Tryg skiferie til vinter Pakkerejsen er din sikkerhed

Vi glæder os alle til at komme på skiferie til vinter, og med de nye rejsevejledninger er vi nu tættere på. Det betyder, at der er mindre chance for, at der frarådes rejser. Italien, Østrig og Frankrig har alle arbejdet hårdt for, at det bliver trygt at komme på skiferie - og alle tre lande melder, at der bliver åbent for skiløb og skiferie.

Rejsevejledninger og dit ansvar

I Danmark normaliseres rejsevejledningerne, farverne fjernes og det er igen muligt at rejse på skiferie - og det er vi naturligvis glade for.

Du er som rejsende selv ansvarlig for at have gyldigt pas, eventuelle vaccinationer og i øvrigt at leve op til de enkelte landes krav og betingelser for indrejse. Du skal ligeledes orientere dig om eventuelle indrejseformaliteter forud for eller under selve rejsen. Efterhånden som disse retningslinjer for vintersæsonen bliver tydeliggjort, vil vi informere her på siden samt henvise til relevante myndigheder.

Pakkerejser og Rejsegarantifonden

Danski har altid været medlem af den danske ordning, Rejsegarantifonden, der dækker tab og udgifter såsom godtgørelse og hjemrejse, hvis kunder har købt en rejse hos en dansk rejsearrangør, der går konkurs. Dækningsordningen er kun gældende for pakkerejser. Vores medlemsnummer er 3329.

Denne ordning dækker kun pakkerejser, der i sin definition består af minimum to af disse fire rejseydelser: Transport, indkvartering, turistmæssig ydelse (for eksempel liftkort eller skileje) og leje af bil. Hvis man selv stykker sin rejse sammen, og på egen hånd køber hotellet, transporten, skilejen, liftkortet også videre er der ingen dækning. Alle vores rejser er som udgangspunkt en pakkerejse.

Hele pakkerejsen samlet ét sted

Skulle der ske noget uforudset, som for eksempel strejke eller at et flyselskab går konkurs, er det også os, der sørger for, at du har trygheden på din side. Det smarte for dig som gæst hos Danski er, at du ikke, hvis uheldet er ude, skal bøvle med at kommunikere med luftfartsselskaber, skiudlejningsbureauer, hoteller, restauranter, busselskaber, liftkort-salgssteder også videre.

Du har nemlig købt din pakkerejse ét sted, nemlig hos Danski, så din forretning er mellem Danski og dig. Så er det vores 'hovedpine at rede trådene ud med vores underleverandører og sørge for, at du kommer videre i din rejse. Det er os som dit rejsebureau, der har ansvaret for og står for din rejsegaranti.

Sikkerhedsforanstaltninger i Alperne

Selvom vi i Danmark er næsten tilbage til en normal hverdag, hvor vi sjældent skal have mundbind eller vise Coronapas, så kan du desværre ikke forvente, at det er sådan på din skiferie. I alle tre lande vil der være restriktioner såsom: Mundbind i offentlige rum indendørs og Coronpas. Se de gældende regler for hvert land længere nede på siden.

Spørgsmål? 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til os på 86 800 600. 

Opdateret 27. oktober 2021. 

Godt at vide

Hos Danski har vi Dansk Skiskole i Frankrig, Østrig og Italien

Europæiske retninglinjer

Hold dig opdateret med retningslinjer og anbefalinger i EU's lande

Vi opfordrer til, at du generelt følger både de danske og lokale myndigheders retningslinjer, og udviser hensyn og forsigtighed mens du er på skiferie. 

 

Du er som rejsende ansvarlig for at have gyldigt pas, visum, indrejsetilladelse og eventuelle vaccinationer og i øvrigt leve op til det enkelte lands krav og betingelser for indrejse. Det påhviler endvidere den rejsende at orientere sig om eventuelle indrejseformaliteter forud for eller under selve rejsen - herunder at udfylde eventuelle indrejseformularer korrekt. Oplysninger udover hvad der er givet hos os, fås ved henvendelse til det pågældende lands ambassade eller konsulat og hos Seruminstituttet. Vi vil også løbende opdatere denne side efterhånden som de pågældende lande kommer med deres informationer.   

 

Opdateret den 27. oktober 2021. 

Brug for en pause inden jul? Vi har korte decemberture til Alperne

Udenrigsministeriets rejseråd

Rejseråd og generel forsigtighed

Udenrigsministeriet har samlet en række rejseråd, hvor du kan se hvordan, du bør forholde dig før, under og efter rejsen - se dem her.

 

Opdateret den 27. oktober 2021.

Transport

Tog, fly eller bus til Alperne

Vi sørger naturligvis for, at du får den nødvendige information inden din skiferie.

 

Alle vores samarbejdspartnere holder sig, ligesom os, opdaterede med de til enhver tid gældende regler og retningslinjer vedrørende tryghed i forbindelse med transport med fly, tog eller bus.

 

Opdateret den 27. oktober 2021.

Danski Klubhotel Rothirsch i Alpendorf

Skinetworks' hoteller

Tryg skiferie

Det er vigtigt for os, at du føler dig sikker, når du besøger vores Skinetworks hoteller i Alperne til vinter. Vi følger naturligvis de danske og lokale myndigheders anbefalinger og sikrer os, at vi lever op til de retningslinjer, der vil være på det tidspunkt, så du trygt kan bo ved os.

 

Opdateret den 27. oktober 2021.

