Verdensklasse skiløb Skiferie til Les Arcs

Sådan er en skiferie til Les Arcs i Frankrig:

  • Enestående og smukt skiområde 
  • Ski-in/ski-out overalt - uanset hvor du bor 
  • Varieret skiløb med pister til både begynder og ekspert
  • Bilfri by - perfekt hvis du rejser med børn
  • Masser af pistekilometer at boltre dig på

Skiløb i et smukt amfiteater 

Velkommen til Les Arcs! Her får du pister over og under trægrænsen, gletsjer skiløb og masser af off-piste. Det topper du med  en panoramaudsigt til blandet andet Mont Blanc - og hvad har man så egentlig mere brug for?

Byen Les Arcs er i virkeligheden fire små byer, og alt efter hvad du er ude efter på skiferien, kan du helt sikkert finde det i én af de fire små byer. Danski glæder sig til at byde dig velkommen i Les Arcs på årets skiferie!

Læs mere om Les Arcs her

Fakta om Les Arcs

Blå pister

225 km

Røde pister

145 km

Sorte pister

55 km

Samlet pister

425 km

Les Arcs

Højeste skiløb

3.250 m

Længste nedfart

8 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

134

Liftkapacitet

220.000 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Stort skiområde På ski i Les Arcs

Er du på jagt efter fedt skiløb til alle niveauer? Så er du kommet til det rette sted! Velkommen til Les Arcs.

I Les Arcs finder du varierede pister til alle niveauer - fra nybegynderen til den kræsne ekspert. Sidstnævnte kan finde nogle dejligt stejle og upræparerede sorte pukkelpister, hvor nybegynderen finder gode pister brede pister med masser af plads. Pisteområdet er forbundet med det omkringliggende La Plagne, hvilket tilsammen danner det enorme Paradiski-område. 

På det store og effektivt sammenhængende område, Paradiski, er der alt, du kan ønske sig lige fra de lækre brede boulevarder til speed-ski pisten, hvor hastighedsrekorden i skrivende stund er 251 km/t.

Moderne og effektivt liftsystem

Les Arcs’ skiområde er udstyret med et velgennemtænkt og godt fungerende system med masser af hurtige stolelifte. Sammenkoblingen med La Plagne sker via en tovejs dobbeltdækker-svævebane ”Vanoise Express” fra Plan Peisey. Turen foregår højt over den mellemliggende dal, og er i sig selv en oplevelse. 

I sæsonen 2021/2022 åbnede en ny gondol til 10 personer, så man kunne komme hurtigere rundt i skiområdet.

Snesikker skiferie

Snesikkerheden er i høj i Les Arcs med masser af nedkørsler beliggende højere end 2.000 meter over havet. Det gør også, at udsigten til La Rosière og Mont Blanc er helt fantastisk!

Besøg 'den røde spids' på skiferien

L'Aiguille Rouge, løst oversat til den røde nål/spids, er i den grad fortjent anset som et af de helt store trækplastre i Les Arcs. Fra Arc 2000 går turen opad med de to kabinelifte Varet og Aiguille Rouge til 3.226 meter over havet og et helt fabelagtigt 360 graders skue ud over Alperne. Her er adgang for både skiløbere og fodgængere, og vi opfordrer dig på det kraftigste til, at huske at tage kameraet med. Skiløberne tager videre herfra med den røde eller den sorte piste, mens fodgængerne tager tilbage med kabineliften til Arc 2000.

Skiløb til familiens mindste 

Har du børn med på skiferien til Les Arcs? Så er der også gode muligheder for lidt ekstra sjov for familiens mindste skiløbere. Du finder blandt andet to kælkebakker i henholdsvis Arc 1800 og Arc 2000, og i Mille 8-området, over Arc 1800, finder du en sjov skiløjpe til børn og en kælkebane, der er oplyst til tidlig om aftenen.

Læs mere om byen Les Arcs her

Populære ophold i Les Arcs

Fire bydele med alt Om byen i Les Arcs

Les Arcs består af tre bydele, men fælles for alle er, at der er ski-in/ski out og at det er bilfrit.

Les Arcs har udviklet sig stille og roligt, modsat mange andre skisports destinationer i Frankrig, og det er tydeligt at se på bygningerne. Der er en flot chalet-stil overalt i byen som gør den hyggelig, charmerende og utrolig pæn at færdes i.

Byen Les Arcs er i virkeligheden fire småbyer, der liger på hvert sit højdeniveau. De enkelte bydele har navne herefter, så der er Arc 1600 og Arc 1800 samt Arc 1950 og Arc 2000 - men de er navngivet i 1960'erne, så det siger ikke noget om, hvornår de er bygget eller renoveret. Tallene henviser til antallet af meter over havet.

Skiferie til Arc 1600

Arc 1600 er en fredelig lille bydel, der især er velegnet til familier og par, hvor skiløbet er det vigtigste. Her er to barer, to restauranter, et supermarked og skiskole.  

Skiferie til Arc 1800

I Arc 1800 finder du lidt mere livligt afterski, selvom Les Arcs kan ikke siges at være berømt for after-ski. Det er også her, du finder den franske afterski-kæde La Folie Douce i området Mille8. Her er gang i den og tre lækre spisesteder på alle niveauer.  

