OBS: INFO PÅ DENNE SIDE ER FRA SÆSONEN 22/23

Tryg skiferie til vinter Pakkerejsen er din sikkerhed

Vi glæder os til at se jer i Alperne til vinter! Med de nuværende rejsevejledninger er der mindre chance for, at der frarådes rejser. Italien, Østrig og Frankrig har alle arbejdet hårdt for, at det bliver trygt at komme på skiferie - og alle tre lande har allerede glade skigæster fra Danmark.

Rejsevejledninger og dit ansvar

I Danmark normaliseres rejsevejledningerne, farverne fjernes og det er igen muligt at rejse på skiferie - og det er vi naturligvis glade for.

Du er som rejsende selv ansvarlig for at have gyldigt pas, eventuelle vaccinationer og i øvrigt at leve op til de enkelte landes krav og betingelser for indrejse. Du skal ligeledes orientere dig om eventuelle indrejseformaliteter forud for eller under selve rejsen. Efterhånden som disse retningslinjer for vintersæsonen bliver tydeliggjort, vil vi informere her på siden samt henvise til relevante myndigheder.

Pakkerejser og Rejsegarantifonden

Danski har altid været medlem af den danske ordning, Rejsegarantifonden, der dækker tab og udgifter såsom godtgørelse og hjemrejse, hvis kunder har købt en rejse hos en dansk rejsearrangør, der går konkurs. Dækningsordningen er kun gældende for pakkerejser. Vores medlemsnummer er 3329.

Denne ordning dækker kun pakkerejser, der i sin definition består af minimum to af disse fire rejseydelser: Transport, indkvartering, turistmæssig ydelse (for eksempel liftkort eller skileje) og leje af bil. Hvis man selv stykker sin rejse sammen, og på egen hånd køber hotellet, transporten, skilejen, liftkortet også videre er der ingen dækning. Alle vores rejser er som udgangspunkt en pakkerejse.

Hele pakkerejsen samlet ét sted

Skulle der ske noget uforudset, som for eksempel strejke eller at et flyselskab går konkurs, er det også os, der sørger for, at du har trygheden på din side. Det smarte for dig som gæst hos Danski er, at du ikke, hvis uheldet er ude, skal bøvle med at kommunikere med luftfartsselskaber, skiudlejningsbureauer, hoteller, restauranter, busselskaber, liftkort-salgssteder også videre.

Du har nemlig købt din pakkerejse ét sted, nemlig hos Danski, så din forretning er mellem Danski og dig. Så er det vores 'hovedpine at rede trådene ud med vores underleverandører og sørge for, at du kommer videre i din rejse. Det er os som dit rejsebureau, der har ansvaret for og står for din rejsegaranti.

Sikkerhedsforanstaltninger i Alperne

Både Frankrig, Østrig og Italien har retningslinjer og regler for hvordan du som ski-gæst kan rejse sikkert på skiferie. I alle tre lande vil der være restriktioner såsom: Mundbind i offentlige rum og Coronpas. Vi beder alle gæster læse de gældende regler for hvert land herover.

Rejsevejledninger og din sikkerhed 

Hvis Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til din destination, og det fortsat er sådan 14 dage før din afrejse, får du det fulde beløb for din rejse tilbage. Det samme gælder hvis det sker indenfor 14 dage før afrejse. Alt dette gælder hvis din rejse lever op til reglerne for en pakkerejse.

Dine rettigheder ved lockdown

Hvis det ikke er muligt for os at gennemføre din skirejse ved lockdown på din destination på afrejsetidspunktet, vil du også få det fulde beløb for din rejse tilbage. Alt dette gælder hvis din rejse lever op til reglerne for en pakkerejse.

Godt at vide

Hos Danski har vi Dansk Skiskole i Frankrig, Østrig og Italien

Europæiske retninglinjer

Hold dig opdateret med retningslinjer og anbefalinger i EU's lande

Vi opfordrer til, at du generelt følger både de danske og lokale myndigheders retningslinjer, og udviser hensyn og forsigtighed mens du er på skiferie. 

