Danskernes absolutte favorit Tag på familieskiferie til Wagrain

Sådan er en skiferie til Wagrain i Østrig:

 • Et paradis for børn og børnefamilier
 • Skiløb i et godt sammenhængende skiområde
 • Nedfarter til alle niveauer - både børn og øvede
 • Dansk børneskiskole
 • Lejligheder og hoteller i alle prisklasser
 • En af danskernes favoritter
 • Bedst hvis du bor på børnevenlige Heart Hotel Widmoos

 

Danskerfavoritten over dem alle

Charmerende Wagrain i Østrig er danskernes absolutte favorit når de skal på en familie skiferie. Hvert år byder Wagrain velkommen til tusindvis af danskere - og de kommer igen og igen. Her er nemlig masser oplevelser i sneen for børn, unge og ældre. Når du først har oplevet Wagrain, forstår du hvorfor det er så populært!

Læs mere om Wagrain her

Fakta om Wagrain

Blå pister

275 km

Røde pister

390 km

Sorte pister

95 km

Samlet pister

760 km

Wagrain

Højeste skiløb

2.700 m

Længste nedfart

10 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

271

Liftkapacitet

370.000 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Griessenkareck

Grafenberg

350 pistekilometer På ski i Wagrain

210 perfekt fordelte og sammenhængende pistekilometer venter i Wagrain. Perfekt til alle niveauer - især de små skiløbere og nybegyndere!

I den ene retning tager du Grafenberg-liften, hvor skiområdet strækker sig helt ud til Alpendorf. I den anden retning, fra bydelen Kirchboden, tager du Flying Mozart-liften til den anden del af skiområdet, der her er forbundet med Flachau.

Desuden kan du også stå på ski helt fra St. Johan til Flachau uden at benytte skibussen - med andre ord er der rig mulighed for at prøve en ny piste hver dag!

400 ekstra pistekilometer venter

Udover de 210 sammenhængende pistekilometer i Salzburger Sportwelt dækker liftkortet yderligere cirka 550 kilometer pister i hele Salzburgerland, blandt andet Schladming og Gasteinerdalen med Bad Gastein. I bil eller med skibus kommer du let til disse områder.

Familievenlige skiferier

Overalt i området i Wagrain er der brede og familievenlige blå og røde pister - kun få sorte. Med et utal af små hyggelige hytter fordelt rundt i området er det nemt at få tanket både store og små skiløbere op. I Wagrain er der desuden mulighed for dansk børneskiskole allerede fra tre-års-alderen.

Du finder også store parker og børneområder, der er perfekte til børn og barnlige sjæle. Byen er ikke fyldt med unge gymnasier og universiteter, der fester til langt ud på natten, men er rolig med plads til at børnene kan lege i sneen efter dagens skiløb.

Dansk skiskole

Vi er super glade for at kunne tilbyde dansk børneskiskole i familievenlige Wagrain. Jeres børn lærer bare bedst når undervisningen foregår på dansk. Se priser og læs mere om dansk børneskiskole her.

Snesikkert skiløb og vejr i Wagrain

Selv om der kun skal 20 centimeter sne til at stå på ski, så har Wagrain garderet sig.

Det er nemlig sådan, at Wagrain kan åbne 90% af området med snekanoner, der er effektive i omgivelsestemperaturer helt op til +2 grader. Så, hvis du skal på skiferie sent på sæsonen, og du er bekymret for, om der er sne nok, så frygt ej. Du kan se, hvor meget sne der er i Wagrain lige nu her.

To bjerge er bundet sammen via G-link

Wagrain består af to bjerge: Grafenberg og Griessenkarreck. Disse to er forbundet med den nyligt byggede G-link, som er en kæmpestor og særdeles effektiv kabinebane med kapacitet på op til 130 personer ad gangen. De to bjerge dækker over områderne Flachau, Wagrain og Alpendorf. Så der er rigeligt med pistekilometer at vælge imellem!

Griessenkarreck er mest kendt for sine lange røde nedfarter mod både Wagrain og Flachau, mens Grafenberg strækker sig over et længere område – fra Wagrain til Alpendorf. Her er pisterne en blanding af blå, røde og en lille smule sorte.

Genial sammenkobling med Panorama-Link

Nu kan du stå på ski fra Alpendorf til Zauchensee og Kleinarl/Flachauwinkl uden at skulle tage en bus! Panorama Link er navnet på en ny investering i Wagrain. En 10-personers gondol fragter nu skiløbere på tværs af terrænet, så hele Wagrain-området med et slag er blevet det sjette af Østrigs skiområder med 210 sammenhængende pistekilometer.

