Snesikkert året rundt Tag på ski i Obertauern

Sådan er en skiferie til Obertauern i Østrig:

 

Højt niveau hele vejen til toppen

Obertauern er en lille, hyggelig og luksuriøs by. Servicen er høj, hyggen er i top og hele byen er velorganiseret og moderne. Her er plads til både familien, svigerfamilien, kæresterne, vennerne og børnene. Det bedste ved Obertauern er, at du ikke behøver at bekymre dig om mangel på sne - uanset om du rejser i november eller maj.

★★★★★ Vi er netop kommet hjem fra Obertauern efter en skiferie booket igennem Danski. Lige fra booking til modtagelse på hotel har Danski bare været super gode. Super guider, super service. Kan varmt anbefales. Troede det ville være dyrere, at booke igennem et selskab, men det var det slet ikke. Så det er bestemt ikke sidste gang vi bruger Danski. Trutpilot anmeldelse af Karina Tietje Rogat.

Læs mere om Obertauern her

Fakta om Obertauern

Blå pister

87 km

Røde pister

52 km

Sorte pister

11 km

Samlet pister

150 km

Obertauern

Højeste skiløb

2.400 m

Længste nedfart

5 km

Fun-park

Nej

Off-piste

Ja

Antal lifte

26

Liftkapacitet

50.248 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Grünwaldkopf

Gamsleiten

Bergstation Seekarspitzbahn

Hochalmkopf

Seekar

Snesikkert skiløb På ski i Obertauern

Skiområdet i Obertauern hænger godt sammen, og det er let at komme rundt i området med det moderne liftsystem. Der er aldrig langt til det, det hele handler om, da skiløbet omkredser byen. Faktisk kan du kun se pister og lifter, når du kigger op mod bjerget.

I Obertauern er der pister for både de øvede, let-øvede begyndere og børn. Obertauern byder desuden på Østrigs stejleste pukkelpiste - med andre ord; her er noget for alle! 

Fordi byen ligger over trægrænsen er der utroligt snesikkert - og med en fantastisk udsigt over Alperne. tilfælde af vind i området kan du søge læ på de lavere liggende pister under trægrænsen. Uanset hvor du bor i Obertauern, har du under 100 meter til pisten - så du er hurtigt på ski hver eneste dag.

På ski i Obertauern

Skiområdet i og omkring Obertauern består af i alt 150 pistekilometer, hvoraf de 100 befinder sig lokalt i Obertauern. For at komme rundt i området finder du 26 lifte - og det er faktisk muligt at bevæge sig (næsten) overalt i området, uden at klikke dig ud af skiene.

På pistekortet er Obertauerns syv højeste toppe også markeret. De kaldes S7 – Super Seven. Lykkes det for dig at besøge alle syv bjergtoppe under tre timer, er du ifølge Hermann Koch - ham som driver skiskolen, vi samarbejder med - en dygtig skiløber.

Tidlig morgen og sen aften på ski i Obertauern

For de morgenfriske, som ønsker at være en af de første på ski, har Gamsleiten 1, Achenrainbahn og Zehnerkarbahn hver onsdag åbent fra 8:30. Det giver lige det ekstra at være en af de første på en nypræpareret pist.

Hver mandag og torsdag mellem klokken 19:00-22:00 har du muligheden for at tage stoleliften Edelweissbahn op på bjerget for at stå på ski på en 1,5 kilometer lang piste, oplyst af lygter, så du kan se, hvor du kører i aftenens mørke. En fantastisk oplevelse!

To skiområder - et liftkort

Kan du ikke få nok af skiløb, og vil du have endnu flere pistekilometer? Tag til det nærliggende Grosseck/Speiereck-område, som ligger cirka 15 kilometer fra Obertauern. Her finder du 50 piste kilometer og skiløb i 2.400 meters jde. Det er inkluderet i dit liftkort.