 

Du er som rejsende ansvarlig for at have gyldigt pas, visum, indrejsetilladelse og eventuelle vaccinationer og i øvrigt leve op til det enkelte lands krav og betingelser for indrejse. Det påhviler endvidere den rejsende at orientere sig om eventuelle indrejseformaliteter forud for eller under selve rejsen - herunder at udfylde eventuelle indrejseformularer korrekt. Oplysninger udover hvad der er givet hos os, fås ved henvendelse til det pågældende lands ambassade eller konsulat og hos Seruminstituttet. Vi vil også løbende opdatere denne side efterhånden som de pågældende lande kommer med deres informationer.   

 

Opdateret den 27. oktober 2021. 

Brug for en pause inden jul? Vi har korte decemberture til Alperne

Udenrigsministeriets rejseråd

Rejseråd og generel forsigtighed

Udenrigsministeriet har samlet en række rejseråd, hvor du kan se hvordan, du bør forholde dig før, under og efter rejsen - se dem her.

 

Opdateret den 27. oktober 2021.

Danski Klubhotel Rothirsch i Alpendorf

Skinetworks' hoteller

Tryg skiferie

Det er vigtigt for os, at du føler dig sikker, når du besøger vores Skinetworks hoteller i Alperne til vinter. Vi følger naturligvis de danske og lokale myndigheders anbefalinger og sikrer os, at vi lever op til de retningslinjer, der vil være på det tidspunkt, så du trygt kan bo ved os.

 

Opdateret den 27. oktober 2021.

Tag på ski i December med Danski

Afterski og COVID-19

Om den livlige kultur i Alperne

Der er en traditionel kultur omkring livlig afterski i Alperne, og det vil der også være i år. Der vil dog være retningslinjer du skal leve op til. Derudover vi opfordrer til, at alle du følger sundhedsmyndighederne retningslinjer og er opmærksom og forsigtig, mens du er på skiferie.

 

Vi gør desuden opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have retningslinjer, restriktioner eller er lukket på grund af eller som følge af COVID-19.

 

Opdateret den 27. oktober 2021.

Sikkerhedsforanstaltninger i Alperne

Østrig

Sikkerhedsforanstaltninger i Østrig

Opdateret den 24. marts 2022.

 

Følgende regler i forbindelse med COVID-19 er gældende i Østrig.

 

VACCINATION, IMMUNITET & TEST 
For at tage på skiferie til Østrig, skal alle rejsende fra 12 år kunne fremvise dokumentation på én af følgende muligheder:   

 

1: CORONAPAS MED DOKUMENTATION FOR FÆRDIGVACCINERING 
Færdigvaccinering med to stik eller et stik med Johnson&Johnson – gyldighed i 270 dage fra vaccinationstidspunktet ved indrejse. Booster vaccinen giver en yderligere gyldighed på 270 dage. Krydsvaccinering accepteres. 

 

2: IMMUNITETSPAS 
Bevis for overstået smitte inden for de seneste 180 dage – coronapasset eller en lægeerklæring gælder begge som gyldig dokumentation.  

 

3: NEGATIV TEST  
Højst 72 timer gammel fra podningstidspunktet for en PCR-test eller en negativ antigentest der er højst 24 timer gammel fra podningstidspunktet. Du skal ikke længere testes løbende under skiferien for at få adgang til faciliteter.

 

Børn under 12 år er undtaget fra testpligt med vider ved indrejse og rejser på samme dokumentation som forældrene/værgerne.  

 

Det danske coronapas anerkendes som dokumentation for vaccination, immunitet samt positive PCR-resultater. 

 

TRANSIT GENNEM TYSKLAND
Du må gerne køre gennem Tyskland - uden unødigt ophold (toiletbesøg og ophold på rasteplads er tilladt, hotelovernatning er ikke tilladt). Husk mundbind til rastepladserne. Læs om transit i Tyskland her.

 

FFP2-MASKE PÅBUD  Der er FFP2-maskepligt alle steder indendørs. Der er ligeledes FFP2-maskepligt i lukkede skilifte, gondolbaner samt i stolelifte, som kan afskærmes.
 
