Noget af verdens bedste Perfekt tilrettelagt skiløb i fantastiske Tignes

Sådan er en skiferie til Tignes i Frankrig:

 • Indbegrebet af fedt, sammenhængende skiløb
 • God til let-øvede og øvede skiløbere
 • Perfekt til en familieskiferie med store børn
 • Billigere end en skiferie til Val d'Isere - men samme skiområde
 • Snesikker med gletscher og skiløb stort set året rundt - læs mere om vejret i Tignes her

 

Skisportsby med stort S!

Skiområdet mellem franske Tignes og Val d'Isere betragtes som noget af verdens bedste. Det sammenhængende område Tignes-Val d'Isère Ski Area består af 300 kilometer perfekt tilrettelagt skiløb, der er forbundet af et af verdens mest moderne liftsystemer.

Læs mere om Tignes her

ExploreFrance

Fakta om Tignes

Blå pister

170 km

Røde pister

78 km

Sorte pister

52 km

Samlet pister

300 km

Tignes

Højeste skiløb

3.456 m

Længste nedfart

10 km

Fun-park

Ja

Off-piste

Ja

Antal lifte

90

Liftkapacitet

147.000 per/t

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Le Lac

Snowpark

Grande Motte

Val Claret

Toviére

Varieret skiløb På ski i Tignes

Her er masser af spændende og varieret skiløb med gode lange blå, røde og sorte pister. Det er et vanvittigt godt sammenhængende skiområde med meget få transportpister - altså effektivt skiløb hele vejen rundt.

Tignes er en del af et område tidligere kendt som Espace Killy, nu omdøbt til Tignes-Val d'Isere Ski Area, for netop at understrege sammenkoblingen med nabobyen, Val d'Isère. Du får i alt 300 pistekilometer på et og samme liftkort uanset, hvilken af de to byer, du holder skiferie i.

Skiløb for let-øvede og øvede

Lad os være ærlige: Tignes er ikke for nybegyndere. Har du til gengæld været på ski et par gange, vil du elske området. Men er du helt ny, vil vi hos Danski ikke anbefale dig at tage hertil. I stedet bør du overveje Alpe d'Huez i Frankrig.

Off-piste-mekka

Det er ikke kun skiløbet på pisterne, der er i verdensklasse! Off-pisten i Tignes er noget for sig. Man siger, at 10 % af skiområdet består af pisterne, resten af off-piste. Og med 300 præparerede pistekilometer, kan du selv regne ud, hvor meget off-piste der er.

Skiløb til centrum

Pisterne fra begge bjergsider ender i centrum, både i Le Lac og Val Claret. Det er også herfra, de store liftsystemer begynder. Du kan derfor nemt komme ud om morgenen når dagen begynder og rundt i hele skiområdet. Når benene ved dagens afslutning begynder at blive møre, kan du, uanset hvor du er i resortet komme tilbage til centrum.  

Den smukkeste udsigt fra toppen

Gletscheren La Grand Motte i Tignes og gletscheren Pointe du Montet i Val d’lsere er helt klart et besøg værd, når du er på en skiferie i Tignes! Her har du mulighed for nogle dejlige og snesikre pister. Det er også fra toppen af La Grand Motte, at du finder den skønneste udsigt over de franske Alper - snyd ikke dig selv for dette syn!

Læs mere om pisterne og hent pistekort

Læs mere om byen Tignes

Populære ophold i Tignes

Summer af liv Om byen i Tignes

Tignes summer af liv! Hvis du ikke har været i Tignes i Frankrig de seneste år, vil du blive forundret over den forvandling, som byen har undergået

Byen starter med bydelene Le Breviéres og Le Boisses, som ligger i henholdsvis 1500 og 1800 meters højde. Herefter følger Tignes 2100 med den nedre bydel Le Lavachet, hvor du finder rigtig mange lejlighedskomplekser. En smule højere oppe, ligger centrum af Tignes, Le Lac, hvor du finder størstedelen af byens shopping- og restaurationsliv, sammen med byens hovedlifter. Overfor søen ligger bydelen Val Claret i 2150 meters højde, der samtidig markerer afslutningen af dalen, og starten på turen op mod Grande Motte i 3.400 meters højde. 