Skiferie til Arc 1950 & 2000

Arc 1950 og 2000 er ganske kompakte og gode til familier. 

Bilfri skirejse til Les Arcs

Der er ro i gaderne i Les Arcs, ikke mindst fordi, bilerne er forvist fra byen. Du parkerer bilen på et af de mange parkeringsområder, og så går du ellers bekymringsfrit rundt i de bilfrie gader. Det effektive og gratis system af shuttlebusser fragter dig rundt, og der er desuden taxi-kørsel, hvis behovet opstår. 

Afterki i Les Arcs

Lad os være ærlige: Det er ikke her, du finder den vildeste afterski. Faktisk er det generelt ret stille. Arc 1800 er den livligste med et par natklubber og nogle steder som Red Hot Saloon, der jævnligt byder på levende musik. Blandt barerne i Arc 1950 er hyggelige George’s vinbar og pubben Les Belles Pintes. Ud over events arrangeret af selve landsbyerne, gør barerne meget for at arrangere koncerter om aftenen. Til drinks på bjerget er der en sjov isbar og -grotte med skulpturer i iglo-byen over Arc 2000.

La Folie Douce i Les Arcs 

Ovenfor området Mille8 byder La Folie Douce op til lækker mad og fed underholdning for alle generationer. Her finder du tre restauranter med hvert sit tema og gastronomiske niveau, der kan stille selv den værste sult, og deres kendetegn, cabareterne, kan naturligvis også opleves. Professionelle showfolk underholder på en udendørs 360 grader scene til musik leveret af DJ’s og live musikere. La Folie Douce er spektakulært og unikt koncept, der ganske berettiget går sin sejrsgang overalt i de franske Alper! Et besøg værd på skiferien til Les Arcs.

Gastronomi på skiferien

Les Arcs er ikke stedet, du tager til for at opleve Michelin-niveau fra øverste hylde, men til gengæld er der et hav af hyggelige spisesteder rundt omkring i hele området. Køkkenernes stil varierer godt og der er noget for enhver smag. 

Læs mere om aktiviteter i Les Arcs her

Vores lejligheder og hoteller i Les Arcs

AccommodationTypes

Mere end skiløb Aktiviteter i Les Arcs

Er benene trætte, er vejret dårligt eller vil du lave noget andet end at stå på ski en dag eller aften? Så er mulighederne mange i Les Arcs.

Du kan få pulsen op eller lade den dale som følge af total afslapning - så hvad vil du helst?

Wellness i Arc 1800

hjertet af Arc 1800 finder du det store indendørs center, Centre Aqualudique d’Arc 1800, hvor swimmingpools, jacuzzi, hammam, saunaer garanterer for gode muligheder for afslapning og genopladning af batterierne efter en lang dag på ski.  

Hvis du ikke har brugt al energien efter en dag på ski, så finder du også en fitnessafdeling i centret med alt, hvad der skal til af udstyr til cardio- og styrketræning.

Kælkebane i Arc 2000

Kalder alle børn og barnlige sjæle! Kælkebanen er et klart besøg værd, hvis du har børn eller en barnling sjæl - for man er vel aldrig for fin til en lille konkurrence om, hvem der kommer først? Kælkebanen har åbent fra 10:30 - 16:00 og starter fra toppen af Trans-Arc gondolen og Arcabulle stoleliften.

Bowling i Arc 2000

Vil du vælte kegler og ikke bare vælte på pisten? Så kan du spille bowling på skiferien til Les Arcs i Frankrig. På Olympic Square i Arc 200 kan du bowle, hvis du har mere energi efter en dag på ski.

Museum 

Der er åbnet et nyt museum i sæsonen 21/22: The Museum of Mountain Animals - klart et besøg værd. 

Zip Line

Få adrenalinen helt op på den 'nye' zip line - fra sæsonen 2021/2022 - hvor du kan få en hastighed på 130 km/t.

First tracks i Les Arcs

Vil du gerne have first tracks på pisterne? Så er det muligt! Du kan komme op på pisten som den første med ski patrol, og så ellers køre ned før lifterne overhovedet åbner.

Vandreruter i Les Arcs

I området findes der også mange gå-stier, hvis du vil se Les Arcs fra et andet perspektiv. Du kan blandt andet gå op til det højeste punkt i området, Aiguille Rouge.

Arrangementer med guiderne

Foruden alt det, du kan opleve på egen hånd i Les Arcs, så har vores guider også hver sæson en masse spændende arrangementer på ugeprogrammet. Det varierer lidt fra sæson til sæson og nogle er mod ekstra betaling. Herunder er et udkast til, hvad der kunne være på et ugeprogram med guiderne.

  • Picnic i sneen
  • Skibriefing
  • Børnearrangementer

I Frankrig må vi desværre ikke køre pistevisning grundet fransk lovgivning. I stedet for kører vi i starten af din skiferie en skibriefing, hvor vi fortæller om de bedste nedfarter og lifte i området, generel information og hvad der er godt at vide.

Vi gør opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have restriktioner eller være lukkede på grund af COVID-19. 

Få et tilbud på skiferien til Les Arcs

Lad os hjælpe med at finde en skiferie til Les Arcs. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Vild med Les Arcs? Så vil du også kunne lide ..