FFP2-masken kan bestilles på nettet eller købes på vej til eller på destinationen i Østrig. Kravet gælder for alle over 6 år. 

 

BAR & NATKLUB
Det er frivilligt for barer og natklubber om de vil håndhæve 3G (Negativ coronapas - enten vaccine, immunitet eller test) eller maskepligt. 

LÆS MERE 
Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for eventuelle problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores websites. Vi anbefaler, at I læser den mere detaljerede og officielle information her: 

 

LÆS MERE OM RETNINGSLINJER FOR DIN DESTINATION 
Alpendorf: Klik her og se mere.
Bad Gastein: Klik her og se mere.
Ischgl: Klik her og se mere.
Lofer: Klik her og se mere.
Obertauern: Klik her og se mere.
St. Anton: Klik her og se mere.
Sölden: Klik her og se mere.
Saalbach-Hinterglemm: Klik her og se mere.
Wagrain: Klik her og se mere.
Zell am See: Klik her og se mere.

Frankrig

Sikkerhedsforanstaltninger i Frankrig

Opdateret den 15. marts 2022.

 

Fra den 14. marts er der ikke længere grav om at fremvise et gyldigt coronapas for at få adgang til offentlige steder i Frankrig. Dog er der stadig indrejseregler i Frankrig. For at rejse ind skal du kunne fremvise én af følgende:

 

❆ Vaccination (tre stik – ingen udløbsdato) eller
❆ Vaccination (to stik – gyldigt op til 9 måneder) eller
❆ Immunitet (gældende 11 dage efter smitte og 6 måneder frem) eller
❆ Negativ test (PCR-test gældende i 72 timer & Antigen i 48 timer)

Du skal fremvise dit Coronapas med QR-kode, som er gældende i EU - enten på papir eller digitalt.

 

BØRN UNDER 12 ÅR
Er undtaget ovenstående.

 

MASKEPÅBUD
Der skal bæres en maske i alt offentlig transport.

 

TRANSIT GENNEM TYSKLAND
Du må gerne køre gennem Tyskland - uden unødigt ophold (toiletbesøg og ophold på rasteplads er tilladt, hotelovernatning er ikke tilladt). Husk mundbind til rastepladserne. Læs om transit i Tyskland her.

 

TRANSIT GENNEM SCHWEIZ
Du må gerne køre gennem Schweiz - uden unødigt ophold (toiletbesøg og ophold på rasteplads er tilladt, hotelovernatning er ikke tilladt). Husk mundbind til rastepladserne. Læs mere om transit i Schweiz her.

 

LÆS MERE 
Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for eventuelle problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores websites. Vi anbefaler, at I læser den mere detaljerede og officielle information her: 

 

LÆS MERE OM RETNINGSLINJER FOR DIN DESTINATION 
Alpe d'Huez: Klik her og se mere.
Courchevel: Klik her og se mere.
Les Arcs: Klik her og se mere.
Les Deux Alpes: Klik her og se mere.
Tignes: Klik her og se mere.
Val d'Isere: Klik her og se mere.
Val Thorens: Klik her og se mere.

Italien

Sikkerhedsforanstaltninger i Italien

Opdateret den 4. april 2022.

 

Frem til den 30. april gælder nedenstående ved indrejse i Italien. Det er obligatorisk for alle rejsende fra 6 år at fremvise: 

 

1: Vaccinationscertifikat eller immunitetscertifikat eller en negativ test* OG 
2: Passenger Locator Form** 

 

Kan du ikke fremvise dette, skal du i fem dages karantæne og brydes med en negativ PCR- eller kviktest på femte dagen. 

 

Børn under 6 år:  Er undtaget fra ovenstående, og skal altså hverken vise test, immunitet eller vaccination ved indrejse i Italien. 

 

*1: VACCINE, IMMUNITET ELLER TEST 
Fuld vaccination betyder, at der er gået mindst 14 dage efter andet stik. Vaccination efter andet stik er gyldigt i 270 dage (9 måneder). Bemærk dog, at der vaccinationen kun er gyldig i 180 dage (6 måneder) i nogle situationer – det de kalder et Super Green Pass. Se mere længere nede. Det tredje vaccinestik (booster) anerkendes i Italien og forlænger gyldigheden. Krydsvaccinationer anerkendes til indrejse i Italien. 


