Børnevenlige Les Menuires Familieskiferie til Frankrig

Sådan er en skiferie til Les Menuires:

  • Ski-in/ski-out og snesikkert
  • En del af Verdens Bedste Skiområde
  • Børnevenlige områder
  • God til nybegyndere og øvede
  • Dansk børneskiskole til de mindste
  • Gode off-piste muligheder

Snesikker skiferie for hele familien til Frankrig

En legeplads i 1.850 meters højde, pisterne lige uden for hoveddøren og noget af verdens bedste skiløb. Velkommen til Les Menuires! Les Menuires er en del af “Les Trois Vallées”, oversat til de tre dale, hvilket Val Thorens også er en del af. Les Menuires er family plus-certificeret, hvilket afspejler sig for familier, der føler sig ekstra velkomne – eksempelvis er det nemt at komme rundt med klapvogn - dét er bare dejligt!

Læs med om Les Menuires her

Fakta om Les Menuires

Blå pister

312 km

Røde pister

216 km

Sorte pister

72 km

Samlet pister

600 km

Les Menuires - NYHED

Højeste skiløb

3.230 m

Længste nedfart

8 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

163

Liftkapacitet

260.000 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

De tre dale som legeplads Skiløb i Les Menuires

Les Menuires byder på 160 pistekilometer, 33 lifter og skiløb på to bjergsider. Et skiløb der tager dig fra byen i 1.850 meters højde, til toppen af Les Menuires i 2.850 meters højde.

Skiområdet er altså for enhver smag. Hvis du er til lækker off-piste, gode selvtillidspister eller gerne vil øve din teknik, kan du trygt tage til Les Menuires.

Det rene paradis for familien: De to bjergsider

Les Menuires ligger i bunden af de to bjergsider Mont de Chambre og La Masse. Hvis du vil nyde morgensolen, skal du tage op af La Masse, hvor en fantastisk udsigt viser sig ud over de tre dale. Den nyere gondol fra 2020, Pointe de la Masse, kan føre dig til toppen på kun otte minutter – hvilket gør den til den hurtigste gondol i Frankrig. På nedfarten er der god mulighed for at have hele familien med, da en blå piste fører dig hele vejen i bund, hvor man kan tage et par sving på en rød eller sort piste på vejen ned. Hvis familien har brug for et afbræk, ligger Friendly Naturl Park også på La Masse bjergsiden. Parken tilbyder børn og voksne en sjov måde at lære omkring dyrelivet i Nationalparken Vanoise. Skiparken tilbyder også slalom, skispil og picnicområder til hele familien.

På den anden bjergside, Mont de la Chambre, skinner den dejlige eftermiddagssol, hvor hele familien igen er meget velkommen. På toppen af bjerget, har du en fantastisk udsigt til Mont Blanc – klart et besøg værd - og husk strøm på telefonen! Nedløbet byder både på dejlige pister og snowparker.

Børn, forældre og bedsteforældre

Kort sagt har Les Menuires noget for alle på årets skiferie. Hvis du er nybegynder, finder du gode begynderområder og grønne pister at øve sig på. Hvis du er til blå, brede og velpræparerede boulevarder med plads til alle, bugter disse sig i Les Menuires området samt St. Martin de Belleville. De røde pister er også velkendte her, hvis du er til lidt mere hældning og sværhedsgrad.

Dansk skiskole - NYHED

I Les Menuires tilbyder vi som noget nyt dansk skiskole. Undervisningen varetages af danske instruktører fra Ski School Online, der brænder for skiløb og tilbyder en moderne og positiv undervisningsstil. Se priser og læs mere her

Off-piste og skiløb til de erfarne i Les Menuires

Hvis du tænker, du skal prøve kræfter af med de mere erfarne skiløbere, er der bestemt også noget for dig. Med et udvidet liftkort får du adgang til alle tre dale, hvor der er mange flere røde og sorte nedfarter på de i alt 600 pistekilometer. Hvis du vil udfordres en smule mere, er der også rig mulighed for, i selskab med en instruktør, at opleve de tre hemmelige spots i De Tre Dale: Encombre valley, Lou valley og Yvoses area – alle tre områder i off-pisten.

Jo større, desto bedre på skirejsen

Som sagt kan du udvidde dit liftkort – det giver dig adgang til Les Menuires til Val Thorens, Méribel, og Courchevel – og du kan let komme rundt.

Lad os sige det sådan; med et udvidet liftkort til De Tre Dale skal du ikke være bange for at løbe tør for pistekilometer i løbet af skiferien. Der er så mange pister i området, at det er svært at udpege de bedste, men i lokalområdet i Les Menuires skal du ikke snyde dig selv for at drøne ned ad pisten Jerusalem, som går fra toppen af Tougnete og ned til St. Martin de Belleville.

