Skiløb på fire bjerge Tag på skiferie til Schladming

Sådan er en skiferie til Schladming i Østrig:

 • God til venner, par og familier med ældre børn
 • Autentisk med østrigsk charme og hygge
 • Skiløb i fire forskellige områder, som hænger utrolig godt sammen
 • Næsten altid ski-in/ski-out - så du er hurtigt på ski
 • En billig skiferie - du får meget for pengene her. Især hvis du bor på Hotel Götschlhof der ligger lige på pisten.

Værter i verdensklasse

Schladming er indbegrebet af vintersport med flere verdensmesterskaber bag sig - men byen er stadig autentisk og hyggelig. For det er faktisk en rigtig by, hvor der bor omtrent 6.000 mennesker foruden turisterne. Det er et spændende og godt skiområde i Østrig - så du kan godt glæde dig.

Læs mere om Schladming her

Fakta om Schladming

Blå pister

275 km

Røde pister

390 km

Sorte pister

95 km

Samlet pister

760 km

Schladming

Højeste skiløb

2.700 m

Længste nedfart

10 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

271

Liftkapacitet

370.000 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Rittisberg

Hauser Kaibling

Der Dachstein

Ramsau am Dachstein

Hochwurzen

Fire bjerge venter På ski i Schladming

Schladming er et spændende og rigtig godt skiområde i Østrig! Det er den største del af skiområdet Dachstein-Tauern-Region som består af fire bjerge.

De fire bjerge i Schladming udgør tilsammen den perfekte kombination til skiferien, og du vil kunne finde udfordringer uanset om du er nybegynder, barn, øvet eller ekspert. 

Alle fire bjerge hænger godt sammen, og rent skimæssigt byder de fire bjerge ind med hver deres karaktertræk, som gør skiferien i Schladming til en udfordrende og spændende skioplevelse.

 • Hauserkaibling byder på varieret skiløb og områdets hyggeligste hytter. Her er ligeledes områdets længste markerede off-piste rute - som kun bør prøves, hvis du er en dygtig skiløber.

 • Planai er det største bjerg og byder på VM-pisterne og lange nedfarter. Bjerget har masser af flot natur og en del dejlige panoramapister i varierende sværhedsgrader, så også nybegynderen kan køre i bund.

 • Hochwurzen består af alt fra pukkelpiste til brede fine begynderpister samt en belyst kælkebane. Der er tilmed belyst aftenskiløb helt fra toppen, og så kan du løbe på ski ind i skistalde.

 • Reiteralm er det sidste og et mindre befærdet bjerg med god sne.

Ski Amadé og 760 pistekilometer

Der er 123 sammenhængende kilometer pister i det lokale område i Schladming, men dit pistekort gemmer på meget mere, hvis du er sulten efter det. Du har nemlig automatisk adgang til det gigantiske skiområde, der hedder Ski Amadé. Her ligger i alt 760 kilometer pister og venter på at du prøver dem af.   

Pistevisning i Schladming

Kan de fire bjerge og mange muligheder virke lidt uoverskueligt? Så kan du se frem til en pistevisning med vores dygtige guider. De vil tage dig rundt i det store skiområde og vise nogle af deres favoritpister og restauranter med mere.

Must-see på skiferien til Schladming

Et sted vi helt klart synes, du skal opleve er udsigtspunktet på toppen af Hochwurzen bjerget. Du skal tage stoleliften Gipfelbahn op på toppen af bjerget. Derefter skal du gå 10-15 meter længere opad for at komme til udsigtspunktet og det er det hele værd! Der er en fantastisk udsigt ud over Alperne og den lange dybe dal, der løber for foden af bjergene. Det er et sted, der vil tage pusten af dig, og sætte baggrunden for et billede der vil gøre alle grønne af misundelse!

Alt i alt er Schladming er indbegrebet af vintersport, og med flere verdensmesterskaber bag sig er der rig mulighed for at prøve kræfter med VM pisterne.