Et immunitetspas kan anvendes til indrejse i Italien fra udstedelsesdagen og op til 180 dage efter første positive PCR-test. Hvis du har to vaccinestik og et immunitetspas gælder det som tredje stik i Italien. 

 

En negativ PCR test må være maksimalt 72 timer gammel og en kviktest må være maksimalt 48 timer gammel. 

 

**2: PASSENGER LOCATOR FORM
Alle indrejsende skal - uanset om de rejser med fly, tog eller bil - udfylde en elektronisk indrejseformular online pr. person: Se Digital Passenger Locator Form her (PLF) inden afrejse. Mindreårige under 18 skal registreres på en voksen ledsagers PLF. Den skal udfyldes digitalt - hvis det ikke er muligt for dig at udfylde den digitalt, kan den downloades her.

 

Guide til udfyldelse af PLF ved fly til Torino - klik her.
Guide til udfyldelse af PLF ved fly til Verona - klik her.
Guide til udfyldelse af PLF ved fly til Innsbruck - klik her.
Guide til udfyldelse af PLF ved bus fra Danmark - klik her.
Guide til udfyldelse af PLF ved egen transport (bil) - klik her.

 

SUPER GREEN PASS (VACCINE/IMMUNITET)
I Italien skal alle over 12 år kunne fremvise et SUPER GREEN PASS (vaccination eller immunitet) i følgende situationer: Indendørs sportsbegivenheder, indendørs kulturcentre, messer og konferencecentre, trænings- og fitnesscentre, svømmehaller, kurbade, skønhedssaloner, bingohaller og kasinoer, dansehaller og diskoteker, indendørs bryllupper og lignende fester.

 

MASKEPÅBUD 
Der skal bæres maske udendørs og indendørs. Der opfordres desuden til at holde afstand og spritte godt af. I alle former for transport, lukkede lifte og til events skal der bæres en FFP2-maske. Børn under 6 år er undtaget maskepåbud.

 

ANSVARSFORSIKRING
Fra 1. januar 2022 er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, når du er på skiferie i Italien.

 

TRANSIT GENNEM TYSKLAND
Du må gerne køre gennem Tyskland - uden unødigt ophold (toiletbesøg og ophold på rasteplads er tilladt, hotelovernatning er ikke tilladt). Husk mundbind til rastepladserne. Læs om transit i Tyskland her.

 

TRANSIT GENNEM ØSTRIG
Du må gerne køre gennem Østrig - uden unødigt ophold (toiletbesøg og ophold på rasteplads er tilladt, hotelovernatning er ikke tilladt). Husk mundbind til rastepladserne. Du skal kunne bevise, at du kun er på transit og at du rejser ud af landet igen, Læs mere om transit i Østrig her.

 

TRANSIT GENNEM SCHWEIZ
Du må gerne køre gennem Schweiz - uden unødigt ophold (toiletbesøg og ophold på rasteplads er tilladt, hotelovernatning er ikke tilladt). Husk mundbind til rastepladserne. Læs mere om transit i Schweiz her.

 

LÆS MERE 
Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for eventuelle problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores websites. Vi anbefaler, at I læser den mere detaljerede og officielle information her: 

 

LÆS MERE OM RETNINGSLINJER FOR DIN DESTINATION 
Canazei: Klik her og se mere og her.
Cervinia: Klik her og se mere og her.
Livigno: Klik her og se mere.
Passo Tonale: Klik her og se mere.
Sauze d'Oulx: Ikke noget officielt endnu.

Tag bussen på skiferie til Alperne med Danski

Transport: Bus

Sikkerhedsforanstaltninger i bussen

Opdateret den 1. februar 2022.

 

Når du stiger ombord på alle SneXpressen busser, der står for al vores bustransport til Østrig, Italien eller Frankrig, gælder følgende: 

 

MASKEPÅBUD
Der skal bruges mundbind i bussen - hele tiden, og husk generel god hygiejne: Spit af, hold afstand når muligt. 