Tignes bymidte 

I centrum af Tignes Le Lac er der bygget et underjordisk parkeringsanlæg. Over parkeringsanlægget ligger bycentrum, hvor du finder butikker med ski, modetøj, delikatesseforretninger, caféer, et supermarked og meget mere. Her er rig mulighed for at nyde solen og en Aperol Spritz i liggestolene eller en frokost på en af de mange restauranter. 

Afterski i verdensklasse i Tignes

Byen summer af liv om dagen, og om natten er Tignes kendt for noget af det bedste natteliv i området. Vi kan blandt andet anbefale at tage på Saloon Bar til afterski efter en dag på pisterne. Her er du garanteret en festlig aften, god stemning og lækre drinks eller en kold øl. Du finder naturligvis også det kendte La Folie Douce i Tignes, så mulighederne for afterski er uendelige.

Kør-selv skiferie til Tignes

Da Tignes er en delvist bilfri by, er der placeret flere store parkeringsanlæg rundt omkring i byen. Hvis du skal bo i den bydel der hedder Tignes le Lac, kan du med fordel i højsæsonugerne - særligt uge 7 og 8, men også i påsken - med fordel sikre dig en p-plads, ved at bestille i forvejen.

Her kan du lade din elbil

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation ved siden af turist kontoret, men der er flere i byen. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

Offentlig transport 

I Tignes er der gratis busforbindelser mellem alle fem bydele (Brevières, Les Boisses, Le Lavachet, Le Lac og Val Claret). I løbet af dagen kører busserne ofte med gennemsnitligt 10-15 minutter imellem hver afgang. I løbet af natten kører de også, dog ikke lige så ofte.  

Hvis turen går fra Le Lac til Val Claret eller omvendt, kan den i de fleste vintermåneder også klares til fods. Søen, som adskiller de to bydele kan nemlig krydses. Den smukke gåtur tager omkring 15 minutter, hvor du også får mulighed for at betragte de fem fingre, bjergsiden mellem de to byer, fra første parket.  

Læs mere om aktiviteter i Tignes her

Vores lejligheder og hoteller i Tignes

AccommodationTypes

Mere end skiløb Aktiviteter i Tignes

I Tignes er der masser at give sig til ud over fedt skiløb!

Sportskompleks, svømmehal og skøjtebane

I Tignes finder du et indendørs sportskompleks med sportshal. Her kan du holde formen ved lige med tennis, klatrevæg, squash, fodbold og lignende aktiviteter. Derudover finder du svømmehallen, Le Lagon, ved siden af. Alt dette får du én dags gratis adgang til, inklusiv leje af skøjter til skøjtebanen, hvis du har mere end to dage på dit liftkort. Så hvis I løber ind i dårligt vejr på skiferien, er der rig mulighed for at hygge sig alligevel. 

Toboggan (kælketur)

Toboggan, som de så fint kalder det på fransk, er det som vi vil kalde en plastik-bobslæde i klassisk dansk forstand og ikke den olympiske højhastighedsvariant. Du kan prøve (arm)kræfter med en bobslædetur ned ad en 3 kilometer lang specialdesignet rute i Tignes. Her kommer fart over feltet, og turen anbefales derfor ikke til de mindste børn, da der er garanti for et styrt eller to. 

Paragliding i Tignes

Er du til en adrenalin oplevelse udover det sædvanlige, med en kanon udsigt over hele området set fra oven? Så skal du prøve paragliding! Tandem paragliding fra 600 meters højde – take off fra toppen af Solaise bjerget. Det er en fantastisk adrenalin rusende oplevelse, med en eventyrlig udsigt for alle aldre. 

Speed riding

Hvad for noget, tænker du måske. Men er du frisk på flyvende skiløb ned af pisterne, skal du prøve Speed riding. Denne oplevelse er super sjov og giver adrenalin-kick til enhver skiløber. Speed riding er skiløb med kite, hvilket betyder skiløb hvor du noget af tiden flyver og derved kan lave små hop. 

Ice climbing

Få dig en oplevelse for livet, og mærk suset i maven, når du klatrer op ad et naturligt frosset vandfald i smukke omgivelser i La Daille. Ice climbing er for dig som gerne vil have dit livs adrenalin kick, alt imens du får en naturoplevelse af en anden dimension. Når du klatrer på de smukke vægge, er der ikke blot mulighed for at få en kanon udsigt, men en sand sanseoplevelse i et af Frankrigs smukkeste områder.