Læs mere om byen Schladming her

Populære ophold i Schladming

Autentisk og fantastisk Om byen i Schladming

Velkommen til en autentisk og fantastisk perle i Østrig!

Der bor omtrent 6000 mennesker i Schladming – foruden turisterne. Derfor kan der godt være mange mennesker på pisterne i weekenderne, da de lokale Østrigere også tager på Planai bjerget. Der kan du med fordel tage over på for eksempel Hauser Kaibling for at undgå de mange mennesker. Til gengæld gør det store antal af lokale Schladming til en meget levende by, hvor der altid sker noget.

Autentisk stemning

I Schladming er der en autentisk og hyggelig østrigsk stemning, både på pisterne og i alle de små, hyggelige hytter, der er gavmildt strøet ud over hele skiområdet. Derudover byder byen på rigtig gode indkøbsmuligheder, hyggelige afterskisteder og restauranter, så der er god mulighed for at nyde skiferien udenfor pisten.

Vedrørende afterski og Covid-19

Der er en traditionel kultur omkring livlig afterski i Alperne, men grundet situationen lige nu, opfordrer vi kraftigt til, at alle vores gæster følger sundhedsmyndighederne retningslinjer, og er opmærksomme og forsigtige, mens de er på skiferie.

Vi gør desuden opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have restriktioner eller være lukket på grund af Covid-19. Hold dig orienteret om din destination og eventuelle restriktioner her.

Læs mere om aktiviteter i Schladming her

Vores lejligheder og hoteller i Schladming

AccommodationTypes

Kælk eller paragliding? Aktiviteter i Schladming

I Schladming er der masser at lave ud over at stå på ski! Få det fulde overblik her.

Tandem paragliding i Schladming

Certificerede tandem piloter står klar til at tage dig med ud på en flyvetur over de smukke østrigske bjerge og dale. Af sikkerhedsmæssige årsager er dette åbent efter vejrforholdende, da det skal være både en smuk, men også sikker tur. Du flyver fra Hauser Kaibling i Schladming, som er det højeste af de fire bjerge. Du skal være over 14 år, for at kunne få en tur.

Fatbiking i Schladming

Mærk adrenalinen i kroppen, når du suser rundt i snelandskabet på en fatbike. Ruten er 28 kilometer og varer omkring tre timer og er beskrevet som sværhedsgraden mellem. Du skal være 10 år, for at kunne prøve dette.

Besøg svømmehallen

I udkanten af byen finder du den store svømmehal Erlebnisbad Schladming. Svømmehallen rummer aktiviteter og afslapning til alle aldre. Imens børnene suser rundt i vandrutsjebaner, kan I forældre slappe af i en af stedets saunaer, og til de helt små findes en opvarmet babypool. 

Hestevognstur i Schladming

Tag hele familien med på en vidunderlig tur i hestevogn. Her kan I nyde den friske luft, den smukke udsigt og solen i ansigtet. Dette foregår i Pichl-Vorberg & Ramsau, og turen varer omkring to til tre timer.

Prøv længste kælkebane i Østrig

Skal der fart over feltet, finder du på Hochwurzen en af Østrigs længste kælkebaner på hele 7 kilometer. Den er sjov for børn og barnlige sjæle, og så har den endda åbent om aftenen, hvor banen bliver belyst.

Arrangementer med guiderne

Foruden alt det, du kan opleve på egen hånd i Schladming, så har vores guider også hver sæson en masse spændende arrangementer på ugeprogrammet. Det varierer lidt fra sæson til sæson og nogle er mod ekstra betaling. Herunder er et udkast til, hvad der kunne være på et ugeprogram med guiderne.

 • Picnic på pisten
 • Pistevisning
 • Kælk
 • Musikquiz

Få et tilbud på skiferien til Schladming

Lad os hjælpe med at finde en skiferie til Schladming. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Vild med Schladming? Så kan du også lide ..