Læs mere om pisterne i Obertauern

Læs mere om vejret i Obertauern

Dansk børneskiskole i Obertauern - NYHED

I familievenlige Obertauern tilbyder vi som noget nyt dansk børneskiskole. Se priser og læse mere og dansk børneskiskole her

Familie skiferie til Obertauern

Obertauern har gode, brede blå pister med masser af plads at lege på for familiens yngste skiløbere. Her er både et børneland, små træklifter, tunneller og slalom - altså helt sikkert noget børnene vil synes er sjovt. Desuden tilbyder vi dansk børneskiskole og SnowyClub konceptet med danske børneguider på Heart Hotel Aurora i Obertauern.

Tæt på Edelweiss-liften ligger Bibo-Bär familie skipark. Det er et område for de 3-10-årige børn med dyr og andre sjove ting, som kan underholde de mindste skiløbere. Her er der garanteret sjov og ballade, og det er godt område, når børnene skal lære at stå på ski.

Tauernrunde

Som om det ikke var nok, så kan du også prøve kræfter med to skiruter der hedder 'Tauernrunde'. De tager dig igennem hele området, hvor du til sidst ender hvor du startede. Den røde 'Tauernrunde' kører med uret rundt i terrænet, og den grønne 'Tauernrunde' kører mod uret.  

Der er også to 'Tauernrunder' for børn og barnlige sjæle. Den ende runde hedder 'Bobby-Runde' og er for de mindste skiløbere. Den anden runde hedder 'My Track' og er for de lidt mere øvede børn. Begge runder kommer både forbi en fun-park, tidsmålingspiste og et spøgelsestog. Børnene elsker det! 

Off-piste i Obertauern

Er du vild med dyb powder og skiløb uden for pisterne? I Obertauern har du nemt adgang til uanede mængder af off-piste. Her er off-pisten lige ved siden af de markerede pister, så du let kan stå i off-pisten og hurtigt komme tilbage på pisten igen ta' de brede planker med – noget af Østrigs bedste skiløb uden for pisterne venter. 

Er du ikke til off-pisten, men vil gerne på langrend, så er der også 66 kilometer langrendsløjper, som kun venter på dig.

Læs mere om byen Obertauern her

Populære ophold i Obertauern

Autentisk by Om byen i Obertauern

Obertauern er en autentisk by med en historie der strækker sig langt tilbage. Byens ældste bevarede bygninger, Schaidberg og Wisenegg, dateres helt tilbage til 1517.

Obertauerns historie

Den første skiløber blev registeret i Obertauern i 1902, og byens første hotel blev bygget i 1929. Der gik dog nogle år før byens skiturister slap for at gå op af bjerget, da den første lift først blev bygget i 1948. Indtil 1960 var det faktisk skiløberne selv, der præparerede pisterne. For en times præparering fik man tre gratis løb ned af pisterne. Sådan er det heldigvis ikke længere. I dag arbejder mere end 20 pistenbullys hver nat på at gøre pisterne perfekte til dig.

I 1965 faldt The Beatles også for Obertauerns charme og indspillede filmen Help i byen, og gav gruppens eneste koncert i Østrig. En ting som de lokale forståeligt nok stadig er meget stolte af.

En by med liv og sjæl 

Obertauern er en lang by med bygninger på begge sider af hovedgaden. Der er hoteller, restauranter, barer og butikker samt diverse faciliteter – for eksempel et sportscenter. Her kan du spille bold, bowle, spille dart og pool.

Som en hver anden skisportsby findes der også diverse sportsbutikker, hvor du kan købe alt hvad hjertet begærer. Midt på hovedgaden er der et stort supermarked, hvor du kan handle snacks til dagens skiløb.

Her kan du lade din elbil

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation ved siden af Hotel Gamsleiten. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

Bo på tre stjernet Heart Hotel Aurora

Vil du gerne bo på et godt hotel på skiferien? Lad os anbefale Heart Hotel Aurora - vores eget hotel i Obertauern.

