Skiferie til Alpe d'Huez Hvis solen ikke skinner, er det fordi, det er nat

Sådan er en skiferie til Alpe d'Huez i Frankrig:

 • Snesikker med gletscher
 • Det område i Frankrig med flest snekanoner
 • Skiløb til alle niveauer
 • Europas bedste skisportssted i 2017, 2019 og 2020
 • Familievenlig med blandt andet dansk skiskole
 • Solrig - så husk solcremen!
 • En klassiker der bare bliver bedre og bedre
 • Danski gæsters favorit siden 1981.

En klassiker, der konstant fornyer sig

I 1981 'opfandt' Danski Alpe d'Huez, da vi tog de første danske skigæster med hertil, og vi har været her siden. Alpe d'Huez er en klassiker, der bare bliver bedre og bedre - men de kommer ikke sovende til det. Hvert år moderniserer de nemlig området for flere millioner - og i år er ingen undtagelse. Og så er Alpe d'Huez den by i Alperne med flest årlige solskinstimer. 300 dage om året skinner solen nemlig her.

Læs mere om Alpe d'Huez her

Fakta om Alpe d'Huez

Blå pister

147 km

Røde pister

63 km

Sorte pister

40 km

Samlet pister

250 km

Alpe d'Huez

Højeste skiløb

3.330 m

Længste nedfart

16 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

80

Liftkapacitet

92.997 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Alpe d'Huez

Le Signal

Europas bedste På ski i Alpe d'Huez

Vi er ikke de eneste, der elsker Alpe d'Huez. Når en by tre gange i løbet af de seneste fire år vinder prisen som åretes europæiske skisportsby, må der være noget om snakken.

EU-organisationen EDEN (European Destinations of Excellence Network) står bag den årlige kåring af de bedste destinationer til blandt andet skiferie.

Alpe d'Huez er Europas bedste skisportssted

Alpe d'Huez vandt i 2017 og glippede 2018. De to efterfølgende år i træk er den smukke by imidlertid kommet øverst på sejrsskamlen. Alpe d'Huez er i 2019 og 2020 indehaver af titlen som Best European Ski Resort. Vi er ikke overraskede, og synes, at hæderen er særdeles velfortjent!

Den franske destination med flest snekanoner

Alpe d'Huez er i forvejen kendt for deres evne til at producere kunstsne, men de har de seneste år optimeret yderligere og udbygget deres anlæg med nye snekanoner. Det gør, at Alpe d'Huez er den franske destination med flest snekanoner, og kan sikre at der er sne nok allerede ved sæsonstart og ved høje temperaturer.

Skiløb til alle niveauer

I Alpe d'Huez finder du skiløb for enhver smag. Alpe d'Huez ligger i 1.850 meters højde og byder på 250 pistekilometer forbundet af 81 lifter - og det er en af de mest populære ski-destinationer i Frankrig.

Nybegynder i Alpe d'Huez

Som nybegynder på ski kan du glæde dig til lange, brede nedfarter ad grønne og blå pister tæt på byen, mens let-øvede og øvede i Alpe d'Huez kan nyde godt af de gode muligheder for lange ture rundt i terrænet. Fra Alpe d'Huez' højeste punkt Pic Blanc er der blandt andet mulighed for at prøve kræfter med de to sorte pister Le Tunnel og den 16 kilometer lange Sarenne. 

Tag de små med på skiferie

Alpe d'Huez er fantastisk til børnefamilier! Her er nemlig et helt område på pisterne kun for børn, Marcels Farm. Her er der underholdning for børn og barnlige sjæle. Desuden tilbyder vi også dansk skiskole i Alpe d'Huez - meget mere børnevenligt bliver det ikke.

Læs mere om byen Alpe d'Huez her

Populære ophold i Alpe d'Huez

Favorit siden 1981 Om byen i Alpe d'Huez

I 1981 'opfandt' Danski Alpe d'Huez, og vi har været her siden. Alpe d'Huez er en klassiker, der bare bliver bedre og bedre - men de kommer ikke sovende til det. Hvert år moderniserer de nemlig området for flere millioner!

Udover fantastisk skiløb er Alpe d'Huez udstyret med Alpernes bedste solskinsstatistik, hvilket er et absolut plus. Man siger, at hvis solen ikke skinner i Alpe d'Huez, så er det fordi, at det er nat.