OBS! Liftkortet, du køber til rejsen, dækker de 160 kilometer lokale pister i Les Menuires og St. Martin de Belleville og inkluderer ikke hele skiområdet Les 3 Vallées. Dette kan du opgradere når du køber din skiferie.

Populære ophold i Les Menuires

Byen Les Menuires Den franske perle

Den snesikre perle, der ligger i 1.850 meters højde, er en fransk perle uden lige. Hvis du ønsker det fede skiløb Val Thorens har at byde på, men ikke ønsker det vilde natteliv, er Les Menuires et must-try. Bonus: Det er billigere!

Les Menuires er bygget tilbage i 1960’erne, med det ene formål at skabe en god ski destination – og lad os være ærlige: Det bærer byen også præg af. Man kalder den ofte for ‘den grimme ælling’ - for det er ikke en arkitektonisk perle. Men den kan så meget andet!

OL-værter og fire bydele

Les Menuries kan prale af at have været værter for slalom for mænd i alpin skiing til vinter-OL i 1992 –ret sejt. Da byen udelukkende er bygget som en skiby, er der korte afstande til både lifter og pister, og du kan fra de fleste indkvarteringer stå på ski direkte til og fra. Hvem elsker ikke ski-in/ski-out?

Byen er opdelt i flere mindre bydele; La Croisette, Preyerand, Les Fontanettes, Grand Reberty og Les Bruyéres, hvor La Coisette er hjertet af byen. Med den placering Les Menuires har, med to bjergsider, er du omringet af smukke panoramaudsigter hele tiden, en udsigt man aldrig vil blive træt af – det er altså en ren winwin-situation.

Børnevenlig skiferie til Frankrig

Børnefamilier er meget velkomne i Les Menuires og der er masser af mulighed for underholdning og aktiviteter for hele familien, såvel som par og vennegrupper.

Les Menuires er familie-plus certificeret siden 2006, hvilket betyder at resortet gør livet lettere for børnefamilier, med familievenlige tiltag. Win, win hvis du spørger os!

Spisesteder i Les Menuires

Hvis der er noget de holder af i Frankrig, så er det at maden er veludført og lækker at spise. Overalt i byen finder du hyggelige brasserier, bistroer og restauranter, der kræser om den lokale og kulinariske madkultur, med fokus på de tre klassikere; Fondue Savoyard, Rachlette Savoyard og La Tartiflette. Du skal ikke holde dig tilbage for de lækre friske vine fra området i kombination med de lokale alpe-oste.

Afterski på skiferien til Frankrig

Den klassiske afterski finder du også rundt om i byen. Dog bliver den aldrig så vild, som i nabobyen Val Thorens, og derfor gør det det også tåleligt at være afsted som familie. Efter en hel dag på ski, er der mange muligheder for at afslutte dagen, såsom steder med live musik, få et glas lokal vin, en varm lumumba eller en iskold drink sidst på eftermiddagen i solens sidste stråler. Er festen ikke slut efter en omgang afterski, kan du sagtens finde mere, i løbet af natten er der nemlig dans og god musik på diverse diskoteker rundt om i byen. Men lad os være ærlige: Det er i Val Thorens, det går ned! Det er dog noget billigere at bo her, så der er råd til en taxi retur fra en vild eftermiddag i nabobyen på skiferien.

Bilfrie gader i Les Menuires

Når du er på skiferie i Les Menuires, slipper du for larm og støj fra bilerne, da byen er bilfri. Det er nemt at bevæge sig rundt mellem de forskellige bydele med både med gratis shuttle busser, offentlige lifte, og stier der snor sig gennem bydelene.

Ankommer du i bil, er der flere muligheder for parkering. Der findes gratis udendørs parkering i alle bydelene, og hvis du ønsker overdækket parkering til bilen, er der et parkeringshus i bydelen La Croisette. Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger blandt andet en ladestation ved Skiset i Les Bruyéres bydele, og ved Parking De La Croisette. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

Vores lejligheder og hoteller i Les Menuires

AccommodationTypes

Aktiviteter i Les Menuires Sport, børn og picnic

Hvis alle i familien ikke står på ski, eller vil prøve kræfter med lidt andet på skiferien, er der rig mulighed for at hygge sig i Les Menuires by.

Du finder blandt andet en sne-labyrint i Preuerand distriktet med gratis adgang fra kl. 09 – 18.30, en zipline over pisterne, hvis familien er til fart og mange aktivitetsområder for børn. Her får du et overblik over byens aktiviteter.