Heldagstur med sjov og off-piste

Vil du på en heldagstur, så overvej at tage til Zauchensee via Kleinarl. Det er en skøn dagsrejse! Hvis du er særligt glad for puddersne og off-piste, er Kleinarl et anbefalelsesværdigt område!

Fun Parks ved Flachauwinkl

Er du en skiløber, der elsker Fun Parker, som mangler lidt udfordring, er Absolut Park et besøg værd! Parken findes ved toppen af Flachauwinkl og er ikke for tøsedrenge. Kunne du tænke dig at få lidt tips og tricks om, hvordan du begiver dig i en park, findes der en skiskole, der udelukkende underviser i parkkørsel. Skiskolen hedder Absolut School.

Læs mere om pisterne og se pistekort over Wagrain

Læs mere om byen Wagrain her

Populære ophold i Wagrain

Dansker-favoritten Om byen i Wagrain

Wagrain er en fantastisk destination - og det er ikke uden grund, at det er danskernes foretrukne skidestination i Østrig!

Der er gode muligheder for at runde dagens skiløb af med god musik og kolde øl eller varm kakao. Flere steder oppe i terrænet ligger der hyggelige alms, hvor du kan nyde dagens sidste solstråler i godt selskab og lidt godt til ganen. Kører du videre ned til dalen finder du Kühberg Alm og Kuhstall hvor der normalt er godt gang i afterski fra klokken 16:00.

Hvis du vil se sport på storskærm, så er det PEOPLEZ, du skal på! En fantastisk bar hvor du kan smage på et utal af øl og whiskys. Skal dansebenene luftes til høj musik, så er Disco Tenne noget for dig. Tenne er Wagrains største diskotek og her er der altid god stemning. De spiller gerne ny musik, men også de gamle, klassiske afterski-hits.

Billige skiferier til Wagrain

Hvis du gerne vil have hele familien med på skiferie i Wagrain og bo i en lejlighed, så har Danski mange billige lejligheder i byen. Fra alle lejligheder og hoteller i byen er det let at komme til og fra liftene - der kører nemlig skibusser fra næsten hvert et gadehjørne hele tiden.

Her kan du lade din elbil

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation ved siden af Hotel Alpina Wargrain eller The people'z Bar, men der er flere. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

Primo Hotels i Wagrain

I Wagrain finder du vores to egne Heart Hotels: Heart Hotel Widmoos og Heart Hotel Himmelberg. Om Heart Hotel Widmoos siger de lokale, at det ligger i himlen over Wagrain. Det er måske lidt overdrevet, men hotellet ligger lige ud til pisten og lidt hævet over Wagrain - der er altså en fantastisk udsigt fra hotellet. Om morgenen er det således bare på med skiene og så ellers afsted på ski lige foran hoveddøren. Til nybegynderne og børn ligger der en øvelift lige i baghaven - meget bedre bliver det ikke!

På Hotel Widmoos er al personale dansktalende. Hotellet er placeret lige ud til pisten, så du slipper for at skulle bære på skiene eller være afhængig af skibussen. Er du helt nybegynder, så findes der også en blå børnepist i baghaven med en træklift op til hotellet.

Det er på dette hotel, at Danski har børnekonceptet Snowyclub for de yngre børn. Vi arrangerer blandt andet pizzaparty, kælketur, snemandsbygning og pistevisning, som er forbudt for voksne! På Heart Hotel Himmelberg er der SnowyClub i udvalgte uger.

Nogle gange hygges der også bare på hotellet med et spil Uno eller et brætspil. Hvis man er rigtig heldig, kigger vores søde maskot, Snowy, også gerne forbi flere gange i løbet af ugen. Der er mange muligheder for at finde nye legekammerater, og vi ser tit og ofte hvordan børnene på hotellet hurtigt finder ud af at lege sammen. Det er så hyggeligt når alle gæster er danske, for det gør, at skiferien føles næsten helt hjemlig.

Læs mere om aktiviteter i Wagrain her

Vores lejligheder og hoteller i Wagrain

AccommodationTypes

Meget mere end skiløb Aktiviteter i Wagrain

Wasserwelt - stort badeland i Wagrain

Efter dagens skiløb kan du smutte ind på et af de hyggelige afterski-steder, men du kan også tage hele familien med en tur i Wagrains store badeland, Wasserwelt, med blandt andet inden- og udendørs swimmingpool.