 

OBS: Ovenstående er ud over de gældende indrejseregler til de respektive lande.

Transport: Tog

Sikkerhedsforanstaltninger i toget

Opdateret den 24. februar 2022.

 

Når du stiger ombord på alle Snälltoget, der står for alle vores toge til Østrig, gælder følgende: 

 

OMBORDSTIGNING PÅ TOGET
For at komme på toget, skal du leve op til indrejsereglerne hertil i Østrig. Skal du tage en PCR-test for at komme ind i Østrig, skal du have svaret inden ombordstigning på toget. Har du ikke det, skal du tage en Quick/Antigentest.

 

Børn under 12 år er undtaget ovenstående.

 

MASKEPÅBUD
Det er lidt forskelligt, hvornår der skal bruges mundbind i toget - alt efter hvilket land toget er i:

 

  • Danmark: Ingen krav om mundbind.
  • Tyskland: Krav om FFP2 mundbind, når du bevæger dig udenfor din kupé - dog ikke restaurantvognen. Du må altså tage mundbindet af, når du er i din egen kupé, eller når du sidder ned i restaurantvognen. OBS: Toget stopper ikke i Tyskland. 
  • Østrig: Krav om FFP2-masker på stationen og ombord på toget. Du må tage mundbindet af, når du er i din egen kupé, eller når du sidder ned i restaurantvognen. 

Tryghed på din skiferie Retningslinjer og anbefalinger

Det vigtigste for alle, også i denne tid, er at sikkerheden altid kommer først!

Her på siden får du et samlet overblik over hvordan verdenssituationen har indflydelse på din skiferie, og hvordan du bør forholde dig.

Her på siden kan du læse mere om:

FAQ - Spørgsmål & svar omkring Covid-19 og skiferie

Kan vi komme på skiferie i 2020/2021?

Ja, som udgangspunkt kan vi komme på skiferie.

 

Vi tror på, at der er styr på Covid-19 til når skisæsonen starter, så du trygt og sikkert kan rejse på skiferie til Alperne.

 

Det hele afhænger af Udenrigsministeriets rejsevejledninger, og såfremt landet er normalt = grøn eller i gul, så kan du godt rejse på skiferie. Udenrigsministeriet baserer deres vejledning på smittetrykket i det land du skal til.  


 
Vi følger naturligvis Regeringen og Udenrigsministeriets rejsevejledninger 100%. Du kan se dem på udenrigsministeriets side her.

Hvad sker der hvis jeg ikke kan komme på skiferie?

Vi følger altid pakkerejseloven som betyder følgende: Hvis du har booket en skiferie hos os, og Udenrigsministeriet har ændret rejsevejledningen til orange eller rød tidligst 14 dage før den planlagte afrejse, så vil du få refunderet alle pengene for din skiferie eller mulighed for at flytte din skiferie til en anden destination. Det samme gælder, hvis din destination bliver orange inden for 14 dage før afrejse. Du har altså ingen risiko ved at booke en skiferie. 

Kan jeg være sikker på jeg kan få mine penge tilbage?

Vi har allerede betalt cirka 15.000 danske og svenske gæster deres pengene tilbage for deres skiferie, da vi lukkede ned i foråret 2020. Så, ja det kan du. Hvis din destination bliver orange, og fortsat er det 14 dage før afrejse, får du det fulde beløb tilbage - det samme gælder, hvis din destination bliver orange inden for 14 dage før afrejse. I begge tilfælde vil du få to muligheder: Enten kan du få refunderet alle dine penge, eller også kan du flytte din skiferie til en anden destination, hvor smittetrykket er lavere. Dette er dit valg. 

 

Hvis vi mod forventning ikke selv kan betale dig tilbage, vil du få dine penge tilbage af den danske Rejsegarantifond, som vi alle dage har været medlem af.

Hvordan er jeg stillet hvis min destination går i orange?

Hvis din destination går i orange eller rød inden din skiferie, og fortsat er det 14 dage før din afrejse, vil du få to muligheder. Enten kan du få refunderet alle dine penge, eller også kan du flytte din skiferie til en anden destination, hvor smittetrykket er lavere. Dette er dit valg. Ligeledes vil du får samme mulighed hvis din destination går i orange 14 dage frem mod din skiferie. 
 

