Man spiser godt på en skiferie til Canazei
En af de store glæder ved en skiferie til Canazei, og i resten af Dolomitterne, er at spise på bjerget. Kombinationen af kvalitet, service og overkommelige priser giver faktisk en af de bedste restaurantscener i skiverdenen. Det ville være en skam ikke at unde sig selv mindst et par store frokoster i terrænet ved pisterne i løbet af din skiferie.
Hvorfor er restauranterne så gode? Til dels skyldes det, at kokken i køkkenet eller personen bag kassen ofte er ejeren selv. Med chefen dagligt til stede er der stor sikkerhed for, at resten af personalet gør deres bedste. Alle er på stikkerne, og det giver bedre kvalitet hele vejen rundt.
Gastronomisk arvegods
Men hovedårsagen til de gode spisesteder i Dolomitterne er kvaliteten af ingredienserne og de rige kulinariske traditioner i regionen. Her blandes det italienske køkken med arven fra både det østrig-ungarske imperium og ladinerne, der boede i disse egne længe før nogen anden. Det kan man se på de mange forskellige slags lækre retter på menuen. De lokale oste, figner, hjort, skaldyr, oksekød, byg, ris, gnocchi, pasta, og så er den lokale vin også dejlig. Den eneste ulempe ved en skiferie her er, at du risikerer at blive kræsen.
Og i øvrigt, så er priserne omtrent halvdelen af det, du betaler på de fleste førsteklasses-restauranter i Frankrig.
Ekstra forkælelse med Michelin-anbefalet mad
Hele tre restauranter i Canazei er anbefalet af Michelin-guiden. El Pael, Rita og Wine & Dine er tre restauranter, du skal besøge, hvis du er til lækker italiensk mad og spiseoplevelser ud over det sædvanlige.
Her kan du lade din elbil
Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation ved siden af Hotel Gran Paradis. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.