Snesikkert året rundt Tag på ski i Obertauern

Sådan er en skiferie til Obertauern i Østrig:

 • Et paradis for off-piste skiløbere
 • Snesikker hele sæsonen
 • Trygt for børnene med dansk skiskole
 • Altid tæt på pisten eller liften - uanset hvor du bor
 • Hyggelig, tryg og luksuriøs
 • Bedst, hvis du bor på 4-stjernede Hotel Marietta

Højt niveau hele vejen til toppen

Obertauern er en lille, hyggelig og luksuriøs by. Servicen er høj, hyggen er i top og hele byen er velorganiseret og moderne. Her er plads til både familien, svigerfamilien, kæresterne, vennerne og børnene. Det bedste ved Obertauern er, at du ikke behøver at bekymre dig om mangel på sne - uanset om du rejser i november eller maj.

Læs mere om Obertauern her

Fakta om Obertauern

Blå pister

87 km

Røde pister

52 km

Sorte pister

11 km

Samlet pister

150 km

Obertauern

Højeste skiløb

2.400 m

Længste nedfart

5 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

26

Liftkapacitet

50.248 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Grünwaldkopf

Gamsleiten

Bergstation Seekarspitzbahn

Hochalmkopf

Seekar

Snesikkert skiløb På ski i Obertauern

Skiområdet i Obertauern hænger godt sammen, og det er let at komme rundt i området med det moderne liftsystem. Der er aldrig langt til det, det hele handler om, da skiløbet omkredser byen. Faktisk kan du kun se pister og lifter, når du kigger op mod bjerget.

I Obertauern er der pister for både de øvede, let-øvede begyndere og børn. Der findes en snowpark 'The Spot' og et freeride checkpoint, hvor du blandt andet kan prøve kræfter af med 40 forskellige rails og kickers, og teste dit lavineudstyr. Obertauern byder desuden på Østrigs stejleste pukkelpiste - med andre ord; her er noget for alle! 

Fordi byen ligger over trægrænsen er der utroligt snesikkert - og med en fantastisk udsigt over Alperne. tilfælde af vind i området kan du søge læ på de lavere liggende pister under trægrænsen. Uanset hvor du bor i Obertauern, har du under 100 meter til pisten - så du er hurtigt på ski hver eneste dag.

På ski i Obertauern

Skiområdet i og omkring Obertauern består af i alt 150 pistekilometer, hvoraf de 100 befinder sig lokalt i Obertauern. For at komme rundt i området finder du 26 lifte - og det er faktisk muligt at bevæge sig (næsten) overalt i området, uden at klikke dig ud af skiene.

På pistekortet er Obertauerns syv højeste toppe også markeret. De kaldes S7 – Super Seven. Lykkes det for dig at besøge alle syv bjergtoppe under tre timer, er du ifølge Hermann Koch - ham som driver skiskolen, vi samarbejder med - en dygtig skiløber.

Tidlig morgen og sen aften på ski i Obertauern

For de morgenfriske, som ønsker at være en af de første på ski, har Gamsleiten 1, Achenrainbahn og Zehnerkarbahn hver onsdag åbent fra 8:30. Det giver lige det ekstra at være en af de første på en nypræpareret pist.

Hver mandag og torsdag mellem klokken 19:00-22:00 har du muligheden for at tage stoleliften Edelweissbahn op på bjerget for at stå på ski på en 1,5 kilometer lang piste, oplyst af lygter, så du kan se, hvor du kører i aftenens mørke. En fantastisk oplevelse!

To skiområder - et liftkort

Kan du ikke få nok af skiløb, og vil du have endnu flere pistekilometer? Tag til det nærliggende Grosseck/Speiereck-område, som ligger cirka 15 kilometer fra Obertauern. Her finder du 50 piste kilometer og skiløb i 2.400 meters jde. Det er inkluderet i dit liftkort.

Off-piste i Obertauern

Er du vild med dyb powder og skiløb uden for pisterne? I Obertauern har du nemt adgang til uanede mængder af off-piste. Her er off-pisten lige ved siden af de markerede pister, så du let kan stå i off-pisten og hurtigt komme tilbage på pisten igen ta' de brede planker med – noget af Østrigs bedste skiløb uden for pisterne venter. 

Er du ikke til off-pisten, men vil gerne på langrend, så er der også 66 kilometer langrendsløjper, som kun venter på dig.

Familie skiferie til Obertauern

Obertauern har gode, brede blå pister med masser af plads at lege på for familiens yngste skiløbere. Her er både et børneland, små træklifter, tunneller og slalom - altså helt sikkert noget børnene vil synes er sjovt. Desuden tilbyder vi dansk skiskole i Obertauern.

Tæt på Edelweiss-liften ligger Bibo-Bär familie skipark. Det er et område for de 3-10-årige børn med dyr og andre sjove ting, som kan underholde de mindste skiløbere. Her er der garanteret sjov og ballade, og det er godt område, når børnene skal lære at stå på ski.

Tauernrunde

Som om det ikke var nok, så kan du også prøve kræfter med to skiruter der hedder 'Tauernrunde'. De tager dig igennem hele området, hvor du til sidst ender hvor du startede. Den røde 'Tauernrunde' kører med uret rundt i terrænet, og den grønne 'Tauernrunde' kører mod uret.  

Der er også to 'Tauernrunder' for børn og barnlige sjæle. Den ende runde hedder 'Bobby-Runde' og er for de mindste skiløbere. Den anden runde hedder 'My Track' og er for de lidt mere øvede børn. Begge runder kommer både forbi en fun-park, tidsmålingspiste og et spøgelsestog. Børnene elsker det! 