Hvis vi mod forventning ikke selv kan betale dig tilbage, vil du få dine penge tilbage af den danske Rejsegarantifond, som vi alle dage har været medlem af.

Hvordan er jeg stillet, hvis jeg bestiller imens et land er i orange? 

Hvis dit land eller destination er i orange på bestillingstidspunktet, sikrer vi dig præcis, som hvis du bestilte i gul. Det betyder for dig, at enten kommer du på skiferie, eller så får du pengene tilbage. Du vil altså få alle pengene tilbage, såfremt din destination er i orange, og fortsat er det, 14 dage før afrejse - det samme gælder, hvis din destination bliver orange inden for 14 dage før afrejse - uanset farve i bestillingstidspunktet. 

 

Hvis vi mod forventning ikke selv kan betale dig tilbagevil du få dit fulde beløb for skiferien tilbage fra den danske Rejsegarantifond, som vi alle dage har været medlem af.

 

Hvis du køber din rejseforsikring igennem Gouda, vil din rejseforsikringen dække lige gyldigt hvilken farve destinationen har - både ved afrejse og ved købet.  

Åbner destinationerne?

Svaret er ja - både i Frankrig, Østrig og Italien! De åbner, såfremt at deres land og disse restriktioner tillader det. Der vil formentlig være restriktioner, krav og regler på alle destinationer (læs mere om dem længere nede på siden), men de vil åbne og sørge for, at pisterne er lækre og klar til dig.

Hvilke restriktioner vil der være når jeg skal på ski? 

Se restriktionerne på din destination længere nede på siden.

Kan vi komme på afterski?

Det vi hører fra vores destinationer, er at der allerede nu tages forholdsregler  Afterski-stederne. Der bliver forberedt udendørsbarer og andre tiltag. Man er i gang med at planlægge under hvilke restriktioner der kan åbnes op til denne skisæson. Der kan komme restriktioner på antal, mundbind og sprit med mere.

 

Alle destinationerne følger de enkelte landes retningslinjer. Alle vores tre lande har bøder/sanktioner som de efterlever ret stramt, hvis de ikke følges. Vi opfordrer derudover kraftigt til, at alle vores gæster følger de danske og lokale sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og udviser agtpågivenhed og forsigtighed mens de er på skiferie – og på afterski. 


 
Barer og andre faciliteter kan have restriktioner eller været lukket på grund af Covid-19. Du kan orientere dig om din destination længere nede på denne side.

Åbner restauranterne på destinationerne?

Længere nede på siden kan du se, om der skulle være særlige forbehold på restauranter og caféer på din destination. Dog forventer vi, at de fleste restauranter og caféer vil have restriktioner på grund af Covid-19. Lige nu skal gæster have mundbind på når man går ind på restauranter i både Frankrig, Østrig og Italien, som man tager af, når man har sat sig ved bordet og skal spise. 

 

Opdateret 25. august 2020.

Åbner lifterne og vil der være restriktioner?

Bare rolig – du skal ikke gå op ad bjerget i skistøvler! Lifterne åbner og fragter dig op i bjergene. Det er forskelligt fra destination til destination, og hvilke restriktioner, vi forventer der kommer på liftene - men der vil blive taget forholdsregler som begrænser smittemulighederne – se hvordan det er på din destination længere nede på siden.

Hvis jeg kører selv og Tyskland lukker ned, kan jeg så komme derned?

Tyskland har haft godt styr på Covid-19 med forholdsvis lave smittetal. De har restriktioner på tankstationer hvor man skal have maske på, samt på deres restauranter. Det forventer vi fortsætter. Det er efter vores bedste overbevisning ikke sandsynligt at Tyskland lukker helt ned igen, da man nu smitteopsporer og lukker lokalt ned ved udbrud. Vi vil dog holde godt øje med udviklingen.

