget, er en svensk virksomhed, og derfor er servicepersonalet under hele rejsen svensktalende.

Bagage og skitransport

Din egen bagage skal du have med i kupéen under rejsen. bagage skal opbevares under nederste seng (frihøjde på ca. 40 cm. og længde på ca. 165 cm.) eller på den lille hattehylde. Der er altså ikke plads til en stor kuffert. Vi anbefaler, at du kun medbringer 1 stor. blød taske, 1 støvletaske og 1 håndbagage i kupéen. Bemærk, at kupéen ikke kan låses.

Hvis du skal have ski med, skal du tilkøbe en skitransport. I skitransporten kan du medbringe et par ski og stave i en pose og et par støvler i en støvlepose. Dine ski vil blive opbevaret i en skærskilt kupé kun til ski, mens dine støvler skal være i din egen kupé. Denne skitransport skal bookes hjemmefra - ring på 86 800 600. Der er et begrænset antal, så det er en god idé at booke i god tid.

Skitransport koster 449 kr. og inkluderer et par ski samt stave i egen skitaske og et par skistøvler i egen støvletaske.

Tag hunden med i toget

Hvis du gerne vil have din hund med i toget, kan det lade sig gøre. Ud over de stoppesteder, du kan se her på siden, stopper toget i Hamburg cirka klokken 22:00 og igen i München cirka klokken 07:00, så hunden kan blive luftet. Det kræver dog to ting: For det første skal kupé 101-106 være ledig, da det er her der må være hunde. Derudover skal du købe hele kupeen - og der vil altså være en ekstra betaling. Ring til os og hør mere.

Fartplan og transfertider

Fra Danmark til Østrig

Fredagens afgangstidspunkter for de danske stoppesteder.

Høje Taastrup - 15:30
Odense - 16:52
Kolding - 17:59

Fra banegården til destination

Herunder kan du se hvilken station, du skal stå af på, for at komme til din destination, og hvor lang tid, transferen er.

St Johann im Pongau Bahnhof  
Ankomst den 23/12 & den 30/12: kl. 11:14
Øvrige ankomster: kl. 10:10

Wagrain (cirka 10 minutters transfer)
Obertauern (cirka 50 minutters transfer)
Schladming (cirka 50 minutters transfer)
Bad Gastein (cirka 50 minutters transfer)


Zell am See
 
Ankomst den 23/12 & den 30/12: kl. 12:01
Øvrige ankomster: kl. 10:58

Zell am See (ingen transfer)
Saalbach Hinterglemm (cirka 45 minutters transfer)

 

Jenbach 
Ankomst den 23/12 & den 30/12: kl. 13:38
Øvrige ankomster: kl. 12:36


Mayrhofen (cirka 50 minutters transfer)

 

Innsbruck Hbf 
Ankomst den 23/12 & den 30/12: kl. 14:09
Øvrige ankomster: kl. 12:59


Ischgl, St. Anton og Sölden (cirka 1 timer og 30 minutters transfer)

 

På ruten igennem Østrig vil der være andre stop på destinationer, hvor ingen af vores gæster skal af.

 

OBS: Nogle skal skifte bus under transfer fra banegården til destinationen.

Fra Østrig til Danmark

Når skiferien er forbi, er det tid til at vende hjem mod Danmark.

Her er tidspunkterne for lørdagens afgang på de østrigske stoppesteder.

 

Innsbruck Hbf - 18:09
Jenbach - 18:45
Zell am See -  20:34
St Johann im Pongau Bahnhof - 21:13

 

Der er forventet ankomst ved den danske grænse søndag morgen. 

 

Kolding - 13:16
Odense - 13:59
Høje Taastrup - 15:21

Tilbud på skiferien med tog til Østrig