Læs mere om byen Obertauern her

Populære ophold i Obertauern

Autentisk by Om byen i Obertauern

Obertauern er en autentisk by med en historie der strækker sig langt tilbage. Byens ældste bevarede bygninger, Schaidberg og Wisenegg, dateres helt tilbage til 1517.

Obertauerns historie

Den første skiløber blev registeret i Obertauern i 1902, og byens første hotel blev bygget i 1929. Der gik dog nogle år før byens skiturister slap for at gå op af bjerget, da den første lift først blev bygget i 1948. Indtil 1960 var det faktisk skiløberne selv, der præparerede pisterne. For en times præparering fik man tre gratis løb ned af pisterne. Sådan er det heldigvis ikke længere. I dag arbejder mere end 20 pistenbullys hver nat på at gøre pisterne perfekte til dig.

I 1965 faldt The Beatles også for Obertauerns charme og indspillede filmen Help i byen, og gav gruppens eneste koncert i Østrig på Hotel Marietta. En ting som de lokale forståeligt nok stadig er meget stolte af.

En by med liv og sjæl 

Obertauern er en lang by med bygninger på begge sider af hovedgaden. Der er hoteller, restauranter, barer og butikker samt diverse faciliteter – for eksempel et sportscenter. Her kan du spille bold, bowle, spille dart og pool.

Som en hver anden skisportsby findes der også diverse sportsbutikker, hvor du kan købe alt hvad hjertet begærer. Midt på hovedgaden er der et stort supermarked, hvor du kan handle snacks til dagens skiløb.

Her kan du lade din elbil

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation ved siden af Hotel Gamsleiten. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

Byliv i Obertauern 

Kan du alle de klassiske afterski-danse og østrigske sange? Godt. For dem får du brug for på en skiferie til Obertauern. Her finder du nemlig et utal af hyggelige hytter der lokker med lækre drinks og kolde øl efter dagens skiløb.

Lad os især anbefale Edelweissalm på pisten og Lürzer Alm i byen. Her er fulde, glade og øldrikkende skiløbere hver dag fra klokken 15.00. For natteravne er der både cocktailbar og diskotek i Obertauern. Så er du til fest og farver, får du det her.

4-stjernede Hotel Marietta

Vil du gerne bo på et godt hotel på skiferien? Lad os anbefale Hotel Marietta - vores eget hotel i Obertauern. Her er:

 • Pool, spa, dampbad & flere saunaer
 • 100 meter til pisten
 • Dansk skiskole & skiudlejning i kælderen
 • Minibiograf, fitnesscenter & pejsestue
 • Børneklub, legerum og børneguider
 • og meget mere!

Læs mere om aktiviteter i Obertauern her

Vores lejligheder og hoteller i Obertauern

AccommodationTypes

Kælk eller hestevogn? Aktiviteter i Obertauern

I Obertauern kommer du ikke til at kede dig på årets skiferie til Østrig, men det er nok allerede gået op for dig.

Her får du det fulde overblik over, hvad du kan lave på din skiferie i Obertauern - altså ud over at stå på ski.

Kælk for børn og barnlige sjæle

Skal der fart over feltet, finder du på Hochwurzen en kælkebanerpå hele 1,5 kilometer. Den er sjov for børn og barnlige sjæle, og så har den endda åbent om aftenen, hvor banen bliver belyst.

Tandem paragliding

Certificerede tandem piloter står klar til at tage dig med ud på en flyvetur over de smukke østrigske bjerge og dale. Af sikkerhedsmæssige årsager er dette åbent efter vejrforholdende, da det skal være både en smuk, men også sikker tur. Du flyver fra Hauser Kaibling, som er det højeste af de fire bjerge. Du skal være over 14 år, for at kunne få en tur.

Fatbiking i Obertauern

Mærk adrenalinen i kroppen, når du suser rundt i snelandskabet på en fatbike. Ruten er 28 kilometer og varer omkring tre timer og er beskrevet som sværhedsgraden mellem. Du skal være 10 år, for at kunne prøve dette.

Tag en tur i svømmehal

I udkanten af byen finder du den store svømmehal Erlebnisbad Schladming. Svømmehallen rummer aktiviteter og afslapning til alle aldre. Imens børnene suser rundt i vandrutsjebaner, kan I forældre slappe af i en af stedets saunaer, og til de helt små findes en opvarmet babypool. 

Hestevogn i snelandskabet

Tag hele familien med på en vidunderlig tur i hestevogn. Her kan I nyde den friske luft, den smukke udsigt og solen i ansigtet. Dette foregår i Pichl-Vorberg & Ramsau, og turen varer omkring to til tre timer.

Moonlight snowbike

Du kan også få en Moonlight tour på snowbike hos Skischule Koch. På tre timer lærer du det basale på en snowbike, og så bliver du fragtet til på toppen af en af bjergene via Zehnerkarbahn-liften, hvor du på Gamsmilchbar vil nyde en klassisk østrigsk gamsmilch, imens du venter på solnedgangen. Når mørket er faldet på får du udleveret en pandelampe, hvorefter du klikker i snowbikeudstyret og surfer ned ad pisten i flotteste stil.

Arrangementer med guiderne

Foruden alt det, du kan opleve på egen hånd i Obertauern, så har vores guider også hver sæson en masse spændende arrangementer på ugeprogrammet. Det varierer lidt fra sæson til sæson og nogle er mod ekstra betaling. Herunder er et udkast til, hvad der kunne være på et ugeprogram med guiderne.

 • Pistevisning
 • Pistevisning kun for børn
 • Fælles frokost
 • Vinsmagning
 • Masser af børneaktiviteter

Vi gør opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have restriktioner eller være lukkede på grund af COVID-19.

Få et tilbud på skiferien til Obertauern

Lad os hjælpe med at finde en skiferie til Obertauern. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Vild med Obertauern? Så kan du også lide ..