Hundeslæde i Tignes

Er du til stille og rolig afslapning med vennerne, familien eller din partner – kan en tur med hundeslæde i Tignes varmt anbefales. Du kommer helt tæt på hundene, hvis fornemmeste opgave er at vise dig den smukke natur på en meget idyllisk hundeslædetur. 

Arrangementer med guiderne

Foruden alt det, du kan opleve på egen hånd i Tignes, så har vores guider også hver sæson en masse spændende arrangementer på ugeprogrammet. Det varierer lidt fra sæson til sæson og nogle er mod ekstra betaling. Herunder er et udkast til, hvad der kunne være på et ugeprogram med guiderne.

 • Picnic i sneen
 • Skibriefing
 • Kælk
 • Vinsmagning

I Frankrig må vi desværre ikke køre pistevisning grundet fransk lovgivning. I stedet for kører vi i starten af din skiferie en skibriefing, hvor vi fortæller om de bedste nedfarter og lifte i området, generel information og hvad der er godt at vide.

Afterski i Tignes 

Ud over det sublime skiløb og mange både outdoor og indoor aktiviteter, du kan opleve i Tignes, er byen også kendt for sin fantastiske afterski. Vi har samlet vores favorit-afterski steder lige her. 

 1. Folie Douce - Det legendariske franske afterski-sted som sæson efter sæson tiltrækker festglade skigæster. Det her er det perfekte sted at tilbringe en eftermiddag, hvis du kan lide champaign-showers, dans på bordene og underholdningsshows til den helt store guldmedalje. Folie Douce er et besøg du ikke kan eller vil være foruden, hvis du er på skiferie i Tignes. Tignes deler desuden Folie Douce med Val d'Isere, så der er dobbelt op på god energi! 
 2. Cocorico - For foden af pisten ligger denne bar under åben himmel. Du kan derfor klikke ud af skiene og hoppe direkte ind på dansegulvet (som der tit er godt gang i). Et nyt liveband spiller hver aften, og baren lyses op i alle regnbuens farver. Her er stemningen for alvor sat op til en rigtig god aften. 
 3. Saloon/Downunder - En hyggelig bar hvor der både er plads til en hyggelig sludder over en fadøl, en svingom på dansegulvet eller et spil pool eller beerpong. Baren er en klar favorit hos Tignes sæsonarbejdere og oprindelsesstedet for "joss-shottet" - endnu en ting, du ikke vil være foruden, når du er på skiferie i Tignes. 

Få et tilbud på skiferien til Tignes

Lad os hjælpe med at finde en skiferie til Tignes. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

RISIKOFRI AFBESTILLING INDTIL 1. SEP. 2024

Danski har risikofri afbestilling på skisæsonen 24/25 indtil d. 1/9 2024 på alle skirejser. Ombestemmer du dig, får du dine penge tilbage – uden problemer.

Skileje i Tignes

Herunder kan du få et overblik over mulighederne og priser for skileje i Tignes. Alle priser er i DKK.

Antal dage 5 6 7 8
TIG Hjelm u. 13 149 169 169 179
TIG Hjelm 179 199 219 259
Ski og støvler bronze 1119 1209 1349 1489
Ski og støvler sølv 1219 1389 1529 1679
Ski og støvler guld 1529 1669 1859 2049
Ski bronze 809 869 939 1009
Ski sølv 939 1009 1119 1209
Ski guld 1179 1269 1429 1549
Snowboard og støvler bronze 1119 1209 1349 1489
Snowboard og støvler sølv 1219 1389 1529 1679
Snowboard bronze 809 869 939 1009
Snowboard sølv 939 1009 1119 1209
Ski og støvler u. 12 år begynder u. 11 569 629 699 789
Ski og støvler u. 6 år u. 5 409 469 529 609
Ski og støvler u. 14 år øvet u. 13 699 799 919 1029
Ski u. 12 år begynder u. 11 359 409 469 519
Ski u. 6 år u. 5 229 269 299 339
Snowboard u. 14 år u. 13 489 589 659 729
Snowboard og støvler u. 14 år u. 13 699 799 919 1029
Snowboard guld 1179 1269 1429 1549
Snowboard og støvler guld 1529 1669 1859 2049

I Tignes samarbejder vi med Skiset. De har flere butikker i byen, og du vil altid få den, der er tættest på dig. Snowboard kan ikke lejes til børn under 8 år. 

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindre øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Mit Danski eller ring til os på 86 800 600, hvis du har spørgsmål. 

Book skileje her

Vild med Tignes? Så kan du også lide ..