Tag på ski i December med Danski

Afterski og COVID-19

Om den livlige kultur i Alperne

Der er en traditionel kultur omkring livlig afterski i Alperne, og det vil der også være i år. Der vil dog være retningslinjer du skal leve op til. Derudover vi opfordrer til, at alle du følger sundhedsmyndighederne retningslinjer og er opmærksom og forsigtig, mens du er på skiferie.

 

Vi gør desuden opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have retningslinjer, restriktioner eller er lukket på grund af eller som følge af COVID-19.

 

Opdateret den 27. oktober 2021.

Sikkerhedsforanstaltninger i Alperne

Sikkerhedsforanstaltninger i Østrig

I Østrig er de nuværende informationer COVID-19 sikkerhedsregler som følger:

Grundlæggende understreger den Østrigske regering, at det vil være muligt at komme på skiferie til Østrig under mottoet: Strenge regler – Sikker vinter.

3-TRINS PLAN

Udgangspunktet for alle regler i Østrig er en 3-trinsplan, der er baseret på antallet af hospitalsindlæggelser:

  • Trin 1: I øjeblikket. Se nedenfor (G-3)
  • Trin 2: Fra 7 dage efter, at intensivsengenes belægning er overskredet med 15%. Her godkendes Antigen-test ikke – kun PCR.
  • Trin 3: Fra 7 dage efter, at intensivsengenes belægning er overskredet med 20%. Her er det kun vaccine og Immunitetspas der er gældende.

Mere detaljeret information findes her: www.sichere-gastfreundschaft.at.

TRIN-1 : G-3 REGEL (SOM ER I ØSTRIG NU)

FFP2-MASKE PÅBUD
FFP2-masken skal bæres i visse områder såsom lifte, liftkøer, tankstationer, supermarkeder, hoteller, afterski og restauranter. FFP2-masken kan bestilles på nettet eller købes på vej til eller på destinationen i Østrig.

LIFTER & LIFTKORT
I lifterne og i liftkøer skal du bære FFP2-masken. For at få udleveret dit liftkort skal du kunne fremvise en af følgende jf. den østrigske G-3 regel:

  • At du er vaccineret (Coronapas)
  • Er immun (har haft COVID-19 inden for de sidste seks måneder og kan fremvise Immunitetspas)
  • Kan fremvise en negativ - COVID-19 test* Både Quicktest/Antigentest og PCR gælder.

*PCR-testen gælder i 72 timer og Quicktest/Antigentest gælder i 24 timer.

Ovenstående gælder for alle over 12 år. Du skal til enhver tid kunne fremvise ovenstående. Vi anbefaler, at du printer dit Coronapas, hvis nu telefonen “fryser”. Udover dette vil der som udgangspunkt ikke være meget kapacitetsbegrænsning eller afstandsregulering.

HOTEL & RESTAURANT
På hoteller og restauranter skal du bære FFP2-masken. Derudover gælder samme G-3 regel som ved liftkort. Se ovenstående.

Bemærk, at det er muligt at hoteller også implementerer strengere foranstaltninger indenfor rammerne af egne husregler – for eksempel at der kun er adgang for vaccinerede eller gæster med immunitetspas.

AFTERSKI & NATTELIV
Afterski, barer og natklubber er i en vis grad åbne. Du skal bære FFP2-masken, og du skal kunne fremvise en af følgende jf. den østrigske G-3 regel:

  • At du er vaccineret (Coronapas)
  • Er immun (har haft COVID-19 inden for de sidste seks måneder og kan fremvise Immunitetspas)
  • Kan fremvise en negativ PCR- test.*

*PCR-testen gælder i 72 timer.

Ovenstående gælder for alle over 12 år. Vi anbefaler, at du printer dit Coronapas, hvis nu telefonen “fryser”. Vær opmærksom på, at en Quicktest/Antigentest ikke er gældende, hvis du vil på afterski. Med andre ord er der altså ikke mange begrænsninger for vaccinerede eller immune.

IKKE VACCINERET?
Hvis du ikke er vaccineret eller har immunitetspas, er det et krav, at du skal kunne fremvise en negativ test. Det er dit eget ansvar at kunne fremvise denne test. Såfremt trin 2 eller 3 træder i kraft, vil ikke-vaccinerede eller ikke-immune kunne forvente en del begrænsninger.

Vær opmærksom på, at hoteller kan implementere strengere foranstaltninger indenfor rammerne af deres husregler – for eksempel at der kun er adgang for vaccinerede/immune. Ligeledes vil der til for eksempel afterski, hvis din destination går i trin 2 eller 3, træde en G-2-regel i kraft, hvor kun vaccinerede eller immune kan komme ind.

Opdateret den 27. oktober 2021.

Sikkerhedsforanstaltninger i Frankrig

Frankrig har endnu ikke meldt deres retningslinjer specifikt for skisæsonen ud endnu. Vi holder os hele tiden orienteret og giver besked her på siden, så snart vi ved mere.

Indtil da kan du læse de nuværende regler her -og se indrejse dokumentet her - den skal printes og medbringes.

Opdateret den 27. oktober 2021.

Sikkerhedsforanstaltninger i Italien

Italien har endnu ikke meldt deres retningslinjer specifikt for skisæsonen ud endnu. Vi holder os hele tiden orienteret og giver besked her på siden, så snart vi ved mere.

Indtil da kan du læse de nuværende regler her -og se indrejseformularen her – den skal udfyldes online.

Opdateret den 27. oktober 2021.