Fransk afterski i verdensklasse

I Alpe d'Huez finder du også legendariske La Folie Douce. Et 'open air clubbing' koncept, der også kendt fra Val Thorens og Val d'Isere. La Folie Douce ligger 2.400 meter oppe på bjerget og har en super atmosfære med sangere, musikere, dansere og artister. Hver dag fester mere end 2.000 gæster fra hele verden her.

Byliv med alt hvad hjertet begærer

Alpe d'Huez i Frankrig består af to dele - den gamle bydel og den nye bydel. Alle Danskis hoteller ligger i den gamle bydel med restauranter og barer lige uden for døren, mens du finder lejligheder og chalet'er i både den gamle og nye bydel.

Danski Klubhoteller i Alpe d'Huez

Apropos klubhoteller. I Alpe d'Huez har vi to klubhoteller, der byder på både almindelige hotelværelser og lejligheds chalet'er. Alle hotellerne har gode placeringer i Alpe d'Huez, og ligger under 200 meter fra pisten og liften - meget bedre placering findes ikke! Du kan bo på:

Familie skiferie til Alpe d'Huez

Lad os forsætte lidt med klubhotellerne. For i  Alpe d'Huez finder du vores børnevenlige koncept SnowyClub på Danski Klubhotel Le Refuge. Her får børnene den bedste skiferie med dansk skiskole, danske børneguider, arrangementer kun for børn og meget mere.

Chalet eller lejlighed i Alpe d'Huez?

Er du ikke til hotel på skiferien, så tilbyder Danski også nybyggede og velbeliggende chalet'er med plads til 4-10 personer i hjertet af Alpe d'Huez. Udover chalet'er og hotelværelser, tilbyder Danski et stort udvalg af lejligheder i Alpe d'huez - også billige lejligheder til de prisbevidste unge. Med andre ord: Vi har noget for alle!

Hedder det Alpe d huez eller Alp duez?

Det franske sprog kan være kryptisk, og selv franskmændene kan af og til kløjs i de mange stavemåder. Hedder byen Alp duez, som man siger det, eller skrives det Alpe d huez uden apostrof? Byen hedder Alpe d'Huez og udtales "alp dyæz", og det kan for os danskere være svært at udtale z'et, for vi er vant til at udtale et z mere eller mindre som et s.

Uanset om den hedder det ene eller det andet, og om man slår knuder på tungen mens man siger det, så er der ingen tvivl om, at byen er mere end sommerens cykelløb og Tour de France. Meget mere, for det er om vinteren, at Alpe d'Huez kommer mest til sin rette med enestående natur, autentisk hygge og sjovt skiløb for hele familien.

Læs mere om aktiviteter i Alpe d'Huez her

Vores lejligheder og hoteller i Alpe d'Huez

AccommodationTypes

Mere end skiløb Aktiviteter i Alpe d'Huez

Udover fantastisk skiløb og hyggelig charme, byder Alpe d'Huez på hygge og andre sjove aktiviteter.

Byen har også en opvarmet udendørs pool og skøjtebane - så der er nok at give sig til.

Palais des Sports - stort sportscenter

Midt i byen ligger et stort og veludstyret sportscenter der tilbyder aktiviteter som indendørs fodbold, spinning, squash, badminton, tennis, svømmehal, klatrevæg og så videre. Der er sågar også en biograf her! Med andre ord: Du kan det hele her!

Udendørs pool

Skal benene slappe af efter et par dage på ski? Så tag i den lækre, udendørs pool som du kan se fra liften hver eneste dag.

Hundeslæde i Alpe d'Huez

Sæt dig godt til rette og se frem til at nyde det smukke snelandskab i en hundeslæde. En oplevelse du helt sikkert ikke glemmer!

Arrangementer med guiderne

Foruden alt det, du kan opleve på egen hånd i Alpe d'Huez, så har vores guider også hver sæson en masse spændende arrangementer på ugeprogrammet. Det varierer lidt fra sæson til sæson og nogle er mod ekstra betaling. Herunder er et udkast til, hvad der kunne være på et ugeprogram med guiderne.

 • Picnic i sneen
 • Skibriefing
 • Børnearrangementer

I Frankrig må vi desværre ikke køre pistevisning grundet fransk lovgivning. I stedet for kører vi i starten af din skiferie en skibriefing, hvor vi fortæller om de bedste nedfarter og lifte i området, generel information og hvad der er godt at vide.

Vi gør opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have restriktioner eller være lukkede på grund af COVID-19.

Få et tilbud på skiferien til Alpe d'Huez

Lad os hjælpe med at finde en skiferie til Alpe d'Huez. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Vild med Alpe d'Huez? Så kan du også lide ..