Her får du:

Afterski i Obertauern 

Kan du alle de klassiske afterski-danse og østrigske sange? Godt. For dem får du brug for på en skiferie til Obertauern. Her finder du nemlig et utal af hyggelige hytter der lokker med lækre drinks og kolde øl efter dagens skiløb. For udover helt fantastisk skiløb, så byder Obertauern også på god afterski. Her finder du et væld af Schirmbars og afterskibarer, så festen er garanteret!  

Edelweissalm

Baren ligger på bjerget og har en dejlig solterasse. Så hvis solen skinner, finder du helt sikkert et pakket skirumbar eller dansegulv. Edelweissalm ligger på pisten så husk, at du også skal stå på ski til bunden efter dagens afterski. Du kan dog ramme en delvist oplyst blå piste hele vejen ned til Centralbahn, og herefter er der kun en kort gåtur til vores eget Heart Hotel Aurora – se det her

Latchen Alm

Hvis ikke du er klar til at tage hjem så kan vi klart anbefale Latchen Alm. Latchen Alm er en traditionel østrigsk med Shirmbar og indendørs dansegulv med DJ, der hænger i toppen af hytten.  

For at få den ultimative afterski oplevelse anbefaler vi, at du placerer dig i en af de hyggelige båse og bestiller deres berømte serveringsbrædder med 24 gals Flying Hirsch, Flügel eller pæresnaps Willi mit birne. Det er ikke sikkert, at du får den mest spændende smagsoplevelse, men en oplevelse – det er du garanteret!  

Når sulten melder sig, kan du købe en pizza, cheeseburger, eller pastaret i Latchen Alms restaurant. Derefter fortsætter festen til kl. 02, hvor baren lukker.  

Black Diamond & Gruber Stadl

Black Diamand er en "paraply"-afterskibar med ægte østrigsk afterski, og når den lukker kl 20, kan du bevæge dig ind på Gruberstadl som ligger lige ved siden af. Gruber Stadl er en mere normal bar. 

Monkey Heaven & People

Hvis du stadig ikke er klar til at tage hjem kan du fortsætte festen på diskotek Monkey Heaven eller cocktailbaren People. 

Læs mere om aktiviteter i Obertauern her

Vores lejligheder og hoteller i Obertauern

AccommodationTypes

Kælk eller hestevogn? Aktiviteter i Obertauern

I Obertauern kommer du ikke til at kede dig på årets skiferie til Østrig, men det er nok allerede gået op for dig.

Her får du det fulde overblik over, hvad du kan lave på din skiferie i Obertauern - altså ud over at stå på ski.

Kælk for børn og barnlige sjæle

Skal der fart over feltet, finder du på Gnadenalm en kælkebanerpå hele 1,5 kilometer. Den er sjov for børn og barnlige sjæle, og så har den endda åbent om aftenen, hvor banen bliver belyst. Gnadenalm ligger 5-7 minutter i taxa fra Obertauern. Eller hvad med at tage det lidt mere roligt med en tur i hestetrukket kane i det smukke landskab? Det er noget af det, Obertauern byder på.

Moonlight snowbike

Du kan også få en Moonlight tour på snowbike hos Skischule Koch. På tre timer lærer du det basale på en snowbike, og så bliver du fragtet til på toppen af en af bjergene via Zehnerkarbahn-liften, hvor du på Gamsmilchbar vil nyde en klassisk østrigsk gamsmilch, imens du venter på solnedgangen. Når mørket er faldet på får du udleveret en pandelampe, hvorefter du klikker i snowbikeudstyret og surfer ned ad pisten i flotteste stil.

Arrangementer med guiderne

Foruden alt det, du kan opleve på egen hånd i Obertauern, så har vores guider også hver sæson en masse spændende arrangementer på ugeprogrammet. Det varierer lidt fra sæson til sæson og nogle er mod ekstra betaling. Herunder er et udkast til, hvad der kunne være på et ugeprogram med guiderne.