Desuden er det altid muligt at være i transit gennem Tyskland. Personer, der rejser i transit, skal gennemføre den straks og uden unødvendige stop. Læs mere om transit gennem Tyskland hos det danske Udenrigsministerium her og det tyske her.

Hvilke restriktioner er der, hvis jeg skal flyve?

Vi er løbende i kontakt med alle vores flyselskaber, og sørger for at holde alle, der har booket en rejse med os, orienteret om eventuelle restriktioner minimum 14 dage før afrejse.

Hvilke restriktioner er der, hvis jeg skal med toget? 

Vi er løbende i kontakt med Snälltåget, som kører alle vores skigæster til Østrig, og sørger for at holde alle, der har booket en rejse med os, orienteret om eventuelle restriktioner minimum 14 dage før afrejse.

Kan jeg risikere at jeg ikke kan komme hjem?

Nej – skulle Udenrigsministeriet mod forventning, melde at danskere i et pågældende område skal evakueres, er det vores ansvar at få dig hjem, hurtigst muligt, hvis du har købt transport gennem os. Da dette skete i marts havde vi alle vores gæster og alt personale hjemme i Danmark inden for 48 timer.   

 

Kører du selv, sætter du dig i din bil og kører hjem. Da alle lande lukkede ned i marts 2020, var der ingen problemer med, at køre hjem gennem Tyskland til Danmark. Har du dit danske pas med, kan de se, du kun er på gennemkørsel.

 

Det er altså muligt at være i transit gennem Tyskland. Personer, der rejser i transit, skal genenmføre denne straks og uden unødvendige stop. Læs mere om transit gennem Tyskland hos det danske Udenrigsministerium her og det tyske her.

Kan jeg blive nægtet indrejse i Danmark?

Nej – er du dansk statsborger, kan du ikke bliver nægtet adgang til Danmark, selvom du kommer fra et rødt/orange land. Der kan dog være karantæneregler og restriktioner, du skal overholde ved hjemkomsten.

Får jeg penge tilbage, hvis min skiferie bliver afbrudt af COVID-19, mens jeg er på skiferie?

Hvis din skiferie ufrivilligt bliver afbrudt af Covid-19, ved at Udenrigsministeriet melder ud, at nu skal alle danskere i det pågældende område evakueres, eller hvis skiområdet lukker ned og beder turister rejse hjem, vil du få tilbagebetalt de mistede antal skidage. Det betyder, at hvis har du købt en skiferie fra lørdag til lørdag med 6-dages liftkort, og din skiferie bliver afbrudt efter to skidage, får du tilbagebetalt 4/6 dele af rejsens pris. 
Er et af de to ovenstående kriterier ikke opfyldt, men du alligevel selv vælger at tage hjem før tid, får du ikke erstattet de mistede skidage.

Hvad sker der, hvis vi skal evakueres på grund af COVID-19?

Hvis Udenrigsministeriet at alle danskere i dit område skal evakueres, eller hvis skiområdet lukker ned og beder turister rejse ud med det samme, så hjælper vi naturligvis jer med at komme hjem. Da dette skete i vinters, havde vi alle vores gæster og guider ude af byen samme dag - og hjemme i Danmark dagen efter. Så hvis du har købt tog, fly eller bus gennem os, så er det vores ansvar at få jer hjem hurtigst muligt.

Hvad hvis Frankrig/Østrig/Italien ikke vil have danskere ind i landet?

Hvis Østrig, Frankrig og/eller Italien sætter Danmark i orange - og altså ikke ønsker at modtage turister fra Danmark, så er du stillet på samme måde, som hvis Udenrigsministeriet i Danmark frarådede rejser til et af disse lande: Du får alle dine penge tilbage, hvis det er situationen 14 dage før afrejse. Det samme gælder, hvis landet sætter Danmark i orange inden for 14 dage før afrejse. 

Hvis du kører selv, og skal gennem Tyskland, er det stadig muligt - også selvom Tyskland har sat Danmark i Orange. Du skal bare kunne bevise, at du er på transit. Personer, der rejser i transit, skal genenmføre denne straks og uden unødvendige stop. Læs mere om transit gennem Tyskland hos det danske Udenrigsministerium her og det tyske her.