Adgang her er gratis tre timer om dagen uanset hvor du bor i Wagrain. Du får udleveret et Salzburger Sportwelt Karte, når du tjekker ind eller af vores guider.

Pistevisning for alle skiløbere

Vores guider i Wagrain vil rigtig gerne vise dig området. Derfor arrangerer de hver uge en pistevisning, hvor de vil tage dig rundt i området - og har du børn med, kan de glæde sig til en pistevisning kun for børn. Her kan alle være med, uanset niveau. Så find skiene frem og se frem til en god oplevelse på ski med andre skiløbere.

Apropos guider, så har vores guider lavet et lille indlæg med deres gode råd til en skiferie i Wagrain i Østrig. Her kan du læse om deres yndlingspister, restauranter, børnevenlige områder og meget mere. Læs guiden til Wagrain her

Arrangementer med guiderne

Foruden alt det, du kan opleve på egen hånd i Wagrain, så har vores guider også hver sæson en masse spændende arrangementer på ugeprogrammet. Det varierer lidt fra sæson til sæson og nogle er mod ekstra betaling. Herunder er et udkast til, hvad der kunne være på et ugeprogram med guiderne.

 • Pistevisning
 • Pistevisning kun for børn
 • Picninc i sneen
 • Ribsaften
 • Masser af børneaktiviteter
 • Kælk
 • Musikquiz

 

Afterski i Wagrain

Danskernes yndlingsdestination i mange år er og bliver Wagrain. Her finder du traditionelt afterski med Kuhstall og Kühber Alm og en masse Schirmbarer. 

Kühberg Alm

Kühberg Alm ligger i samme bygning som Garfenberg liften – se mere her. Kühberg Alm er en traditionel østrigsk hytte. Der bliver spillet live musik, som skaber en utroligt hyggelig stemning, men som i højsæsonen godt kan nå et højt tempo.   

Kühstall

Kühstall ligger ved bunden af Flying Mozartliften og har en dejlig solrig terrasse, hvor der bliver spillet op til afterski hver dag, hele sæsonen. Kühstall er en østrigsk bjælkehytte, der serverer alt lige fra Flügel, Flying Hirsch til Moet og hvidvin. Bliver du sulten, har de et lækker menukort med alt, hvad dit hjerte begærer - burgere, frittatensuppe, wiener schnitzel og apfelstrudel.  

Die Tenne

Til de sene aften- og måske nattetimer vil vi anbefale Die Tenne, som er et diskotek, der åbner klokken 21:00 og lukker kl. 04:00. 

Få et tilbud på skiferien til Wagrain

Lad os hjælpe med at finde en skiferie til Wagrain. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

RISIKOFRI AFBESTILLING INDTIL 1. SEP. 2024

Danski har risikofri afbestilling på skisæsonen 24/25 indtil d. 1/9 2024 på alle skirejser. Ombestemmer du dig, får du dine penge tilbage – uden problemer.

Skileje i Wagrain

Herunder kan du få et overblik over mulighederne og priser for skileje i Wagrain. Alle priser er i DKK.

Antal dage 3 4 5 6 7 8
Ski bronze u. 6 209 269 309 339 339 379
Ski bronze u. 14 259 329 399 449 449 499
Ski bronze 509 609 689 769 769 839
Ski sølv 609 759 879 969 969 1059
Ski guld 739 909 1079 1209 1209 1319
Ski platin 809 959 1119 1279 1279 1419
Ski og støvler bronze u. 6 269 339 409 459 459 509
Ski og støvler bronze u. 14 359 459 549 629 629 709
Ski og støvler bronze 609 759 889 999 999 1099
Ski og støvler sølv 719 889 1039 1149 1149 1259
Ski og støvler guld 889 1119 1309 1439 1439 1559
Ski og støvler platin 939 1159 1349 1539 1539 1709
Snowboard og støvler u. 14 559 679 769 859 859 939
Snowboard og støvler 719 889 1039 1149 1149 1259
Hjelm 109 129 149 159 159 179
Skistøvler u. 14 129 149 169 189 189 209
Skistøvler 219 269 319 369 369 409
Snowboard u. 14 409 509 599 679 679 739
Snowboard 609 759 879 969 969 1059

I Wagrain samarbejder vi Ski-Stadl Wagrain.

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindre øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Mit Danski eller ring til os på 86 800 600, hvis du har spørgsmål. 

Book skileje her

Vild med Wagrain? Så kan du også lide ..