Vandgymnastik, wellness eller badminton

I sportscenteret får du alt hvad hjertet begærer af sjov, spas og afslapning. Svømmehallen kan bruges til plaskeri i vandet, vandgymastikhold eller børnepoolen, hvor den sidste energi fra børnene kan bruges.

Funparken, som også er et paradis for børn, er et 500m2 stor park med trampoliner, rutsjebaner, boldbassiner, hoppeborge og en masse andet sjovt, der opfylder et hvert barns drøm.

Skal familien eller vennerne udfordres, kan I tage en turnering i din yndlingssport. Du kan blandt andet finde bordtennis, squash, badminton eller basket – det er kun fantasien der sætter grænser for, hvilke aktiviteter i hallen I vil dyste om æren i. Hvis turneringen ikke er nok for dig, kan musklerne også stimuleres yderligere, i det veludstyret fitnesscenter, hvor der er mulighed for både vægt og cardio træning.

Har du derimod brug for afslapning, finder du et afslappende wellnessområde, hvor du kan tage en pause. Her kan muskler få en pause fra alle de mange pistekilometer, hvor du blandt andet kan finde tre saunaer, en hammam, to jacuzzi’er, og et massageområde med tidsbestilling.

Fart på kælkebanen

Hvis familien er til fart og kælketure, har Les Menuires en fire kilometer lang kælkebane, med 22 sving og et fald på 450 meter spredt udover de fire kilometer. Der er garanti for en sjov og mindeværdig oplevelse på toboggan – Roc'n’Bob kælkebane.

Hvis de fire kilometer kælkebane ikke er nok, finder du Frankrigs største kælkebane i Val Thorens, der har hele seks kilometer nedfart og tager 45 minutter.

Forældretid på ski

XXL Piou Poui er et tilbud til børn der tilbyder inde – og udendørs aktiviteter for børn. Det hele er arrangeret af ESF fransk skiskole, så hvis forældrene vil stå lidt på ski for sig selv, er dette et godt tilbud til småbørnsfamilier.

Arrangementer med guiderne

I Les Menuires har vi også et godt ugeprogram til dig, som vores dygtige guider arrangerer. Arrangementerne varierer fra sæson til sæson og nogle er mod ekstra betaling.

  • Pistebriefing
  • Kælketur
  • Picnic

I Frankrig må vi desværre ikke køre pistevisning grundet den franske lovgivning. I stedet kører guiderne, i starten af din skiferie, en pistebriefing, hvor de fortæller om de bedste pister i området, godt at vide og meget mere. Guiderne glæder sig til at møde jer, og fortælle ud af deres erfaringer i området.

Danski glæder sig til at byde jer velkommen til Les Menuires.

Skileje i Les Menuires

Herunder kan du få et overblik over mulighederne og priser for skileje i Les Menuires. Alle priser er i DKK.

Antal dage 3 4 5 6 7 8
Hjelm u. 13 69 89 109 129 149 179
Hjelm 79 109 139 159 189 219
Ski og støvler u. 6 år u. 5 229 299 329 349 399 459
Ski og støvler bronze 549 729 849 899 999 1119
Ski og støvler u. 14 øvet u. 13 369 489 559 579 669 749
Ski og støvler u. 12 år begynder u. 11 319 429 449 459 529 599
Ski og støvler guld 739 979 1169 1219 1389 1559
Ski og støvler sølv 639 849 1009 1059 1209 1359
Ski u. 6 år u. 5 199 259 279 289 329 379
Ski u. 12 år begynder u. 11 259 339 379 399 469 539
Snowboard u. 14 år u. 13 309 409 509 519 599 679
Snowboard og støvler u. 14 år u. 13 369 489 559 579 669 749
Ski u. 14 år øvet u. 13 309 409 509 519 599 679
Snowboard bronze 429 579 719 829 929 1029
Snowboard og støvler bronze 549 729 849 899 999 1119
Snowboard sølv 509 679 849 899 1019 1139
Snowboard og støvler sølv 639 849 1009 1059 1209 1359
Snowboard guld 619 829 1009 1029 1179 1319
Snowboard og støvler guld 739 979 1169 1219 1389 1559
Ski bronze 429 579 719 829 929 1029
Ski sølv 509 679 849 899 1019 1139
Ski gold 619 829 1009 1029 1179 1319

I Alpe d'Huez samarbejder vi med Skiset. De har flere butikker i byen, og du vil altid få den, der er tættest på dig. Snowboard kan ikke lejes til børn under 8 år. 

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindrede øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Mit Danski eller ring til os på 86 800 600, hvis du har spørgsmål. 

Book skileje her

Vild med Les Menuires? Så kan du også lide ..