  • Pistevisning
  • Pistevisning kun for børn
  • Fælles frokost
  • Vinsmagning
  • Masser af børneaktiviteter

Få et tilbud på skiferien til Obertauern

Lad os hjælpe med at finde en skiferie til Obertauern. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

 

Skileje i Obertauern

Herunder kan du få et overblik over mulighederne og priser for skileje i Obertauern. Alle priser er i DKK.

Antal dage 3 3 3 4 4 4 5 5 5 6 6 6 7 7 7 8 8 8
Ski sølv 679 699 719 839 899 889 1009 1039 1059 1169 1139 1229 1169 1139 1229 1279 1249 1329
Ski guld 759 729 819 939 939 1029 1119 1109 1199 1289 1249 1369 1289 1249 1369 1429 1369 1539
Ski bronze 519 499 519 629 629 649 739 729 749 809 799 819 809 799 819 889 869 889
Ski og støvler bronze 849 829 819 999 1019 1029 1149 1159 1199 1259 1259 1299 1259 1259 1299 1369 1369 1439
Ski og støvler sølv 1009 1029 1029 1209 1289 1269 1409 1459 1499 1609 1599 1709 1609 1599 1709 1759 1739 1879
Ski og støvler guld 1089 1069 1129 1309 1329 1399 1519 1529 1639 1729 1699 1849 1729 1699 1849 1909 1869 2079
OBE Snowboard only Bronze (Silver) 519 359 519 629 499 649 739 629 749 809 729 819 809 799 819 889 799 889
Snowboard sølv 679 499 719 839 699 889 1009 899 1059 1169 1039 1229 1169 1139 1229 1279 1139 1329
Snowboard guld 759 529 819 939 729 1029 1119 939 1199 1289 1109 1369 1289 1249 1369 1429 1249 1539
OBE Snowboard Complete Bronze (Silver) 849 829 619 999 1019 819 1149 1159 1029 1259 1259 1199 1259 1259 1199 1369 1369 1439
Snowboard og støvler sølv 1009 1029 749 1209 1289 1029 1409 1459 1269 1609 1599 1499 1609 1599 1499 1759 1739 1879
Snowboard og støvler guld 1089 1069 819 1309 1329 1129 1519 1529 1399 1729 1699 1639 1729 1699 1639 1909 1869 2079
Ski u. 16 år u. 10 189 179 179 219 219 229 259 259 269 289 279 289 289 279 289 319 309 319
Ski u. 16 år u. 16 259 249 259 319 319 329 369 369 379 409 399 409 409 399 409 449 439 449
Ski og støvler u. 16 år u. 10 299 289 289 349 359 359 399 409 429 439 439 459 439 439 459 489 559 499
Ski og støvler u. 16 år u. 16 429 419 369 499 509 459 579 579 539 629 629 579 629 629 579 699 689 709
Hjelm 129 129 169 149 159 199 169 179 219 199 199 249 199 199 249 229 229 279
Ski og støvler platin 1219 1199 1269 1439 1499 1539 1659 1699 1809 1879 1839 1979 1879 1839 1979 2099 2039 2249
Ski platin 889 869 959 1069 1109 1159 1259 1279 1369 1439 1379 1499 1439 1379 1499 1619 1549 1709
Snowboard og støvler u. 17 år u. 16 429 419 419 499 509 519 579 579 609 629 629 649 629 629 649 259 689 709
Snowboard og støvler u. 11 år u. 10 299 289 289 349 359 359 399 409 429 439 439 459 439 439 459 169 489 499
Snowboard u. 11 år u. 10 189 179 179 219 219 229 259 259 269 289 279 289 289 279 289 319 309 319
Snowboard u. 17 år u. 16 259 249 259 319 319 329 369 369 379 409 399 409 409 399 409 449 439 449

I Obertauern samarbejder vi med Ski World, som du finder 100 meter fra Primo Hotel Aurora.

BRONZE:
Til nybegynderen eller den mindre øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Mit Danski eller ring til os på 86 800 600, hvis du har spørgsmål. 

Book skileje her

Vild med Obertauern? Så kan du også lide ..